Home » Blog » Sport mental performance » Haal het beste uit je team
haal het beste uit je team

Haal het beste uit je team

Geschatte leestijd: 3 minuten

Haal het beste uit je team

Als spelers geloven in hun mogelijkheden dan is het team in staat om goede resultaten te behalen. Wanneer spelers niet geloven in een goede afloop zal het team geen goede resultaten behalen en onder de maat spelen.

Een periode terug werd ik trainer/coach van een team dat het seizoen daarvoor gedegradeerd was. De eerste training maakten de spelers opmerkingen zoals: “we zullen wel weer verliezen”, “hoeveel goals zullen we nu tegen krijgen” en “het zal wel niets worden”.

De spelers geloofden niet in een goede afloop!

Haal het beste uit je team: hoe krijg je succes met je team
Hoe krijg je succes

Haal het beste uit je team

Er zijn verschillende technieken om de gedachten van teams te beïnvloeden.

Ik heb diverse technieken toegepast en heb veel gebruik gemaakt van één techniek. Het gevolg hiervan was dat de teamleden vertrouwen kregen. Hierdoor speelden ze fantastische wedstrijden. En doordat ze fantastische wedstrijden speelden is het team direct weer gepromoveerd.

Deze technieken hebben ertoe geleid dat de spelers boven zichzelf uitstegen. Geef de macht dus niet weg, maar neem de verantwoordelijkheid en doe er iets aan. Hier kun je nog meer over lezen in het artikel over het vergroten van de pijn als methode om te veranderen.

American football speler

Gedachten zijn cruciaal! Denk jij dat iemand een prof American football speler kan worden als hij vingers aan zijn rechterhand en tenen aan zijn rechtervoet mist? Als je denkt dat dit niet kan moet je toch echt eens verder lezen bij mijn motivatie speeches.

Team sporten

De technieken waar het om gaat zijn toe te passen in alle takken van sport. Of je nu traint en coacht in het voetbal, hockey, rugby, ijshockey, handbal, volleybal of korfbal. Betrek je team.

Waar het om gaat

Ga eens na:

  • hoeveel invloed gedachten hebben op de werkelijkheid hebben
  • waardoor het gedrag van de spelers en het gedrag van het team bepaald wordt
  • waardoor het resultaat bepaald wordt
  • hoe het team in zijn mogelijkheden en capaciteiten gaat geloven
  • hoe het team boven zich zelf kan uitstijgen en goede resultaten kan bereiken

Hier kun je een artikel downloaden dat ik geschreven heb voor Vakblad De Voetbaltrainer.

Ik ben een inspirerende sportspreker en ik organiseer regelmatig een online bijeenkomst voor voetbaltrainers en -coaches. Zet je naam op de lijst als dit interessant voor je is.

Daarnaast heb ik een voetbalkanaal op Twitter dat je kunt volgen.

voetbal

Is scoren te trainen?

Gratis e-book voor voetbaltrainers en -coaches. Het e-book is ook goed bruikbaar voor trainers en coaches van andere teamsporten.


Gepubliceerd op: 29-5-2018
Voor het laatst bijgewerkt op: 8-7-2022

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.