Willen ze winnen of is het schijn?

Willen ze winnen of is het schijn
Je bent hier: Home » Blog » Sport » Mental coaching » Willen ze winnen of is het schijn?
Willen ze winnen of is het schijn

Willen ze winnen of is het schijn?

Willen ze winnen of is het schijn? Liepen de tegenstanders voorbij jouw spelers alsof het pionnetjes waren? Deden je spelers als of ze de bal wilden veroveren, maar gingen ze er niet voor? Was het maar schijn? Trokken je spelers het sprintje niet waardoor ze net te laat waren en de tegenstander op het doel konden afwerken?

Soms coachte ik teams en dan vroeg ik me echt af of ze wel wilden winnen! Na een wedstrijd waren ze teleurgesteld dat ze verloren hadden, terwijl ze er gewoon niet alles aan gedaan hadden om de wedstrijd te winnen.

Verantwoordelijkheid geven

Een manier om bij de spelers een winnaarsmentaliteit te ontwikkelen is het geven van verantwoordelijkheid. Zodra de spelers verantwoordelijkheid nemen ontstaat er bij de spelers een winnaarsmentaliteit!

Tijdens het webinar over het ontwikkelen van een winnaarsmentaliteit bij spelers vertel ik je precies hoe dit werkt en geef ik aan hoe je de spelers verantwoordelijkheid kunt geven.

Uitvoeren van oefeningen

Een winnaarsmentaliteit kun je ook ontwikkelen tijdens het laten uitvoeren van oefeningen. Ook bij een eenvoudige oefening als het afwerken op het doel kun je de winnaarsmentaliteit ontwikkelen. Tijdens dit webinar vertel ik je hoe dit kunt aanpakken.

Wil je meer uit je spelers en team halen? Als het antwoord ja is, is dit een zeer geschikt webinar voor je.

Willen ze winnen of is het schijn

Over winnaarsmentaliteit en het ontbreken daarvan valt veel te zeggen. Ik heb daarover ook een artikel geschreven in Vakblad De Voetbaltrainer.

Lees even verder op die pagina want juist voor jou als voetbaltrainer of – coach is dit een belangrijk onderwerp. Want je nog zo goed zijn, maar je spelers niet echt willen winnen dan gaat het niet lukken, ongeacht we je allemaal doet.

Je kunt er iets aan doen

Wat je aan een gebrek aan winnaarsmentaliteit kunt doen vertel ik je in de sport meetings die ik organiseer voor trainers en coaches. Zet je naam op de interesselijst als je daar een keertje bij wilt zijn.


Meer voetbal

Pijltje
Willen ze winnen of is het schijn? was last modified: by

Ik ben een interessante sportspreker en ik organiseer maandelijks interactieve voetbal webinars voor voetbaltrainers en -coaches.

Ook heb ik een Twitterkanaal speciaal voor voetbaltrainers en -coaches.

Rob Wuijster

Rob Wuijster

Motivational speaker

Ik ben een inspirerende spreker, voormalig bondscoach Zwitserland en mental coach in de topsport.

Willen ze winnen of is het schijn? was last modified: by
Willen ze winnen of is het schijn? was last modified: by