Talentvolle voetballers en faalangst

talentvolle voetballers
Je bent hier: Home » Blog » Sport » Talentvolle voetballers en faalangst
talentvolle voetballers

Er lopen in jouw team talentvolle voetballers rond. En het kan goed zijn dat je inziet dat sommige spelers niet hun top halen. Deze spelers missen iets waardoor ze hun potentieel en mogelijkheden niet volledig aanspreken.

Een oorzaak waardoor spelers niet hun top behalen is een gebrek aan zelfvertrouwen.


Talentvolle voetballers

Om als voetballer je top te kunnen bereiken moet je een bepaalde mate van vertrouwen, flair, bluf, uitstraling en brutaliteit hebben. Dus je moet een bepaalt zelfvertrouwen hebben. Als je dat niet hebt is de kans aanzienlijk kleiner dat je als speler je top bereikt!

Spelers met een groot zelfvertrouwen voeren de tactische afspraken en technieken overtuigender uit. Ze kennen geen twijfel en angst. En hierdoor kiezen ze voor de actie waarvan zij denken dat het op dat moment de beste keuze is. Spelers met zelfvertrouwen zijn ook meer onbevangen en leren en ontwikkelen zich daardoor sneller.

Laag zelfvertrouwen

Zijn er spelers in je team met een laag zelfvertrouwen? Het goede nieuws is dat je het zelfvertrouwen bij je spelers kunt vergroten. Tijdens de training kun je bijvoorbeeld oefeningen laten uitvoeren waarvan je zeker weet dat de spelers deze beheersen. Doordat het lukt voelen ze zich zeker.

Taalgebruik

Ook hebben de woorden en zinnen die je als coach uitspreekt invloed op het zelfvertrouwen van de spelers. Tijdens het webinar Zelfvertrouwen voor voetballers vertel ik je welke woorden en zinnen het zelfvertrouwen van de spelers vergroten. Ook hebben jouw verwachtingen als coach invloed op het zelfvertrouwen van de spelers. Tijdens het webinar vertel ik je hier meer over.


Talentvolle voetballers

Tijdens het webinar Zelfvertrouwen voor voetballers vertel ik je een groot aantal manieren waarop je het zelfvertrouwen van de spelers kunt vergroten. In slechts een uur tijd geef ik je tools waardoor de spelers zich optimaal kunnen ontwikkelen en hun top kunnen behalen!

De technieken waarover ik vertel zijn eenvoudig, praktisch en heb deze met succes in de praktijk toegepast!

Ook al zijn de spelers technisch en tactisch sterk, zonder zelfvertrouwen bereiken ze nooit hun top! Volg dit webinar en geef je spelers zelfvertrouwen!


Pijltje
Talentvolle voetballers en faalangst was last modified: by

Ik ben een sportieve spreker en ik organiseer maandelijks een interactief webinar voor voetbaltrainers en -coaches. En ik heb ook een voetbalkanaal op Twitter dat je kunt volgen.

Rob Wuijster

Rob Wuijster

Motivational speaker

Rob Wuijster

Motivational speaker

Voormalig bondscoach van het Zwitserse nationale heren hockey team en voormalig bondscoach van het Zwitserse nationale heren hockeyteam onder de 21.

– Interim coach van het Zwitserse nationale dames hockeyteam.

-Mental coach bij twee BVO’s: Telstar en Veendam. Mentalcoach bij het Nederlandse heren rugbyteam onder de 18. 

-Als mental coach als docent actief bij de opleiding van trainers en coaches bij de Nederlandse IJshockey Bond.

Talentvolle voetballers en faalangst was last modified: by