Luister naar wat iemand zegt

Luister naar wat iemand zegt

Geschatte leestijd: 3 minuten

Luister naar wat iemand zegt

Als een team in een overwinning gelooft zal het team met meer overtuiging en zelfvertrouwen de taken uitvoeren omdat het team zich zeker van de overwinning voelt. Hierdoor zal het team ook meer kans hebben om de wedstrijd inderdaad te winnen.

Als een team niet in een overwinning gelooft zal het team de taken met minder vertrouwen en overtuiging uitvoeren waardoor de kans kleiner is dat het team inderdaad gaat winnen.

Wat je denkt maak je waar!

Een aantal beperkende en negatieve uitspraken zijn:

  • Ik weet het niet zeker of we kunnen winnen
  • De tegenstanders zijn wel sterk
  • We zullen wel weer verliezen
  • Ik ben bang dat we het niet redden
  • Vorige keer hebben we ook van ze verloren

Luister naar wat iemand zegt

Een coach moet het in eerste instantie herkennen als spelers uitspraken doen die een blokkade vormen om werkelijk te kunnen winnen.

Als een coach de negatieve, prestatiebeperkende uitspraken herkent zal de coach ervoor moeten zorgen dat de spelers positieve opbouwende gedachten krijgen waardoor er weer optimaal gepresteerd kan worden. En als de spelers andere gedachten hebben, zullen ze direct andere uitspraken doen en anders gaan handelen en optreden.

Er zijn veel mogelijkheden om de negatieve, beperkende en remmende gedachten te veranderen in positieve, opbouwende en stimulerende gedachten.

Zodra de spelers deze positieve gedachten hebben zullen ze direct andere uitspraken doen en beter gaan presteren. Zolang spelers negatieve, beperkende en remmende gedachten hebben, zullen ze nooit optimale prestaties kunnen behalen.

Luister naar wat spelers zeggen en verander dan hun gedachten

Zodra ze andere gedachten hebben zullen er direct andere resultaten ontstaan

Mogelijk is het ook interessant voor je om verder te lezen over mijn speech Gedachten zijn krachten. En ik geef ook presentaties voor topsport.

Plus: als je jezelf als individuele voetbaltrainer of -coach graag wilt ontwikkelen, dan kun je meedoen met een voetbal webinar.

Ik ben een inspirerende sportspreker. Regelmatig organiseer ik een interactief voetbal webinar voor trainers en coaches. Doe mee!

voetbal

Is scoren te trainen?

Gratis e-book voor voetbaltrainers en -coaches. Het e-book is ook goed bruikbaar voor trainers en coaches van andere teamsporten.


Gepubliceerd op: 12-11-2013
Voor het laatst bijgewerkt op: 24-6-2022

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.