Gebrek aan zelfvertrouwen bij voetballers

gebrek aan zelfvertrouwen
Je bent hier: Home » Blog » Sport » Voetbal » Gebrek aan zelfvertrouwen bij voetballers
gebrek aan zelfvertrouwen

Gebrek aan zelfvertrouwen bij voetballers ziet er zo uit, herken je het volgende?

De rechtervleugelspits is enorm sterk in het duel 1 tegen 1 aanvallend. Maar tijdens de wedstrijd durft hij het duel niet aan te gaan en speelt hij de bal voortdurend achterwaarts terug. En hierdoor ontwijkt hij elk duel. Dat is erg jammer aangezien hij het wel kan! Let wel: dit komt ook voor bij talentvolle voetballers!

Een speler heeft een waanzinnige harde en zuivere trap. Hij zou eigenlijk de vrijetrappen bij het zestien meter gebied van de tegenstander moeten nemen. Maar op zulke momenten eist hij dat niet op. Terwijl hij weet dat hij ze eigenlijk wel moet nemen en dat hij hiervoor de geschikte man is. De vrijetrap wordt uiteindelijk genomen door een speler met een veel mindere trap.

Ben jij een voetballer en herken je dit? Dan heb ik een e-book voor je met tips om je zelfvertrouwen te vergroten zodat je echt uit de verf kunt komen.


Gebrek aan zelfvertrouwen bij voetballers

Dit soort spelers hebben er enorm veel baat bij om hun zelfvertrouwen te vergroten. En jij als voetbalcoach en voetbaltrainer kan dit soort spelers daarbij helpen.

Tijdens het webinar ‘’Zelfvertrouwen voor voetballers’’ vertel ik je over een groot aantal technieken waarmee je het zelfvertrouwen van je spelers een enorme boost kunt geven. Waardoor de speler in het eerder genoemde voorbeelden het duel wel durft aan te gaan en de bal wel durft op te eisen! 

De technieken waarmee je het zelfvertrouwen van de spelers kunt vergroten heb ik verdeeld in twee categorieën.

  • De eerste categorie bestaat uit praktische technieken die je tijdens de trainingen en wedstrijden kunt toepassen.
  • En de tweede categorie bestaat uit wat meer algemenere praktische technieken. 

Er is iets aan te doen

Tijdens het webinar vertel ik over verschillende manieren om het zelfvertrouwen bij je spelers te vergroten.

Een manier om het zelfvertrouwen te vergroten is om van een speler een specialist te maken. Dus er voor te zorgen dat hij iets heel goed kan. Hierdoor wordt zijn zelfvertrouwen vergroot. En durft hij hierdoor ook de dingen te doen waar hij minder sterk in is. En hierdoor ontwikkelt hij zich weer! En wordt hij als speler completer. En daardoor krijgt hij weer meer zelfvertrouwen. Het is een vicieuze cirkel!

Na het webinar heb je veel concrete technieken aangereikt gekregen waarmee je het zelfvertrouwen bij je spelers kunt vergroten. Met de kennis die je tijdens het webinar aangereikt hebt gekregen kun je elke speler laten groeien.

Schrijf je voor dit webinar in als je het beste uit je spelers wilt halen! Ben je er ook bij?


Meer voetbal

Pijltje
Gebrek aan zelfvertrouwen bij voetballers was last modified: by

Ik ben een enthousiaste verteller en ik organiseer maandelijks interactieve voetbal webinars voor voetbaltrainers en -coaches. En ik heb een voetbalkanaal op Twitter dat je kunt volgen.

Rob Wuijster

Rob Wuijster

Motivational speaker

Rob Wuijster

Motivational speaker

Voormalig bondscoach van het Zwitserse nationale heren hockey team en voormalig bondscoach van het Zwitserse nationale heren hockeyteam onder de 21.

– Interim coach van het Zwitserse nationale dames hockeyteam.

-Mental coach bij twee BVO’s: Telstar en Veendam. Mentalcoach bij het Nederlandse heren rugbyteam onder de 18. 

-Als mental coach als docent actief bij de opleiding van trainers en coaches bij de Nederlandse IJshockey Bond.

Gebrek aan zelfvertrouwen bij voetballers was last modified: by