Bouw een band op met je spelers

bouw een band op met je spelers
Je bent hier: Home » Blog » Sport » Mental coaching » Bouw een band op met je spelers


Bouw een band op met je spelers

Bouw een band op met je spelers: want wanneer neemt een speler iets van je aan? Voor alle trainers/coaches is het belangrijk dat ze door de spelers serieus genomen worden waardoor ze de tips en adviezen die je als trainer/coach geeft aannemen en uitvoeren. Maar hiervoor moet je eerst een band opbouwen met je spelers. 


Bouw een band op met je spelers

Deze situatie moet je als trainer/coach verdienen! Dit gebeurt niet zomaar!

Leeftijd

Er zijn een aantal voorwaarden. Er zijn een aantal voor de hand liggende voorwaarden zoals o.a. leeftijd. Vaak luisteren de spelers al als de trainer/coach ouder dan de spelers is. Maar dat is lang niet genoeg!


Bouw een band op met je spelers

Er is een voorwaarde die vaak over het hoofd wordt gezien. En die voorwaarde is dat er een relatie moet zijn. Als je als trainer/coach aangesteld bent en je training geeft en coacht wilt dat niet zeggen dat je automatisch een relatie met de spelers hebt.

Er is in mijn visie een groot verschil tussen een relatie en een werkelijke relatie hebben. Bouw daarom een band op met je spelers.

Een werkelijke relatie met spelers ontstaat alleen als er respect en waardering voor elkaar is en als beide partijen betrokken bij elkaar en bij de doelstelling zijn.

Daarnaast moet er ‘’goede’’ communicatie plaats vinden. Het allerbelangrijkste is dat er naar elkaar geluisterd wordt. Dit kan alleen wanneer de spelers en trainer/coach bereid zijn om voor elkaar open te staan en bereid zijn om elkaar goed te begrijpen.


Bouw een band op met je spelers

De trainer/coach moet in mijn ogen bewust werken aan het creëren van een goede, werkelijke relatie met de spelers. Als je als trainer/coach met spelers op één lijn zit zal er automatisch sprake van een goede relatie zijn.

Actief blijven werken aan de relatie

De trainer/coach zal actief moeten blijven werken om een goede en werkelijke relatie en band met spelers te houden.

We hebben allemaal wel eens als trainer/coach ervaren dat de relatie gedurende het seizoen met de spelersgroep ronduit slecht wordt. Trainer/coach en spelers zitten dan niet meer op één lijn. Vaak gaat dit gepaard met mindere resultaten.

De moraal van dit verhaal is dat je als trainer/coach actief moet werken om een goede relatie met de spelers te krijgen en te houden. Bouw een band op met je spelers. Als de relatie goed is zul je zien dat je op één lijn zit.

Ik heb een speech over winnaarsmentaliteit hier kun je een download vinden van een stuk dat ik heb geschreven voor Vakblad De Voetbaltrainer.


Pijltje
Bouw een band op met je spelers was last modified: by

Ik ben een inspirerende spoert spreker en ik spreek o.a. voor topsport. Ik organiseer ook maandelijks interactive webinars voor voetbaltrainers en -coaches.

En ik heb een voetbalkanaal op Twitter.

Rob Wuijster

Rob Wuijster

Motivational speaker

Rob Wuijster

Motivational speaker

Voormalig bondscoach van het Zwitserse nationale heren hockey team en voormalig bondscoach van het Zwitserse nationale heren hockeyteam onder de 21.

– Interim coach van het Zwitserse nationale dames hockeyteam.

-Mental coach bij twee BVO’s: Telstar en Veendam. Mentalcoach bij het Nederlandse heren rugbyteam onder de 18. 

-Als mental coach als docent actief bij de opleiding van trainers en coaches bij de Nederlandse IJshockey Bond.

Bouw een band op met je spelers was last modified: by
Bouw een band op met je spelers was last modified: by