Speech: Winnaarsmentaliteit

Winnaarsmentaliteit

 

Creëren van een winnaarsmentaliteit: als bondcoach en mentalcoach heb ik gewerkt met topsporters en topsporteams.

Topsporters hebben een aantal kenmerken: ze staan open voor andere manieren en bedenken een andere aanpak om betere resultaten te verkrijgen. Ze hebben een plan en geven het niet op als het nu niet lukt. Topsporters zijn gefocust en hebben een enorme winnaarsmentaliteit.

Winnaarsmentaliteit

Laten we heel eerlijk zijn, jij als leidinggevende, manager of directielid wilt toch dat je medewerkers een topsportmentaliteit hebben!

Valt het je op dat sommige sporters, sportteams, medewerkers en afdelingen er werkelijk honderd procent voor gaan terwijl anderen er absoluut niet voor gaan. Je krijgt zelfs het idee dat het ze niet uitmaakt of ze winnen, een order krijgen, een klant kunnen behouden, of effectiever en efficiënter kunnen werken. Je mist passie, inzet, de wil om te winnen en kracht!

Yes, we can!

Kunnen we de mentaliteit van de medewerkers veranderen? Yes we can! Kan jij de mentaliteit van de medewerkers veranderen? Yes you can.

Het gedrag van mensen wordt bepaald door de gedachten die ze hebben. Andere gedachten zorgen dus voor een ander gedrag. Als een medewerker anders over iets gaat denken, zal hij ook anders optreden en handelen. Hij zal een andere houding krijgen. Een andere houding, optreden, handelen en gedrag leidt tot een ander resultaat.

Mindset veranderen

Er zijn een groot aantal relatief eenvoudige methoden om de mindset van je medewerkers te veranderen.

Overtuig je medewerkers ervan dat of iets lukt of niet voor een groot deel afhankelijk is van dat wat ze doen en niet doen.

Pech

Stel je nu eens voor dat een enorme order aan je neus voorbij gegaan is. Er zijn medewerkers die zeggen: “Jammer dit is pech!”. Door de schuld aan “pech” toe te schrijven geven ze de macht uit handen. Je zegt immers: “Het ligt niet aan ons, we kunnen er niets aan doen!”.  Hierdoor is de kans groot dat je de volgende weer een grote order mist want er is niets verbeterd.

winnaarsmentaliteit

Verantwoordelijkheid

Een andere mogelijkheid is: neem de volledige verantwoordelijk voor de gemiste order. Daarna kun je jezelf de volgende vraag stellen: hoe kunnen wij ervoor zorgen dat we de volgende keer de order wel krijgen?

Hierdoor houd je de macht in eigen handen en bedenk je manieren om de volgende keer de order wel te krijgen. Het gevolg hiervan is dat je werkwijze en aanpak veranderen. Je manier van handelen en optreden is dan verbeterd. Hierdoor is de kans groter dat het deze keer wel lukt om de order te krijgen.

Zo zie je maar dat je manier van denken een enorme invloed heeft op het resultaat. Door je manier van denken te veranderen en te verbeteren veranderen je houding en optreden . En hierdoor krijg je weer een beter resultaat.

Gedrag beïnvloeden

Een aantal andere mogelijkheden om gedrag te beïnvloeden zijn:

veranderen van de hiërarchie van waarden

focussen op de essentiële zaken

en het gebruiken van overtuigende taal

Presentaties

Over het onderwerp: “Het creëren van een winnaarsmentaliteit” geef ik presentaties voor leidinggevenden, managers en directieleden. Tijdens de presentatie geef ik allerlei mogelijkheden en technieken aan waarmee je medewerkers kunt beïnvloeden.

De inhoud van de presentatie is interessant en relatief eenvoudig toepasbaar zijn. Daarnaast zijn de presentaties ook plezierig, luchtig en leuk om te volgen.

Deze presentatie verdient zichzelf weer terug.

 

Vakblad De Voetbaltrainer

De KNVB heeft gesignaleerd dat het bij de Nederlandse voetballers ontbreekt aan een winnaarsmentaliteit. Dit is nu een belangrijk speerpunt bij de opleiding van voetballers.

Dit was voor het vakblad De voetbaltrainer een reden om hier over een special samen te stellen. De redactie van “De voetbaltrainer” heeft o.a. mij benaderd om mijn ideeën en visie over het “Creëren van een winnaarsmentaliteit” te geven. Als je dit artikel wilt lezen kun je hier de pdf downloaden.

Spreker Rob Wuijster

Als je wilt dat ik deze presentatie bij jullie kom geven, dan is het goed als je weet dat je me rechtstreeks kunt inhuren.

Zoek je een spreker?

Spreekt mijn verleden als bondscoach en mental coach je aan? Spreken de onderwerpen je aan? Heb je een goed gevoel over mij als spreker? Neem dan rechtstreeks contact met me op. Of neem contact op via Speakers Academy of Quality Bookings.

Transparantie werkwijze

Tarieven  –  Brochure downloaden

spreker rob wuijster

 

Of lees meer over Rob als spreker of lees het interview met Rob

 

Speech: Winnaarsmentaliteit was last modified: by

Video’s over winnaarsmentaliteit

 

Is scoren te trainen

Gratis downloaden: Is scoren te trainen

Inclusief tips over hoe je succes krijgt. Ik mail je niet vaker dan ten hoogste eens per week.

Is scoren te trainen?

Of scoren te trainen is, is een vraag waarover je van mening kunt verschillen.

Als voormalig bondscoach van het Zwitserse nationale herenhockeyteam heb ik hier een visie op ontwikkeld die ik in dit e-book met je deel. Je kunt dit e-book gratis ophalen.

Als je dat doet krijg je daarna ook tips over hoe je successen kunt behalen. Hoe vaak je die tips schrijft kan ik je niet zeggen, het zal onregelmatig zijn. Maar nooit vaker dan eens per week.

Na je inschrijving krijg je de mogelijkheid zelf de onderwerpen te kiezen waar ik je over mag mailen.

Scoren
Is scoren te trainen

Speech: Winnaarsmentaliteit was last modified: by
Inschrijven


Ons privacy beleid

Wuijster Top Meeting Presentaties gebruikt de gegevens die je op dit formulier verstrekt om per e-mail contact met je op te nemen en om updates en marketing aan te bieden. Nadat je je inschrijving bevestigd hebt krijg je de mogelijkheid om ons te laten weten waarover en op op welke manieren je - naast e-mail - van ons zou willen horen.

We gebruiken MailChimp als onze ditigale marketingtool. Door dit formulier te versturen, erken je dat de door jou verstrekte gegevens worden overgedragen aan MailChimp voor verwerking in overeenstemming met het Privacybeleid en de Voorwaarden van MailChimp.

Andere speeches van Rob Wuijster

Je kunt de andere speeches van Rob vinden op de pagina over spreker Rob Wuijster.

 

Speech: Winnaarsmentaliteit was last modified: by

Recente berichten

Mogen jeugdspelers fouten maken

 

Fouten maken, mag dat?

In dit artikel wil ik ingaan op de vraag of jeugdspelers fouten mogen maken.

Je hoort enthousiaste, gemotiveerde en gedreven trainers en coaches geregeld uitspraken doen als ‘’niet voor het goal langs spelen.’’Als je naar de reden vraagt waarom de spelers dat niet mogen doen is het antwoord: ‘’dat kunnen ze nog niet en dan krijgen we een goal tegen’’, ‘en “het is te gevaarlijk’’.

mogen jeugdspelers fouten maken

Lees verder

Mogen jeugdspelers fouten maken was last modified: by
  1. Vaardigheden coach: wat vinden de spelers? Geef een reactie
  2. Matchfixing Geef een reactie
  3. Tactiek aanleren Geef een reactie
  4. 5 fouten bij het leidinggeven Geef een reactie
  5. Presentatie geven en opdracht krijgen Geef een reactie
  6. Investeer in je ontwikkeling Geef een reactie
  7. Verantwoordelijkheid nemen of macht weggeven? Geef een reactie
  8. Presenteren met PowerPoint Reacties uitgeschakeld voor Presenteren met PowerPoint
  9. Coachbijeenkomst bij een sportclub Reacties uitgeschakeld voor Coachbijeenkomst bij een sportclub