hecht team creeren

Hecht team creëren

Geschatte leestijd: 3 minuten

Een hecht team creëren, hoe doe je dat?

  • Hoe is het mogelijk om ons als spelers zover te krijgen dat we van alles doen en laten om de dromen en doelstellingen van het team te realiseren?
  • Hoe krijgt de trainer/coach ons zover dat wij gedisciplineerd en gefocust alle taken uitvoeren? Waarom handel ik als speler in het belang van het team?

Een hecht team creëren: team synergie

Als de trainer/coach bepaalde technieken toepast worden wij tot een hecht team gevormd.

Team synergie

Dat komt door de hechte team synergie. Als wij als team heel hecht zijn, zijn we bereid om alles voor het team te doen. Wij als team kunnen gevormd worden tot een hecht team. Dit proces noemen ze ook wel team building.

Welke technieken?

Door welke technieken worden wij als team een hecht team? Er zijn een heleboel technieken die ervoor zorgen dat wij een hecht team worden!

Duidelijke taken

Als wij duidelijke taken van de trainer/coach krijgen voelen wij ons belangrijk en meer betrokken bij het team. Dat kunnen taken buiten de wedstrijd zijn zoals het organiseren van de warming-up, bidons vullen en het bijhouden of elke speler wel op tijd is. Dit zorgt er voor dat wij als speler meegezogen worden Maar het kunnen ook taken binnen de wedstrijd zijn zoals: wat moet ik doen bij balbezit, balverlies en spelhervattingen.

Onderlinge afhankelijkheid: een hecht team creëren

Afhankelijk van elkaar

Hoe belangrijker onze taak wordt en hoe meer wij afhankelijk van elkaar worden, hoe hechter wij als team worden. Als wij als spelers dus allemaal een verdedigende en/of aanvallende taak krijgen en afhankelijk van elkaar zijn vergroot dat de team synergie. Het team wordt hechter! Wij als spelers gaan hierdoor effectiever en efficiënter met elkaar samenwerken.

Zwaar trainen

Wij als spelers voelen ons ook meer betrokken en verbonden met het team als de trainer/coach ons heel zwaar laat trainen. We balen dan tijdens de zware training en van de trainer/coach die ons deze zware arbeid laat verrichten. Hierdoor gaan wij ons een beetje afzetten tegen de leiding en groeien wij als spelers en als team juist meer naar elkaar toe.

Voetbal webinar

Er zijn nog een heleboel andere manieren om van ons als team een hecht team te maken.

Als je in jouw team ook een sterke team synergie wilt waardoor de teamleden alles voor elkaar doen en bereid zijn alles te laten, doe dan eens mee met een voetbal webinar. Je kunt een video bekijken op de pagina over het voetbal webinar over teambuilding.

Regelmatig organiseren we een online bijeenkomst rond een thema.

Ik ben een enthousiaste sport spreker en heb ook een voetbalkanaal op Twitter dat je kunt volgen.


Gepubliceerd op: 25-10-2014
Voor het laatst bijgewerkt op: 7-5-2022