Doe het tegenovergestelde

doe het tegenovergestelde
Je bent hier: Home » Blog » Sport » Doe het tegenovergestelde
doe het tegenovergestelde

Doe het tegenovergestelde

In deze korte video geef ik je een coach tip: doe het tegenovergestelde!

Wat kun je doen als de stemming voor de wedstrijd verkeerd is?

Jij bent coach en het is vlak voor de wedstrijd. Je zit met de spelers in de kleedkamer. En je merkt dat het te lacherig is. Wat doe je dan?

Op zo’n moment deed ik altijd precies het tegenovergestelde. Ik zette ze op scherp. Ik verhief mijn stem en ik begon te zeggen dat als we zo begonnen te spelen, dat we de wedstrijd dan absoluut zouden verliezen. En ik overdreef een beetje.

Meer sportvideo's

Als ik merkte dat de spelers té gespannen waren voor de wedstrijd, dan vertelde ik altijd een grap of ik liet iemand anders een grap vertellen: wie weet er nog een leuke mop? En daardoor veranderde de stemming. Dus met andere woorden, wat ik deed was precies het tegenovergestelde.

Ik wens je heel veel succes met deze tip en tot de volgende keer!


Voetbal webinars

Wij organiseren regelmatig interactieve voetbal webinars voor trainers en coaches van teamsporten. Dit zijn meetings met open inschrijving, je kunt dus zelf beslissen of je mee wilt doen. Deze meetings zijn live, interactief en online. Je kunt dus gewoon thuis meedoen of samen met andere coaches bij jou op de club met een groot scherm.

Als dit interessant voor jullie is, zorg dan dat je bijtijds inschrijft want VOL = VOL. En schrijf in voor de tips, want dan krijg je niet alleen tips voor trainers en coaches van teamsporten. Ik kan het je dan ook vertellen wanneer we weer een meeting organiseren.

Onze meetings gaan over praktische zaken zoals het formuleren van doelstellingen, team building en de mentaliteit van je team. Heeft jouw team een winnaarsmentaliteit of niet?

Daarnaast hebben we ook boeken voor sporters.


Pijltje
Doe het tegenovergestelde was last modified: by

In ben een inspirerende sport spreker en ik organiseer maandelijks interactieve voetbal webinars waar je aan mee kunt doen.

Ook heb ik een voetbalkanaal op Twitter dat je kunt volgen.

Rob Wuijster

Rob Wuijster

Motivational speaker

Rob Wuijster

Motivational speaker

Voormalig bondscoach van het Zwitserse nationale heren hockey team en voormalig bondscoach van het Zwitserse nationale heren hockeyteam onder de 21.

– Interim coach van het Zwitserse nationale dames hockeyteam.

-Mental coach bij twee BVO’s: Telstar en Veendam. Mentalcoach bij het Nederlandse heren rugbyteam onder de 18. 

-Als mental coach als docent actief bij de opleiding van trainers en coaches bij de Nederlandse IJshockey Bond.

Doe het tegenovergestelde was last modified: by
Doe het tegenovergestelde was last modified: by