Home » Blog » Sport mental performance » Negatieve invloed op de sfeer in het team
negatieve invloed op de sfeer in het team

Negatieve invloed op de sfeer in het team

Geschatte leestijd: 3 minuten

Negatieve invloed op de sfeer in het team

Als trainer en coach moet je gewoon actie ondernemen als je te maken hebt met een speler die een negatieve invloed heeft op de sfeer binnen het team! Als je niets doet, loopt uit de hand en ontstaan er allerlei conflicten.

Moeilijk gedrag is bijvoorbeeld een speler die zichzelf belangrijker vindt dan andere spelers. En soms vindt een speler zichzelf zelfs belangrijker dan het team. En een andere speler met moeilijk gedrag is een speler die zich niet houdt aan de afspraken en normen binnen het team.

De speler die te laat komt

Even een concreet voorbeeld van een speler die bijna altijd te laat komt. Je kunt dan een aantal dingen doen.

  • Als coach kun je aangeven dat het de normaalste zaak van de wereld is dat elke speler, dus hij ook gewoon op tijd komt.
  • De volgende stap zou kunnen zijn dat je zegt dat als hij te laat blijft komen hij het signaal afgeeft dat hij zich belangrijker voelt dan de andere spelers.
  • Een andere optie is om deze speler verantwoordelijkheid te geven. En dat kan op een heel plezierige manier.

Ik heb eens een speler de opdracht gegeven om bij te houden welke spelers op tijd en welke spelers te laat kwamen. Hij hield dat bij op een lijst. En elke speler die te laat kwam moest een kleine bijdrage aan de gezamenlijke teampot betalen. Maar om te weten wie te laat en wie op tijd kwamen moest hij zelf ook op tijd zijn! Vanaf dat moment was de speler altijd als eerste aanwezig!  Deze oplossing was effectief en efficiënt 😉

Negatieve invloed op de sfeer in het team

Tijdens het webinar over spelers met moeilijk gedrag vertel ik je praktische en eenvoudige technieken die ik zelf met succes toegepast heb. Door dit webinar word je aan het denken gezet en krijg je allerlei creatieve ideeën om spelers met moeilijk gedrag te coachen.

Optimale resultaten bereik je alleen wanneer de spelers met moeilijk gedrag echte teamplayers worden! 

Ik ben een inspirerende sport spreker en ik organiseer regelmatig interactieve voetbalwebinars waar je aan mee kunt doen. En ik heb een voetbalkanaal op Twitter.

voetbal

Is scoren te trainen?

Gratis e-book voor voetbaltrainers en -coaches. Het e-book is ook goed bruikbaar voor trainers en coaches van andere teamsporten.


Gepubliceerd op: 5-2-2021
Voor het laatst bijgewerkt op: 26-6-2022