wat is teambuilding

Wat is teambuilding?

Geschatte leestijd: 5 minuten

Wat is teambuilding

Teambuilding is een verzamelnaam voor een reeks groepsactiviteiten, waarbij samenwerking centraal staat. Doel van deze activiteiten is om onderlinge samenwerking, sociale binding, vertrouwen, groepsdynamiek en efficiëntie te creëren binnen een groep mensen. Wikipedia

Dat is niet fout geformuleerd, maar wel een beetje luchthartig. Want als je lat niet hoger legt, dan ga je met een team zoals het hier beschreven is echt de Europa Cup niet winnen.

Teambuilding is uiteraard geen doel! Teambuilding is een middel!

Teambuilding gaat veel verder

Echt goede teambuilding gaat verder dan samenwerking, vertrouwen, groepsdynamiek en efficiëntie. Echte teambuilding creëert een eenheid van een groep mensen. Ze handelen alsof ze één organisme zijn.

Teambuilding is niet: met z’n allen bowlen, uit eten gaan of een spelletjesavond organiseren. Dit is absoluut leuk, maar het helpt niet om de teamleden meer naar elkaar toe te laten groeien. Daar zijn andere dingen voor nodig!

Tijdens dit online evenement vertel ik je een heleboel manieren waardoor de spelers van het team voor elkaar door het vuur gaan en echte teamplayers worden.

Gebruiken van metaforen, symbolen en citaten

Een manier om een hecht te creëren is het gebruiken van symbolen, metaforen en citaten! Tijdens de online meeting vertel ik je de ins en outs hierover en geef je veel voorbeelden die je direct in de praktijk kunt toepassen.  Dit is natuurlijk niet de enige manier. En zijn nog veel meer manieren. Tijdens het webinar vertel ik je ook over talloze andere manieren om de spelers beter als een team te laten samenwerken.

Noodzaak van een hecht team

Om optimaal te kunnen presteren is het nodig dat je team een hecht team is. Een team waarvan de teamleden elkaar versterken. Als een team geen hecht team is gebeurt dat niet. Dan werken de teamleden elkaar tegen. Daarom is teambuilding zo belangrijk.

Als je de technieken die ik aangeef toepast  doen de spelers alles voor elkaar en voor het team! Elke speler maakt zich dan ondergeschikt aan het team!  

Zijn jouw spelers teamplayers?

Zijn jouw spelers teamplayers? De teams waarmee ik tijdens de Europa Cups succes mee heb gehad, kenmerkten zich doordat ze hecht waren. Het team was een eenheid! Elke speler ging volledig voor het team. Ze knokten voor elkaar en voor het team! Zowel voor, tijdens en na de training en wedstrijd. Zo kan jouw team ook zijn!

Je kunt als coach heel eenvoudig van een team een hecht team maken. Maar je moet wel weten hoe je dat kunt doen. En waarom zou je dat zelf moeten uitzoeken als ik je dit tijdens het online webinar kan vertellen?

Hoe je een hecht team kunt ontwikkelen

Tijdens dit webinar vertel ik je over een groot aantal technieken waarmee je een hecht team kunt ontwikkelen. Weet je dat je met de woorden die je uitspreekt en de zinnen die je formuleert er voor kunt zorgen dat de spelers naar elkaar groeien? Deze techniek en veel andere technieken vertel ik je tijdens de online meeting. 

Respect, waardering en samenwerking

Volg dit webinar als je praktische en eenvoudige tips wilt krijgen om van je team een krachtig en hecht team te maken. En waar de spelers elkaar respecteren, waarderen en goed met elkaar samenwerken. 

Dit webinar is alleen geschikt voor voetbaltrainers en voetbalcoaches die geïnteresseerd zijn te weten hoe je van een groep individuen een hecht en krachtig team kunt maken. En die inzien dat het gewenst is dat elke speler een teamplayer is. 

Optimaal presteren als team

Jij als voetbalcoach kunt het voor elkaar krijgen dat je spelers optimaal presteren als team en voor elkaar door het vuur gaan! Er zijn een heleboel manieren om van je team een eenheid te maken!

Een voorbeeld

Een mogelijkheid is om het team zware lichamelijke arbeid te laten verrichten. Tijdens het webinar leg ik je uit hoe dit precies werkt! 

Dit gaat om eenvoudige technieken die je gemakkelijk toe kunt passen. Ikzelf heb ze ook gebruikt en met succes in de praktijk toegepast. Ik heb dus ook ervaren hoe het in praktijk uitpakt als deze technieken gaat gebruiken.

Ben je enthousiast, leergierig en gemotiveerd en wil je veel praktische informatie krijgen over hoe je een hechte team eenheid kunt ontwikkelen? Als het antwoord ja is, is deze online meeting een aanrader voor je.

Ik ben een interessante sportspreker en ik organiseer regelmatig interactieve voetbal webinars voor trainers en coaches. En ik heb ook een voetbalkanaal op Twitter voor voetbaltrainers en – coaches.

voetbal

Is scoren te trainen?

Gratis e-book voor voetbaltrainers en -coaches. Het e-book is ook goed bruikbaar voor trainers en coaches van andere teamsporten.


Gepubliceerd op: 2-1-2021
Voor het laatst bijgewerkt op: 26-6-2022