De speler die zichzelf het belangrijkst vindt

De speler die zizhzelf het belangrijkst vindt
Je bent hier: Home » Blog » Sport » Moeilijke spelers » De speler die zichzelf het belangrijkst vindt
De speler die zizhzelf het belangrijkst vindt

Je hebt een gemotiveerd en enthousiast team, maar in het team zit ook een speler die zichzelf het belangrijkst vindt. En deze speler heeft hierdoor een negatieve invloed op de stemming en de sfeer in het team. Dat is niet wat je als voetbalcoach wilt en ook niet iets waar het team bij gebaat is. Dus je zult er als coach iets aan moeten doen. 


De speler die zichzelf het belangrijkst vindt

Er zijn verschillende manieren om je dit te doen. In eerste instantie moet je deze speler een spiegel voorhouden. Dus vertellen wat hij doet en vertellen welke nadelige gevolgen het team hier van heeft. Soms kan dit genoeg zijn! 

Afhankelijk van zijn medespelers

Ook kun je hem laten inzien dat het resultaat dat hij behaalt afhankelijk is van zijn medespelers. Misschien scoort deze speler heel makkelijk met koppen, maar als de voorzetten niet goed aan komen heeft hij niets aan zijn kwaliteiten. Met andere woorden hij is enorm afhankelijk van zijn medespelers. 

Beetje onder druk zetten

Je kunt deze speler ook wat meer onder druk zetten door hem iets mentale pijn te geven. Je kunt bijvoorbeeld zeggen dat als hij zo doorgaat de medespelers hem geen eens meer zullen aanspelen! En je kunt dan vragen of hij dat plezierig vindt. 

Dit zijn een aantal dingen die je kunt doen. Als dit nog geen effect heeft zijn er nog allerlei andere mogelijkheden. 


De speler die zichzelf het belangrijkst vindt

Tijdens het interactieve online webinar over spelers met moeilijk gedrag bespreken we ook hoe je kunt omgaan met spelers die niet vaak komen trainen en niet geïnteresseerd zijn. En wat je kunt doen als een speler niet gemotiveerd is.

Als je beter wilt leren omgaan met spelers met moeilijk gedrag is dit een interessant webinar voor jou! Kenmerken van het webinar zijn: veel praktijkvoorbeelden en veel praktische oplossingen die ik zelf in de praktijk toegepast heb.

Hoe beter je met spelers met moeilijk gedrag  kunt omgaan, hoe meer plezier je als trainer en coach krijgt. En hoe succesvoller je met je team wordt! 


Meer voetbal

Pijltje
De speler die zichzelf het belangrijkst vindt was last modified: by

In ben een Nederlandse sportspreker en ik organiseer maandelijks een interactief voetbalwebinar voor voetbaltrainers en -coaches waar je aan mee kunt doen.

En ik heb ook een voetbalkanaal op Twitter voor voetbaltrainers en -coaches.

Rob Wuijster

Rob Wuijster

Motivational speaker

Ik ben een inspirerende spreker, voormalig bondscoach Zwitserland en mental coach in de topsport.

De speler die zichzelf het belangrijkst vindt was last modified: by
De speler die zichzelf het belangrijkst vindt was last modified: by