Home » Blog » Zakelijk speechen » Spreekangst en trillende benen
spreekangst en trillende benen

Spreekangst en trillende benen

Geschatte leestijd: 3 minuten

Grow your audience and build a profitable online business.

Spreekangst en trillende benen

Heb je spreekangst en uit zich dat in trillende benen of een trillend lichaam? Ik ken een trucje op dit probleem te verhelpen.

Maak een aantal flinke sprongen omhoog. Hierdoor zullen je benen niet meer trillen. Je zult merken dat je hierdoor ook meer ontspant. Dit is heel simpel om te doen en het helpt. Probeer het maar.

Video: spreekangst en trillende benen

Spreekangst overwinnen

Door in de lucht te springen ben je natuurlijk niet van je spreekangst af. Maar dit helpt wel tegen het trillen als je angst zo groot is dat je ervan staat te trillen.

Maar laat het daar niet bij want er is veel meer dat je kunt doen om je angst te overwinnen. Want angst bestaat uit gedachten en gedachten kun je veranderen.

In het artikel Spreekangst overwinnen reik ik je een paar heel andere gedachten aan. Want angst kan veranderen in “Lekker spannend” en dat verandert het hele verhaal. Je bent nu bang en dat is gewoon hoe het is. Maar dat betekent niet dat je altijd zo bang hoeft te zijn als je gaat spreken in het openbaar.

In het algemeen is het zo dat hoe beter je voorbereid bent, hoe meer zelfvertrouwen je zult hebben. Begin daarom lang tevoren met de voorbereiding van je presentatie.

presentatie vroeg voorbereiden
Begin vroeg met de voorbereiding

Ondersteuning

Als je regelmatig een professionele presentatie moet geven en je bent zo bang dat je ervan staat te trillen, dan is het beslist noodzakelijk dat je een presentatietraining volgt.

Als je dat wilt, kan ik je een presentatietraining bieden waarin je leert overtuigend te presenteren. En we hebben ook een handleiding voor mensen die gaan spreken voor publiek. Plus een presentatiecursus op CD die je in je eigen omgeving kunt beluisteren.


Ik ben een motiverende spreker en ik vind het leuk om met je te linken op LinkedIn.

Checklist voor presentaties

Gratis checklist voor presentaties

Deze checklist is geschikt voor iedere soort presentatie, dus ook voor de presentatie die jij aan het voorbereiden bent.

Met dank aan ElisaRiva voor het beeld in de uitgelichte afbeelding.

Rob Wuijster

Rob Wuijster

Specialist in teambuilding, voormalig bondscoach

Transformeert een groep mensen tot een team

Gepubliceerd op: 22-12-2017
Voor het laatst bijgewerkt op: 6-12-2022