Hecht team creëren

hecht team creeren
Je bent hier: Home » Blog » Sport » Team coaching » Hecht team creëren
hecht team creeren

Een hecht team creëren, hoe doe je dat?

  • Hoe is het mogelijk om ons als spelers zover te krijgen dat we van alles doen en laten om de dromen en doelstellingen van het team te realiseren?
  • Hoe krijgt de trainer/coach ons zover dat wij gedisciplineerd en gefocust alle taken uitvoeren? Waarom handel ik als speler in het belang van het team?

Hecht team creëren

Dat komt door de hechte team synergie. Als wij als team heel hecht zijn, zijn we bereid om alles voor het team te doen. Wij als team kunnen gevormd worden tot een hecht team. Dit proces noemen ze ook wel team building.

Als de trainer/coach bepaalde technieken toepast worden wij tot een hecht team gevormd.

Technieken

Door welke technieken worden wij als team een hecht team? Er zijn een heleboel technieken die ervoor zorgen dat wij een hecht team worden!

Taken

Als wij duidelijke taken van de trainer/coach krijgen voelen wij ons belangrijk en meer betrokken bij het team.

Dat kunnen taken buiten de wedstrijd zijn zoals het organiseren van de warming-up, bidons vullen en het bijhouden of elke speler wel op tijd is. Dit zorgt er voor dat wij als speler meegezogen worden

Maar het kunnen ook taken binnen de wedstrijd zijn zoals: wat moet ik doen bij balbezit, balverlies en spelhervattingen.

Hecht team

Hoe belangrijker onze taak wordt en hoe meer wij afhankelijk van elkaar worden, hoe hechter wij als team worden.

Als wij als spelers dus allemaal een verdedigende en/of aanvallende taak krijgen en afhankelijk van elkaar zijn vergroot dat de team synergie. Het team wordt hechter! Wij als spelers gaan hierdoor effectiever en efficiënter met elkaar samenwerken.

Zwaar trainen

Wij als spelers voelen ons ook meer betrokken en verbonden met het team als de trainer/coach ons heel zwaar laat trainen.

Interessante webinar met nuttige tips👍🏻

Rated 5 out of 5
13 januari 2021

Webinar waarin Rob op een enthousiaste manier veel goede tips gaf hoe je een sterk team kan smeden.

Ebbo

We balen dan tijdens de zware training en van de trainer/coach die ons deze zware arbeid laat verrichten. Hierdoor gaan wij ons een beetje afzetten tegen de leiding en groeien wij als spelers en als team juist meer naar elkaar toe.


Hecht team creëren

Er zijn nog een heleboel andere manieren om van ons als team een hecht team te maken.

Als je van jouw team ook een hecht team wil maken doe dan eens mee met een voetbal meeting. Iedere maand organiseren we een online bijeenkomst rond een thema. En je kunt de video bekijken op de pagina over team building met resultaat.


Meer voetbal

Pijltje
Hecht team creëren was last modified: by

Ik ben een enthousiaste sport spreker en ik organiseer maandelijks een interactief voetbal webinar waar je aan mee kunt doen. Ik heb ook een voetbalkanaal op Twitter dat je kunt volgen.

Rob Wuijster

Rob Wuijster

Motivational speaker

Rob Wuijster

Motivational speaker

Voormalig bondscoach van het Zwitserse nationale heren hockey team en voormalig bondscoach van het Zwitserse nationale heren hockeyteam onder de 21.

– Interim coach van het Zwitserse nationale dames hockeyteam.

-Mental coach bij twee BVO’s: Telstar en Veendam. Mentalcoach bij het Nederlandse heren rugbyteam onder de 18. 

-Als mental coach als docent actief bij de opleiding van trainers en coaches bij de Nederlandse IJshockey Bond.

Hecht team creëren was last modified: by