Luister naar wat iemand zegt

Luister naar wat iemand zegt

Luister naar wat iemand zegt, want dan weet je wat hij denkt. Wat de spelers zeggen is ontstaan uit hun manier van denken.

Denken en handelen

En naar wat ze denken gaan ze handelen.

Als een team in een overwinning gelooft zal het team met meer overtuiging en zelfvertrouwen de taken uitvoeren omdat het team zich zeker van de overwinning voelt. Hierdoor zal het team ook meer kans hebben om de wedstrijd inderdaad te winnen.

Als een team niet in een overwinning gelooft zal het team de taken met minder vertrouwen en overtuiging uitvoeren waardoor de kans kleiner is dat het team inderdaad gaat winnen.

Wat je denkt wordt de waarheid!

Een aantal beperkende en negatieve uitspraken zijn:

  • Ik weet het niet zeker of we kunnen winnen
  • De tegenstanders zijn wel sterk
  • We zullen wel weer verliezen
  • Ik ben bang dat we het niet redden
  • Vorige keer hebben we ook van ze verloren

 Actie van de coach: luister naar wat iemand zegt

Een coach moet het in eerste instantie herkennen als spelers uitspraken doen die een blokkade vormen om werkelijk te kunnen winnen.

Als een coach de negatieve, prestatie beperkende uitspraken herkent zal de coach ervoor moeten zorgen dat de spelers positieve opbouwende gedachten krijgen waardoor er weer optimaal gepresteerd kan worden. En als de spelers andere gedachten hebben, zullen ze direct andere uitspraken doen en anders gaan handelen en optreden.

Er zijn veel mogelijkheden om de negatieve, beperkende en remmende gedachten te veranderen in positieve, opbouwende en stimulerende gedachten.

Zodra de spelers deze positieve gedachten hebben zullen ze direct andere uitspraken doen en beter gaan presteren. Zolang spelers negatieve, beperkende en remmende gedachten hebben, zullen ze nooit optimale prestaties kunnen behalen.

Luister naar wat spelers zeggen en verander dan hun gedachten

Zodra ze andere gedachten hebben zullen er direct andere resultaten ontstaan

Hier kun je trainingen voor trainers en coaches in de sport vinden.

Gratis meenemen

Is scoren te trainen?

Of scoren te trainen is, is een vraag waarover je van mening kunt verschillen.

Als voormalig bondscoach van het Zwitserse nationale herenhockeyteam heb ik hier een visie op ontwikkeld die ik in dit e-book met je deel. Je kunt dit e-book gratis ophalen.

Als je dat doet krijg je daarna ook tips over hoe je successen kunt behalen.

Hoe vaak je die tips schrijft kan ik je niet zeggen, het zal onregelmatig zijn. Maar nooit vaker dan eens per week. Neem dit e-book met je mee.

Download ophalen

Is scoren te trainen

 

Luister naar wat iemand zegt was last modified: by
Credits

Met dank aan Ty_Swartz voor de uitgelichte afbeelding.

Luister naar wat iemand zegt was last modified: by

Hoe denk jij hier over?