leidinggeven voor voetbalcoaches

Leidinggeven voor voetbalcoaches

Geschatte leestijd: 3 minuten

Leidinggeven voor voetbalcoaches

Leidinggeven voor voetbalcoaches: tijdens het online webinar Succesvol voetbal coachen vertel ik je over vijf leiderschapsstijlen. Want de oorzaak dat je bepaalde spelers beter bereikt dan andere komt voor een groot gedeelte door je leiderschapsstijl.

Ik vertel je over de kenmerken van deze leiderschapsstijlen. En geef je inzicht welke invloed elk van de vijf leiderschapsstijlen op het team heeft. Ook vertel ik je over mijn leiderschapsstijl en de negatieve en positieve gevolgen die deze stijl had op de teams die ik gecoachd heb. Ik vertel je hoe je op een eenvoudige manier optimaal kunt leidinggeven aan elke speler.

Daarnaast vertel ik je over hoe ik het team scherp zette en motiveerde. Ik vertel je o.a. hoe ik het team motiveerde als we tegen een sterke en een zwakkere tegenstander moesten spelen!

Leidinggeven voor voetbalcoaches

Hecht team met zelfvertrouwen

Zelfvertrouwen van spelers

Spelers kunnen nog zo goed zijn, maar als ze geen zelfvertrouwen hebben zullen ze nooit overtuigend handelen en nooit optimale resultaten behalen. Ik vertel je hoe ik het zelfvertrouwen van de spelers vergrootte.

Hecht team

En ik vertel je hoe ik van een groep spelers een hecht team creëerde zodat alle neuzen in dezelfde richting wezen.

Rolmodel

En dan – last but not least – vertel ik je waarom het zo belangrijk is om als trainer/coach een goed voorbeeld te zijn. En ik je geef aan hoe geraffineerd jou voorbeeld invloed heeft op het gedrag van de spelers. Vervolgens geef ik je aan op welke manieren je uitgekiend kunt coachen met jou eigen voorbeeld.

Tijdens het online webinar Succesvol voetbal coachen leer je hoe je nog meer uit je team kunt halen!

Voetbal webinar

Voetbal meetings

Succesvol voetbal coachen is één van onze voetbal meetings voor voetbaltrainers en -coaches. Maar we hebben er nog veel meer. En ze zijn online via Zoom, dus ze gaan gewoon door, wat er verder ook gebeurt. Je kunt een overzicht een een agenda vinden op de pagina voetbal webinars. En daar kun je ook je naam op de interesselijst zetten als je een keertje mee wilt doen.

Ik ben een interessante sport spreker en ik organiseer maandelijks interactief voetbal webinars voor trainers en coaches. Je kunt meedoen.


Gepubliceerd op: 29-11-2020
Voor het laatst bijgewerkt op: 6-3-2022