Presenteren met PowerPoint

In deze video wil ik je iets vertellen over presenteren met PowerPoint. PowerPoint is bij veel mensen “uit”. En ik denk dat het helemaal niet uit hoeft te zijn.

Presenteren met PowerPoint

Powerpoint is prachtige software als je het goed gebruikt.

Meer video’s van Rob kun je vinden op ons YouTube kanaal

Presenteren met PowerPoint

Het gaat erom hoe je PowerPoint gebruikt. Als je PPt goed gebruikt dan is er geen enkel probleem. Dan kun je een weergaloze, een super goede presentatie geven. Ik reik je nu een aantal mogelijkheden aan van wat je met PowerPoint kunt doen. En daarbij ook een tip.

Eigen sheets ontwerpen

De mogelijkheid bij PowerPoint is dat je je eigen sheets kunt ontwerpen. Je kunt je eigen kleuren gebruiken. Het liefst natuurlijk de kleuren van jouw bedrijf.

Teksten op je sheets

Je kunt er teksten op schrijven. Als je teksten gebruikt, gebruik dan een eenvoudig lettertype dat goed te lezen is en grote letters.

Afbeeldingen

Zet op de PPt ook veel afbeeldingen. Liever een afbeelding dan een tekst. En als je een tekst op PowerPoint zet, zorg dan dat de tekst beperkt is, zeer beperkt is. Het liefst 1 steekwoord. Misschien 2 steekwoorden. Maar absoluut niet te veel tekst. Dat is niet goed.

Ontwerpen van je sheets

Let erop dat je bij het ontwerpen van je sheets niet al te veel kleuren gebruikt. In principe 2 tot 3 kleuren. Je kunt natuurlijk wel meer kleuren kiezen, maar dan moet je daar bewust voor kiezen. Dan moet je er een doel mee hebben. Hier heb ik een voorbeeld van een PowerPoint voor je neergezet.

Als je dit wilt leren

Als je dit wilt leren of er begeleiding bij wilt, dan kan dat natuurlijk. Regelmatig organiseren we een dag over PowerPoint en als je het eenmaal weet, dan kun je het daarna gewoon zelf.

Gratis downloads over presenteren

Direct hulp

Als je hier gekomen bent omdat je eigenlijk nu direct hulp nodig hebt, lees dan verder bij Eerste hulp bij presenteren.


Eerstvolgende training

powerpoint 26 oktober

 

Presenteren met PowerPoint was last modified: by

Presenteren met PowerPoint: training bij Rob

Credits

Met dank aan EsaRiutta voor de afbeelding van PowerPoint.

Presenteren met PowerPoint was last modified: by