Negatieve invloed op de sfeer in het team

negatieve invloed op de sfeer in het team
Je bent hier: Home » Blog » Sport » Voetbal » Negatieve invloed op de sfeer in het team
negatieve invloed op de sfeer in het team

Mijn ervaring is dat je in elk team wel een speler hebt die moeilijk gedrag vertoont. Vaak heeft zo’n speler een negatieve invloed op de sfeer binnen het team. Er ontstaan dan frustraties en ergernissen die het teamresultaat nadelig beïnvloeden. Als trainer en coach moet je gewoon actie ondernemen! Als je niets doet, loopt uit de hand en ontstaan er allerlei conflicten.


Negatieve invloed op de sfeer in het team

Moeilijk gedrag is bijvoorbeeld een speler die zichzelf belangrijker vindt dan andere spelers. En soms vindt een speler zichzelf zelfs belangrijker dan het team. En een andere speler met moeilijk gedrag is een speler die zich niet houdt aan de afspraken en normen binnen het team.

Speler die te laat komt

Even een concreet voorbeeld van een speler die bijna altijd te laat komt. Je kunt dan een aantal dingen doen.

  • Als coach kun je aangeven dat het de normaalste zaak van de wereld is dat elke speler, dus hij ook gewoon op tijd komt.
  • De volgende stap zou kunnen zijn dat je zegt dat als hij te laat blijft komen hij het signaal afgeeft dat hij zich belangrijker voelt dan de andere spelers.
  • Een andere optie is om deze speler verantwoordelijkheid te geven. En dat kan op een heel plezierige manier.

Ik heb eens een speler de opdracht gegeven om bij te houden welke spelers op tijd en welke spelers te laat kwamen. Hij hield dat bij op een lijst. En elke speler die te laat kwam moest een kleine bijdrage aan de gezamenlijke teampot betalen. Maar om te weten wie te laat en wie op tijd kwamen moest hij zelf ook op tijd zijn! Vanaf dat moment was de speler altijd als eerste aanwezig!  Deze oplossing was effectief en efficiënt 😉

Praktisch en eenvoudig

Tijdens het webinar over spelers met moeilijk gedrag vertel ik je praktische en eenvoudige technieken die ik zelf met succes toegepast heb. Door dit webinar word je aan het denken gezet en krijg je allerlei creatieve ideeën om spelers met moeilijk gedrag te coachen.

Interessant webinar, gebracht met veel passie!

Rated 5 out of 5

Ik raad dit webinar zeker aan. Rob vertelt met veel passie en heeft een hele dosis ervaring, wat hij combineert door interessante, waargebeurde verhalen te vertellen.

Pim Olde Hampsink

Optimale resultaten bereik je alleen wanneer de spelers met moeilijk gedrag echte teamplayers worden! 


Meer voetbal

Pijltje
Negatieve invloed op de sfeer in het team was last modified: by

Ik ben een inspirerende spreker en ik organiseer maandelijks interactieve voetbalwebinars waar je aan mee kunt doen. En ik heb een voetbalkanaal op Twitter.

Rob Wuijster

Rob Wuijster

Motivational speaker

Rob Wuijster

Motivational speaker

Voormalig bondscoach van het Zwitserse nationale heren hockey team en voormalig bondscoach van het Zwitserse nationale heren hockeyteam onder de 21.

– Interim coach van het Zwitserse nationale dames hockeyteam.

-Mental coach bij twee BVO’s: Telstar en Veendam. Mentalcoach bij het Nederlandse heren rugbyteam onder de 18. 

-Als mental coach als docent actief bij de opleiding van trainers en coaches bij de Nederlandse IJshockey Bond.

Negatieve invloed op de sfeer in het team was last modified: by