Succes krijgen en gelukkig worden

Succes krijgen en gelukkig worden

Succes krijgen en gelukkig worden: een sporter is pas echt gelukkig als hij zijn doelstellingen behaalt en succes heeft!

Je bent hier: Home » Blog » Sport » Succes krijgen en gelukkig worden
Succes krijgen en gelukkig worden

Voor een team geldt dit het zelfde! Succes zorgt dus voor geluk. En zeg nu eens eerlijk welke speler wilt niet gelukkig zijn!


Succes krijgen en gelukkig worden

Elke sporter heeft te maken met momenten waarop het tegenzit. En om met de deur in huis te vallen: van tegenslagen kun je  jezelf verbeteren en ontwikkelen. Het zijn mogelijkheden om te groeien. Je kunt er als sporter beter van worden.

Sommige sporters willen zelfs graag tegenslagen krijgen omdat ze weten dat ze er uiteindelijk beter van worden.


Tegenslagen overwinnen

Als je succes wilt krijgen en gelukkig wilt worden is de vraag: hoe kun je tegenslagen in je voordeel laten werken? Hoe kun je tegenslagen gebruiken om succes te krijgen en gelukkig te worden?

Je kunt van tegenslagen gebruik maken door jezelf positieve vragen te stellen. Als je jezelf positieve vragen stelt, krijg je positieve antwoorden. En positieve antwoorden maken positieve acties mogelijk.

Overigens is het ook zo dat wanneer je jezelf negatieve vragen stelt, je negatieve antwoorden krijgt.

Hoe kan het beter?

Hoe kan ik:

  • de volgende keer meer aanvallende duels winnen?
  • ervoor zorgen dat ik die strafschop tegen hou?
  • zelfverzekerd aan de wedstrijd beginnen?


Elke sporter heeft tegenslagen

Onthoud dat elke team met tegenslagen worstelt! En elke sporter krijgt tegenslag. En hoe meer je als team of sporter wilt bereiken, hoe meer tegenslagen je zult krijgen. Daarom is het zo belangrijk hoe je met een tegenslag omgaat.

Actie

Elk sportteam en elke sporter krijgt een positief antwoord als hij een positieve vraag stelt. Als de positieve vraag goed geformuleerd is krijg je een positief en oplossingsgericht antwoord.

En als je de situatie wilt veranderen, zullen je je gedachten, gewoonten, handelingen en je optreden moeten veranderen. Als je gedachten werkelijk veranderen, verandert de situatie mee! Zo kun je succes krijgen en gelukkig worden.

Groeien

Met andere woorden, om een gunstigere situatie te verkrijgen en om de doelstellingen te kunnen bereiken zul je als speler of als team moeten groeien. Het team en de sporter zullen zichzelf moeten verbeteren en ontwikkelen.

En je kunt dat voor elkaar krijgen door jezelf positieve vragen te stellen en de positieve uitkomsten werkelijk uit te voeren.


Succes krijgen en gelukkig worden

Succes krijg je door van tegenslagen te groeien

Hierover organiseren we ook regelmatig een voetbal meeting.

En je kunt ook verder lezen bij mijn speech Gedachten zijn krachten. Of koop gewoon mijn boek Denk jezelf succesvol.

Ik ben een inspirerende sportspreker en ik organiseer maandelijks een interactief voetbal webinar voor voetbaltrainers en – coaches. En ik heb een voetbalkanaal op Twitter dat je kunt volgen.


Pijltje
Succes krijgen en gelukkig worden was last modified: by
Rob Wuijster

Rob Wuijster

Motivational speaker

Rob Wuijster

Motivational speaker

Voormalig bondscoach van het Zwitserse nationale heren hockey team en voormalig bondscoach van het Zwitserse nationale heren hockeyteam onder de 21.

– Interim coach van het Zwitserse nationale dames hockeyteam.

-Mental coach bij twee BVO’s: Telstar en Veendam. Mentalcoach bij het Nederlandse heren rugbyteam onder de 18. 

-Als mental coach als docent actief bij de opleiding van trainers en coaches bij de Nederlandse IJshockey Bond.

Succes krijgen en gelukkig worden was last modified: by