Luister naar wat iemand zegt

Luister naar wat iemand zegt
Je bent hier: Home » Blog » Sport » Luister naar wat iemand zegt
Luister naar wat iemand zegt

Luister naar wat iemand zegt, want dan weet je wat hij denkt. Wat de spelers zeggen is ontstaan uit hun manier van denken. En naar wat ze denken gaan ze handelen.


Luister naar wat iemand zegt

Als een team in een overwinning gelooft zal het team met meer overtuiging en zelfvertrouwen de taken uitvoeren omdat het team zich zeker van de overwinning voelt. Hierdoor zal het team ook meer kans hebben om de wedstrijd inderdaad te winnen.

Als een team niet in een overwinning gelooft zal het team de taken met minder vertrouwen en overtuiging uitvoeren waardoor de kans kleiner is dat het team inderdaad gaat winnen.

Wat je denkt wordt de waarheid!

Een aantal beperkende en negatieve uitspraken zijn:

  • Ik weet het niet zeker of we kunnen winnen
  • De tegenstanders zijn wel sterk
  • We zullen wel weer verliezen
  • Ik ben bang dat we het niet redden
  • Vorige keer hebben we ook van ze verloren


Actie van de coach: luister naar wat iemand zegt

Een coach moet het in eerste instantie herkennen als spelers uitspraken doen die een blokkade vormen om werkelijk te kunnen winnen.

Als een coach de negatieve, prestatiebeperkende uitspraken herkent zal de coach ervoor moeten zorgen dat de spelers positieve opbouwende gedachten krijgen waardoor er weer optimaal gepresteerd kan worden. En als de spelers andere gedachten hebben, zullen ze direct andere uitspraken doen en anders gaan handelen en optreden.

Er zijn veel mogelijkheden om de negatieve, beperkende en remmende gedachten te veranderen in positieve, opbouwende en stimulerende gedachten.

Zodra de spelers deze positieve gedachten hebben zullen ze direct andere uitspraken doen en beter gaan presteren. Zolang spelers negatieve, beperkende en remmende gedachten hebben, zullen ze nooit optimale prestaties kunnen behalen.

Luister naar wat spelers zeggen en verander dan hun gedachten

Zodra ze andere gedachten hebben zullen er direct andere resultaten ontstaan

Mogelijk is het ook interessant voor je om verder te lezen over mijn speech Gedachten zijn krachten. En ik geef ook presentaties voor topsport.

Plus: als je jezelf als individuele voetbaltrainer of -coach graag wilt ontwikkelen, dan kun je meedoen met een voetbal meeting.


Meer voetbal

Pijltje
Luister naar wat iemand zegt was last modified: by

Ik ben een inspirerende sportspreker. Maandelijks organiseer ik een interactief voetbal webinar voor trainers en coaches. Doe mee!

En ik heb ook een voetbalkanaal op Twitter dat je kunt volgen.

Rob Wuijster

Rob Wuijster

Motivational speaker

Ik ben een inspirerende spreker, voormalig bondscoach Zwitserland en mental coach in de topsport.

Luister naar wat iemand zegt was last modified: by
Luister naar wat iemand zegt was last modified: by