Zelfvertrouwen van spelers voeden

zelfvertrouwen van spelers voeden
Je bent hier: Home » Blog » Sport » Voetbal » Zelfvertrouwen van spelers voeden
zelfvertrouwen van spelers voeden

Zelfvertrouwen van spelers voeden is extra belangrijk bij veranderingen.

Als coach kom je er bijvoorbeeld tijdens wedstrijden achter dat de tactiek niet werkt en dat je het moet veranderen. Tijdens een overleg geef je de spelers aan dat je anders wilt spelen. Sommige spelers vinden dit interessant en luisteren aandachtig en staan te popelen om het te oefenen en tijdens een wedstijd toe te passen.

Maar er zijn ook een aantal spelers die er anders over denken. Ze geven misschien aan: ’’het gaat toch goed zo’!’’ 

De oorzaak dat een speler niet wil veranderen kan een gebrek aan zelfvertrouwen zijn. Zo’n speler heeft namelijk houvast aan de huidige afspraken. En als deze afspraken veranderen heeft hij geen houvast meer en voelt hij zich onzeker. En dat is wat een gebrek aan zelfvertrouwen kan doen! Zo’n situatie wil je als trainer en coach niet! 

Ben jij een sporter die niet van verandering houdt? Ik heb een e-book voor je met tips om je zelfvertrouwen te vergroten.


Zelfvertrouwen van spelers voeden

Mijn ervaring is dat een speler met zelfvertrouwen sneller leert omdat hij onbevangen en meer ontspannen is. Een speler met zelfvertrouwen zal iets nieuws ook sneller in de praktijk toepassen omdat hij vertrouwt op een goede afloop. 

Daarom is het zo belangrijk dat spelers zelfvertrouwen hebben!

Tijdens het webinar Zelfvertrouwen voor voetballers vertel ik je een heleboel manieren om het het zelfvertrouwen van de spelers te voeden en vergroten! Het zijn allemaal eenvoudige en praktische manieren. 

Een speler met weinig zelfvertrouwen is gefocust op dat wat hij niet kan en waar hij niet goed in is. Door hem te vragen naar zijn drie grootste successen focus je de speler op dat wat hij wel kan en op wat hij gepresteerd heeft. En hierdoor zal hij zich ook direct zelfverzekerder voelen.

Laat ‘m zien waar hij sterk in is 

Je kunt het zelfvertrouwen van de speler ook voeden door hem tijdens de wedstrijd taken en opdrachten te geven waar hij sterk in is. Dus dingen te laten doen die hij kan en beheerst! Je geeft de speler dus succesbeleving!

Als je het zelfvertrouwen van een speler vergroot kan een speler zich optimaal ontwikkelen en presteren. En wat is mooier dan dat je spelers enorm veel zelfvertrouwen hebben en daardoor overtuigend de tactiek uitvoeren en de afspraken nakomen?  

Als je dit aanspreekt is dit webinar wat voor jou! Geef je snel op voor het voetbal webinar Zelfvertrouwen voor voetballers


Meer voetbal

Pijltje
Zelfvertrouwen van spelers voeden was last modified: by

Ik ben een sportieve spreker en ik organiseer maandelijks interactieve voetbal meetings voor voetbaltrainers en -coaches. En ik heb een voetbalkanaal op Twitter dat je kunt volgen.

Rob Wuijster

Rob Wuijster

Motivational speaker

Rob Wuijster

Motivational speaker

Voormalig bondscoach van het Zwitserse nationale heren hockey team en voormalig bondscoach van het Zwitserse nationale heren hockeyteam onder de 21.

– Interim coach van het Zwitserse nationale dames hockeyteam.

-Mental coach bij twee BVO’s: Telstar en Veendam. Mentalcoach bij het Nederlandse heren rugbyteam onder de 18. 

-Als mental coach als docent actief bij de opleiding van trainers en coaches bij de Nederlandse IJshockey Bond.

Zelfvertrouwen van spelers voeden was last modified: by