Wat is teambuilding?

Wat is teambuilding
Je bent hier: Home » Blog » Sport » Voetbal » Wat is teambuilding?
Wat is teambuilding

Wat is teambuilding?

Volgens Wikipedia is teambuilding dit:

Teambuilding is een verzamelnaam voor een reeks groepsactiviteiten, waarbij samenwerking centraal staat. Doel van deze activiteiten is om onderlinge samenwerking, sociale binding, vertrouwen, groepsdynamiek en efficiëntie te creëren binnen een groep mensen. Wikipedia

Dat is niet fout geformuleerd, maar wel een beetje luchthartig. Want als je lat niet hoger legt, dan ga je met een team zoals het hier beschreven is echt de Europa Cup niet winnen.

Teambuilding is uiteraard geen doel! Teambuilding is een middel!


Teambuilding gaat veel verder

Echt goede teambuilding gaat verder dan samenwerking, vertrouwen, groepsdynamiek en efficiëntie. Echte teambuilding creëert een eenheid van een groep mensen. Ze handelen alsof ze één organisme zijn.

Teambuilding is niet: met z’n allen bowlen, uit eten gaan of een spelletjesavond organiseren. Dit is absoluut leuk, maar het helpt niet om de teamleden meer naar elkaar toe te laten groeien. Daar zijn andere dingen voor nodig!

Tijdens dit online evenement vertel ik je een heleboel manieren waardoor de spelers van het team voor elkaar door het vuur gaan en echte teamplayers worden.

Gebruiken van metaforen, symbolen en citaten

Een manier om een hecht te creëren is het gebruiken van symbolen, metaforen en citaten! Tijdens de online meeting vertel ik je de ins en outs hierover en geef je veel voorbeelden die je direct in de praktijk kunt toepassen.  Dit is natuurlijk niet de enige manier. En zijn nog veel meer manieren. Tijdens het webinar vertel ik je ook over talloze andere manieren om de spelers beter als een team te laten samenwerken.

Interessante webinar met nuttige tips👍🏻

Rated 5 out of 5

Webinar waarin Rob op een enthousiaste manier veel goede tips gaf hoe je een sterk team kan smeden.

Ebbo


Noodzaak van een hecht team

Om optimaal te kunnen presteren is het nodig dat je team een hecht team is. Een team waarvan de teamleden elkaar versterken. Als een team geen hecht team is gebeurt dat niet. Dan werken de teamleden elkaar tegen. Daarom is teambuilding zo belangrijk.

Als je de technieken die ik aangeef toepast  doen de spelers alles voor elkaar en voor het team! Elke speler maakt zich dan ondergeschikt aan het team!  

Ben je enthousiast, leergierig en gemotiveerd en wil je veel praktische informatie krijgen over hoe je een hechte team eenheid kunt ontwikkelen? Als het antwoord ja is, is deze online meeting een aanrader voor je.


Meer voetbal

Pijltje
Wat is teambuilding? was last modified: by

Ik ben een interessante sportspreker en ik organiseer maandelijks interactieve voetbal webinars voor trainers en coaches.

En ik heb ook een voetbalkanaal op Twitter voor voetbaltrainers en – coaches.

Rob Wuijster

Rob Wuijster

Motivational speaker

Rob Wuijster

Motivational speaker

Voormalig bondscoach van het Zwitserse nationale heren hockey team en voormalig bondscoach van het Zwitserse nationale heren hockeyteam onder de 21.

– Interim coach van het Zwitserse nationale dames hockeyteam.

-Mental coach bij twee BVO’s: Telstar en Veendam. Mentalcoach bij het Nederlandse heren rugbyteam onder de 18. 

-Als mental coach als docent actief bij de opleiding van trainers en coaches bij de Nederlandse IJshockey Bond.

Wat is teambuilding? was last modified: by