Winnaarsmentaliteit 11 januari *bijeenkomst*

Open inschrijving: bijeenkomst over winnaarsmentaliteit voor trainers en coaches van sportteams.

Bijeenkomst voor trainers en coaches: winnaarsmentaliteit

11 januari 19:30 – 22:00 uur

 

Voor trainers en coaches en coaches van teamsporten

Winnaarsmentaliteit: tijdens deze bijeenkomst leren de trainers en coaches hoe ze een winnaarsmentaliteit bij de spelers kunnen creëren. Als de teamleden een winnaarsmentaliteit hebben, hebben ze er ‘’alles’’ voor over om beter te worden en om wedstrijden te winnen. Deze presentatie kan met een veldtraining uitgebreid worden.

K.N.V.B.

Dit onderwerp is erg trendy. In Nederland hebben veel coaches te maken met spelers die er niet volledig voor gaan. De K.N.V.B. is tot de conclusie gekomen dat dit een groot probleem is in het Nederlandse voetbal. Ik ben gevraagd om over dit onderwerp een artikel in het vakblad ‘’De Voetbaltrainer’’ te schrijven.

creeren van een winnaarsmentaliteit

Downloaden

Spelers beïnvloeden

Je leert tijdens deze bijeenkomst hoe je de gedachten van de spelers kunt beïnvloeden waardoor de spelers anders gaan optreden en betere resultaten behalen.

Deze presentatie heb ik gegeven aan leerlingen van LOOT scholen, aan topsporters, topsportteams, trainers en coaches in de topsport en aan trainers en coaches van amateurverenigingen.

 

Ervaringen

Rob van Amsterdam - LOOT-coördinator Topsport Talentschool 't Rijks
Rob van Amsterdam

LOOT- coördinator, Topsport Talentschool RSG ’t Rijks Bergen op Zoom

Op woensdag 11 december 2013 hebben we, als Topsport Talentschool RSG ′t Rijks, één van de jaarlijkse twee Themabijeenkomsten voor onze (aspirant) LOOT-leerlingen gehad.

Elke keer is het een ander thema, gerelateerd aan Topsport, dat gepresenteerd wordt aan onze sporttalenten.

Deze keer was het Rob Wuijster die een presentatie gaf over het mentale aspect dat natuurlijk bij het sporten op hoog niveau heel duidelijk meespeelt. Maar is iedereen zich dat bewust? Met de pakkende titel: ‘Gedachten zijn enorme krachten’ heeft Rob onze talenten duidelijk gemaakt dat er nog een hoop te winnen is op dit vlak.

De reacties die ik van onze leerlingen, ouders en enkele trainers teruggekregen heb liegen er niet om:

“Ik wil hiermee aan de slag!” “Kan ik meer informatie hierover krijgen?” “Dit is een eyeopener!”

De enthousiaste manier van presenteren van iemand die veel praktijkervaring heeft maakte de bijeenkomst tot een succes. Tastbare, praktische voorbeelden voor de leerlingen en interactie waar nodig maakte dat dit een heel waardevolle en inspirerende voorlichting is geweest.

We danken Rob voor deze geweldige presentatie.

Rob van Amsterdam
Winnaarsmentaliteit 11 januari *bijeenkomst* was last modified: by
Alexander Nonnekes - Procamp en Clubvoetbaldagen
Alexander Nonnekes

Procamp en Clubvoetbaldagen

Rob heeft gedurende 9 “Train-de-Trainer” -avonden de trainers van de Clubvoetbaldagen-clubs voorbereid op het plezierig en succesvol omgaan met kinderen.

Zijn bondige presentatie gecombineerd met zijn enthousiaste manier van vertellen maakten het tot inspirerende avonden. De concrete tips zoals het gebruikmaken van beeldspraak en positieve woorden vormden de basis van zijn presentatie.

De trainers keerden huiswaarts met een positieve flow en panklare antwoorden om de kinderen fantastische voetbaldagen te bezorgen. Rob bedankt voor de prettige samenwerking!

Met sportieve groet, Alexander Nonnekes

procamp

clubvoetbaldagen

Alexander Nonnekes, Procamp en Clubvoetbaldagen
Alexander Nonnekes
Winnaarsmentaliteit 11 januari *bijeenkomst* was last modified: by
Joop IJsselstein, Rugby Nederland
Joop IJsselstein, Rugby Nederland

Rugby Bond Ass. Bondscoach Ned. U18

Beste Rob,

Namens de gehele staf van het Nederlands rugby team onder 18 jaar willen wij jou bedanken voor de bijdrage die jij dit seizoen hebt geleverd.

Als groot motivator heb jij onze groep een aantal mentale sessies gegeven. De kracht van de gedachten! We hebben de samenwerking positief ervaren. Je staat open voor ideeën van de staf en weet deze te implementeren in de sessies.

Jouw luisterend oor en scherpe observaties leiden tot interactieve sessies. Rugbyers zijn nuchtere mensen, maar ik weet zeker dat er een aantal jongens buiten de selectie waren gevallen als ze zich deze manier van denken niet hadden eigen gemaakt. Dank hiervoor!

“Winning isn′t everything, its the only thing that counts”

Rugby bond recensie

Joop IJsselstein, Rugby Nederland
Joop IJsselstein
Winnaarsmentaliteit 11 januari *bijeenkomst* was last modified: by
Gert Boonen, LOOT-coördinator Veluws College Apeldoorn en Twello
Gert Boonen

LOOT-coördinator Veluws College Apeldoorn en Twello

Op donderdag 12 maart 2015 heeft Rob Wuijster een presentatie gehouden over De kracht van gedachten tijdens de tweede LOOT thema-avond van dit schooljaar.

Onze gedachten, zowel positieve als negatieve, zijn van invloed op ons doen en laten. In het geval van sporters kunnen negatieve gedachten zeer nadelig zijn voor hun sportprestaties. Belangrijk dus om hier iets aan te doen.

Op een enthousiaste manier vertelt Rob Wuijster over wat te doen om je gedachten positief te beïnvloeden, om overal het positieve uit te halen en hierbij kan hij putten uit tal van ervaringen.

Leerlingen, sporters en hun ouders kregen een grote hoeveelheid tips, adviezen en mogelijkheden aangereikt om uit alles een positief ‘leerpunt’ te halen, om overal iets positiefs uit te halen, om het beste uit jezelf te halen. Bruikbare tips waarmee zowel leerlingen als ouders gelijk aan de slag kunnen en tips die ‘ingesleten’ dienen te worden.

Uit de reacties van leerlingen en ouders en uit de hoeveelheid vragen viel op dat het een onderwerp is dat zeker aanspreekt en waar alle sporters mee te maken hebben / krijgen. Een interessante en leerzame avond kortom.Hierbij bedank ik Rob voor zijn enthousiaste en inspirerende verhaal.

Gert Boonen
Winnaarsmentaliteit 11 januari *bijeenkomst* was last modified: by

 

De wil om te winnen

Coaches, trainers, begeleiders, leden van de technische commissie en bestuursleden, we zien het allemaal gebeuren. Sommige teams en teamleden gaan er volledig voor terwijl andere teams en teamleden er niet helemaal of er helemaal niet voor gaan.

Afhaken

Je ziet soms dat spelers even achter hun tegenstander aan rennen en dan er mee ophouden. En vervolgens gaan wandelen of stil gaan staan. Je ziet verdedigers bewust: ‘’de alles of niets actie toepassen.’’ Ze stappen bewust in en verdedigen dan helemaal niet meer. Ze proberen zo te laten zien dat ze hun best gedaan hebben, voorbij gespeeld zijn en niets meer kunnen doen.

Niet alles geven

Andere situaties zijn spelers die niet maximaal sprinten en die de tegenstander laten slaan of schoppen. In plaats van de pass met hun stick of voet te blokkeren. Deze voorbeelden gebeuren tijdens trainingen en zelfs tijdens de wedstrijden. En deze manier van optreden kunnen wij ons als sportfanaten absoluut niet voorstellen. We worden er gek van.

Te laat komen

Maar ook buiten de trainingen en wedstrijden kan het bij de spelers en teams ontbreken aan een winnaarsmentaliteit. Een aantal voorbeelden hiervan zijn: te laat komen, niet of te laat afmelden voor de training en wedstrijd. Te laat naar bed gaan op de avond voor de wedstrijd. Afmelden voor de training en wedstrijd met een onbelangrijke reden. En jij als trainer / coach kent wellicht nog vele andere voorbeelden uit de praktijk!

Slechts 8 plaatsen beschikbaar

 

De bijeenkomst Winnaarsmentaliteit werd als erg interessant, nuttig en bijzonder ervaren

 

Creëren van een winnaarsmentaliteit

Een winnaarsmentaliteit kun je creëren. Door middel van gerichte coaching is het mogelijk om het voor elkaar te krijgen dat spelers en de teams er volledig voor gaan. De coaching is gericht op het beïnvloeden van de mindset van de spelers. Er zijn een groot aantal manieren om de gedachten van de spelers te beïnvloeden. Deze manieren kun je grofweg indelen in twee categorieën. De eerste categorie is puur coaching! En de tweede categorie bestaat uit coaching en de manier van op het veld trainen.

Coaching

Spelers een ander inzicht laten krijgen

Er zijn een heleboel manieren om de mindset van de spelers en het team te beïnvloeden. Je kunt de spelers gerichte vragen stellen waardoor je ze min of meer ‘’dwingt’’ om over hun gedrag en gedachten na te denken. Je kunt ook iets vertellen om ze te confronteren met hun optreden en zo op andere gedachten te brengen. Je kunt ook bewust opdrachten geven die ze moeten uitwerken. Alles is dus gericht op dat de spelers een ander inzicht krijgen en zelf besluiten om te veranderen. Tijdens de presentaties en trainingen die ik geef worden al deze mogelijkheden en technieken uitgebreid behandeld!

bijeenkomst winnaarsmentaliteit

Training

“Winnen en verliezen’’

Ook kun je als trainer de winnaarsmentaliteit goed op het veld vergroten door het principe van: ‘’winnen en verliezen’’ toe te passen. Met enige creativiteit kun je deze strategie tijdens alle oefeningen toepassen. Sommige oefeningen en spelvormen lenen zich hier beter voor dan andere.

Het ‘’winnen en verliezen’’ principe heeft vervelende consequenties voor de verliezer. De spelers willen hierdoor voorkomen dat ze verliezen en zullen er alles aan doen om te winnen. Hierdoor creëer je automatisch een winnaarsmentaliteit. Ze hebben er namelijk baat bij om keihard te werken.

Naast dit principe zul je ook gericht moeten coachen. Aandachtspunten van coaching zijn: Hoe leg je het uit? Welke reacties kun je verwachten en hoe ga je hiermee om? Wat voor principes en technieken kun je goed gebruiken bij het coachen? Hoe sluit je de training na het principe ‘’winnen en verliezen’’ getraind te hebben af?

 

Winnaarsmentaliteit bijeenkomst voor trainers en coaches

Open inschrijving

Deze bijeenkomst voor trainers en coaches heeft een open inschrijving. Je kunt dus onafhankelijk van je sportclub komen.

Wanneer: 11 januari 2018 19:30 – 22:00 uur

Waar:

  • Willibrordus Business Centrum
  • Kennemerstraatweg 464 unit 02.28
  • 1851 NG Heiloo

Heiloo is uitstekend bereikbaar per openbaar vervoer en het Willibrordus Business Centrum ligt op loopafstand van station NS Heiloo. Als je met de auto komt zul je geen parkeerproblemen ervaren, want er zijn parkeerplaatsen genoeg.

Als je mee wilt doen, aarzel dan niet en schrijf je in, want er is slechts plaats voor 8 deelnemers.

Investering: €65 incl. btw voor de hele avond,  inclusief koffie en thee.

 

Wat zegt de klant?

Rob van Amsterdam - LOOT-coördinator Topsport Talentschool 't Rijks
Rob van Amsterdam

LOOT- coördinator, Topsport Talentschool RSG ’t Rijks Bergen op Zoom

Op woensdag 11 december 2013 hebben we, als Topsport Talentschool RSG ′t Rijks, één van de jaarlijkse twee Themabijeenkomsten voor onze (aspirant) LOOT-leerlingen gehad.

Elke keer is het een ander thema, gerelateerd aan Topsport, dat gepresenteerd wordt aan onze sporttalenten.

Deze keer was het Rob Wuijster die een presentatie gaf over het mentale aspect dat natuurlijk bij het sporten op hoog niveau heel duidelijk meespeelt. Maar is iedereen zich dat bewust? Met de pakkende titel: ‘Gedachten zijn enorme krachten’ heeft Rob onze talenten duidelijk gemaakt dat er nog een hoop te winnen is op dit vlak.

De reacties die ik van onze leerlingen, ouders en enkele trainers teruggekregen heb liegen er niet om:

“Ik wil hiermee aan de slag!” “Kan ik meer informatie hierover krijgen?” “Dit is een eyeopener!”

De enthousiaste manier van presenteren van iemand die veel praktijkervaring heeft maakte de bijeenkomst tot een succes. Tastbare, praktische voorbeelden voor de leerlingen en interactie waar nodig maakte dat dit een heel waardevolle en inspirerende voorlichting is geweest.

We danken Rob voor deze geweldige presentatie.

Rob van Amsterdam
Winnaarsmentaliteit 11 januari *bijeenkomst* was last modified: by
Alexander Nonnekes - Procamp en Clubvoetbaldagen
Alexander Nonnekes

Procamp en Clubvoetbaldagen

Rob heeft gedurende 9 “Train-de-Trainer” -avonden de trainers van de Clubvoetbaldagen-clubs voorbereid op het plezierig en succesvol omgaan met kinderen.

Zijn bondige presentatie gecombineerd met zijn enthousiaste manier van vertellen maakten het tot inspirerende avonden. De concrete tips zoals het gebruikmaken van beeldspraak en positieve woorden vormden de basis van zijn presentatie.

De trainers keerden huiswaarts met een positieve flow en panklare antwoorden om de kinderen fantastische voetbaldagen te bezorgen. Rob bedankt voor de prettige samenwerking!

Met sportieve groet, Alexander Nonnekes

procamp

clubvoetbaldagen

Alexander Nonnekes, Procamp en Clubvoetbaldagen
Alexander Nonnekes
Winnaarsmentaliteit 11 januari *bijeenkomst* was last modified: by
Joop IJsselstein, Rugby Nederland
Joop IJsselstein, Rugby Nederland

Rugby Bond Ass. Bondscoach Ned. U18

Beste Rob,

Namens de gehele staf van het Nederlands rugby team onder 18 jaar willen wij jou bedanken voor de bijdrage die jij dit seizoen hebt geleverd.

Als groot motivator heb jij onze groep een aantal mentale sessies gegeven. De kracht van de gedachten! We hebben de samenwerking positief ervaren. Je staat open voor ideeën van de staf en weet deze te implementeren in de sessies.

Jouw luisterend oor en scherpe observaties leiden tot interactieve sessies. Rugbyers zijn nuchtere mensen, maar ik weet zeker dat er een aantal jongens buiten de selectie waren gevallen als ze zich deze manier van denken niet hadden eigen gemaakt. Dank hiervoor!

“Winning isn′t everything, its the only thing that counts”

Rugby bond recensie

Joop IJsselstein, Rugby Nederland
Joop IJsselstein
Winnaarsmentaliteit 11 januari *bijeenkomst* was last modified: by
Gert Boonen, LOOT-coördinator Veluws College Apeldoorn en Twello
Gert Boonen

LOOT-coördinator Veluws College Apeldoorn en Twello

Op donderdag 12 maart 2015 heeft Rob Wuijster een presentatie gehouden over De kracht van gedachten tijdens de tweede LOOT thema-avond van dit schooljaar.

Onze gedachten, zowel positieve als negatieve, zijn van invloed op ons doen en laten. In het geval van sporters kunnen negatieve gedachten zeer nadelig zijn voor hun sportprestaties. Belangrijk dus om hier iets aan te doen.

Op een enthousiaste manier vertelt Rob Wuijster over wat te doen om je gedachten positief te beïnvloeden, om overal het positieve uit te halen en hierbij kan hij putten uit tal van ervaringen.

Leerlingen, sporters en hun ouders kregen een grote hoeveelheid tips, adviezen en mogelijkheden aangereikt om uit alles een positief ‘leerpunt’ te halen, om overal iets positiefs uit te halen, om het beste uit jezelf te halen. Bruikbare tips waarmee zowel leerlingen als ouders gelijk aan de slag kunnen en tips die ‘ingesleten’ dienen te worden.

Uit de reacties van leerlingen en ouders en uit de hoeveelheid vragen viel op dat het een onderwerp is dat zeker aanspreekt en waar alle sporters mee te maken hebben / krijgen. Een interessante en leerzame avond kortom.Hierbij bedank ik Rob voor zijn enthousiaste en inspirerende verhaal.

Gert Boonen
Winnaarsmentaliteit 11 januari *bijeenkomst* was last modified: by

 

Winnaarsmentaliteit plaats reserveren
Totaal: € -

Opdrachtgevers

opdrachtgevers logo's

Winnaarsmentaliteit 11 januari *bijeenkomst* was last modified: by

Winnaarsmentaliteit

Credits

Met dank aan nashart die de afbeelding van de cup heeft gemaakt.

 

Winnaarsmentaliteit 11 januari *bijeenkomst* was last modified: by