Succesvolle trainers investeren in hun ontwikkeling

succesvolle trainers investeren in hun ontwikkeling
Je bent hier: Home » Blog » Sport » Doelstellingen » Succesvolle trainers investeren in hun ontwikkeling
succesvolle trainers investeren in hun ontwikkeling

Succesvolle trainers investeren in hun ontwikkeling

Succesvolle trainers investeren in hun ontwikkeling, want als trainer/coach de successen te krijgen die je wilt, en deze successen ook te houden, zul je moeten investeren in o.a.:

  • kennis van techniek, tactiek, fysieke en mentale eigenschappen, communicatie, omgangsvormen, didactiek en methodiek;
  • vaardigheden zoals communicatie, techniek, training geven, coachen en omgaan met spelers.

Investeren in je ontwikkeling

Over het algemeen krijg je als trainer/coach alleen voortdurend succes als je jezelf continu ontwikkelt en verbetert en hier veel tijd en energie in investeert. Als je kijkt naar succesvolle trainers en coaches, zie je het gevolg van jaren inspanning.

Beroemd, gewaardeerd en erkend worden en hoge verdiensten zijn o.a. het gevolg van lang en hard werken, creatieve ideeën, doorzetten, incasseren en investeren in je ontwikkeling!


Succesvolle trainers investeren in hun ontwikkeling

Jij zult als trainer/coach voortdurend moeten groeien. Je zult voortdurend moeten groeien en voortdurend moeten investeren. Ik wil je een aantal manieren aangeven om jezelf te ontwikkelen:

  • Volg een cursus op je vakgebied.
  • Volg een cursus op een gebied dat je vak ondersteunt. Een cursus “doelen stellen” of “communicatie” kan je als trainer/coach enorm succes opleveren.
  • Luister en kijk naar andere succesvolle trainers. Analyseer hoe en wat deze trainers doen!
  • Analyseer wedstrijden in slow motion. Tsja, het is tijdrovend, maar je leert er zoveel van!
  • Luister naar en lees interviews van spelers.
  • Ga naar alle bijscholingen.
  • Lees succesboeken.

Resultaat door Doelstellingen

Rated 5 out of 5

Zeer verstaanbare, gebruiksklare uiteenzetting die via praktijk voorbeelden je direct laat nadenken over je eigen toepassingsgebieden.
Iedereen kan zeker hiermee beter gisteren dan morgen mee aan de slag.
Zeer sterk aan te bevelen.

Gert Van Rillaer KSK HEIST Belgie


Succesvolle trainers investeren in hun ontwikkeling

Ik wil je nu graag een voorbeeld geven wat er gebeurt als je als trainer/coach groeit, meer kennis krijgt en werkelijk investeert in je ontwikkeling.

Toen ik een tijdje als hockeytrainer/coach werkzaam was las ik ergens dat spelers tijdens wedstrijden een enorm aantal kilometers aflegden.

Analyseren

Ik ben toen naar topwedstrijden gegaan en daar heb geanalyseerd of dat wel correct was. Ik heb gekeken in welke tempi er gelopen werd. Toen ik wist hoeveel kilometer ze liepen en in welke tempi, veranderden veel dingen. Ik realiseerde me dat het domweg lopen zonder bal en stick enorm belangrijk was.

Het gevolg hiervan was dat ik spelers op andere posities liet spelen en dat ik ervoor zorgde dat er tijdens de trainingen minimaal hetzelfde aantal kilometers gelopen werd als in een wedstrijd. Ook mijn trainingsmethode veranderde hierdoor!

Coach als een prof!

Rated 3 out of 5

Leuke webinar met inzicht op 4 combinaties voor coaching in de rust en het verhaal van focus van een spelers om aan te leren.

Robert Harperink

Investeer in je ontwikkeling

Vervolgens heb ik diverse cursussen over looptraining gevolgd. Het gevolg hiervan was dat ik voor hockyers specifieke looptraining ging geven! Hierdoor werden de spelers sneller, wendbaarder, hun coördinatie werd sterker, krachtiger en ze kregen een meer uithoudingsvermogen. En hierdoor wonnen wij meer wedstrijden en kregen we als team meer successen. Ik als trainer/coach kreeg dus ook meer successen!

Looptrainer

Daarnaast was ik toen niet alleen hockeytrainer/coach maar ook gediplomeerd looptrainer. Hierdoor werd mijn waarde als trainer/coach verhoogd, ik had namelijk wat extra’s te bieden! Deze cursus was dus een investering die me heel veel opleverde.


Actie

Op welk niveau je ook nu zit, als je als trainer/coach meer succes wilt hebben en hogerop wilt: investeer in je ontwikkeling! Investeren in je ontwikkeling levert je veel meer op dan de macht weggeven.


Meer voetbal

Pijltje
Succesvolle trainers investeren in hun ontwikkeling was last modified: by

Ik ben een inspirerende sport spreker en ik organiseer maandelijks interactieve voetbal webinars voor trainers en coaches.

Ook heb ik een voetbalkanaal op Twitter dat je kunt volgen.

Rob Wuijster

Rob Wuijster

Motivational speaker

Rob Wuijster

Motivational speaker

Voormalig bondscoach van het Zwitserse nationale heren hockey team en voormalig bondscoach van het Zwitserse nationale heren hockeyteam onder de 21.

– Interim coach van het Zwitserse nationale dames hockeyteam.

-Mental coach bij twee BVO’s: Telstar en Veendam. Mentalcoach bij het Nederlandse heren rugbyteam onder de 18. 

-Als mental coach als docent actief bij de opleiding van trainers en coaches bij de Nederlandse IJshockey Bond.

Succesvolle trainers investeren in hun ontwikkeling was last modified: by