Sport: train de trainer en coach de coach

Sport: train de trainer en coach de coach

Agenda: train de trainer en coach de coach

Bijeenkomsten voor trainers en coaches in de sport

TrainingDatumTijdAantal deelnemersPrijs
Omgaan met moeilijke spelers28-8
19.30 - 22.00 uurMax. 865,--
Fair play en respect3-919.30 - 22.00 uurMax. 865,--
Winnaarsmentaliteit12-919.30 - 22.00 uurMax. 865,--

 

Trainer en coach

De trainer en coach maken de spelers en het team beter. Ze motiveren, stimuleren en inspireren. Maar wie maakt de trainer en coaches beter? En wie zorgt ervoor dat de trainers en coaches gemotiveerd, geïnspireerd, enthousiast en geïnteresseerd blijven? Trainer en coaches kunnen vooral in de loop van het seizoen hun passie en drive kwijtraken door tegenvallende resultaten, met name als de spelers er niet volledig voor gaan en bij incidenten.

Bijeenkomsten voor trainer en coach

Bijeenkomsten voor trainers en coach zorgen ervoor dat de trainers en coaches er nieuwe vaardigheden en kennis bij krijgen en gemotiveerd worden of gemotiveerd blijven. Deze nieuwe kennis en vaardigheden kunnen ze doorgeven aan de spelers. Hierdoor worden de spelers beter en worden er betere resultaten behaald. Doordat de spelers weer nieuwe vaardigheden leren en er betere resultaten behaald worden, krijgen ze meer motivatie. Na bijeenkomsten gaat het vuurtje zowel bij de trainer, coaches als spelers weer branden.

De thema’s van de bijeenkomsten kunnen zijn: teambuilding, positief coachen, creëren van een winnaarsmentaliteit en verbeteren van de houding en optreden van de spelers (Gedachten zijn krachten)

 

Train de trainer en coach de coach: de praktijk

 

Train de trainer en coach de coach

 

Omgaan met moeilijke spelersTeambuildingFair play en respectWinnaarsmentaliteitPositief coachen

Team building

Het creëren van een hecht team: team building

Teambuilding

De trainers en coaches krijgen concrete manieren aangereikt om een hecht team te kunnen vormen. Hierdoor zijn de spelers bereid om zich ‘’ondergeschikt’’ aan het teambelang te maken. Deze presentatie is uitermate geschikt bij de start van het seizoen!

Bij veel bijeenkomsten hoor ik van trainers en coaches dat ze te maken hebben met spelers die zich niet aan het team aanpassen en aan de teamregels houden. Wanneer je de technieken die besproken worden toepast zullen de spelers zich als teamspeler gaan gedragen.

Als voormalig bondscoach en mental coach in de topsport heb ik veel te maken gehad met het creëren van een hecht team. Met een hecht team bedoel ik: een team waarvan de teamleden echt voor elkaar door het vuur gaan om de gestelde doelen te bereiken.

Wat is een hecht team?

Een hecht team is een team waarvan de teamleden elkaar steunen en helpen. De groepsleden denken met elkaar mee en geven elkaar adviezen en tips. De groepsleden steunen de overige teamleden als ze hulp nodig hebben. Dit kan praktische en mentale hulp zijn.

De leden van een hecht collectief houden rekening met elkaar. Zowel als het om de manier van communiceren gaat als in concrete praktijksituaties.

Bij een hecht collectief voeren de teamleden activiteiten uit in het belang van de eenheid. Ook staat hun manier van denken en optreden volledig in het teken van de eenheid. De teamleden van een hecht team zijn ook veel meer betrokken bij het geheel dan leden van een willekeurige groep. De teamleden van een hecht team hebben geen negen-tot-vijf mentaliteit.

Gevolg van een hecht team

De teamleden stijgen boven zich zelf uit! Doordat de teamleden boven zichzelf uit stijgen, in combinatie met de goede samenwerking met de andere groepsleden,  worden er betere resultaten behaalt. 2 + 2 =5.

Zelf geloof ik in 2 + 2 = 9 of nog een hogere uitkomst. Wanneer de groepsleden hecht met elkaar samenwerken zijn waanzinnige goede resultaten mogelijk. En wie wil er nu niet dat de teamleden goed met elkaar samenwerken en goede resultaten behalen?

Maar hoe wordt een team een hecht team?

Jij als leidinggevende, manager of directielid kunt ervoor zorgen dat er een hechte teamsynergie ontstaat. Je kunt dat op een aantal verschillende manieren doen. Kies een manier die voor jouw situatie haalbaar is. Natuurlijk is het beter om meerdere van de aangereikte manieren toe te passen. Zoals ik eerder zei zijn er meerder manieren om een hecht team te vormen. Een aantal hiervan zal ik nu kort beschrijven.

Neuzen in dezelfde richting krijgen

De eerste stap is om ervoor te zorgen dat de neuzen van de teamleden dezelfde kant op wijzen. Ieder teamlid moet volledig achter de doelstelling staan en er in geloven.

Of de deelnemers bereid zijn om als individu helemaal voor het team te gaan hangt ervan af of ze volledig achter de doelstelling staan. Daarnaast is het ook belangrijk dat de groepsleden volledig staan achter de manier waarop de doelstelling moet gaan worden. De groepsleden moeten volledige commitment hebben!

Geef de teamleden verantwoordelijkheid

Het geven van verantwoordelijkheid aan teamleden heeft een groot aantal positieve effecten. Door het krijgen van verantwoordelijkheid voelen de medewerkers zich belangrijker en van grote waarde.

Hierdoor zullen ze zich meer betrokken voelen. Doordat ze zich betrokken en verantwoordelijk voelen zullen zelf alle keuzes afwegen om oplossingen te vinden die in lijn met de gestelde doelen zijn. Ook zullen de leden van het team geneigd zijn om te overleggen en informatie te vragen.

Spreek veel in termen van “wij”

Er zijn situaties dat je in termen van “je”, “jij”, “jullie” en “ik” spreekt. Het “wij-gevoel” vergroten kun je doen door zoveel mogelijk in termen van “wij” te spreken. Bijvoorbeeld, wij hebben het niet goed gedaan en hoe kunnen wij dat beter doen? Je kunt woorden kiezen die de saamhorigheid bevestigen en versterken.

Onderlinge afhankelijkheid

De teamleden groeien naar elkaar toe wanneer ze beseffen dat ze afhankelijk van elkaar zijn. De beste verkoper zal op den duur nog maar weinig verkopen wanneer de ondersteuning vanuit het bedrijf gering is. De beste spits zal nauwelijks scoren als zijn medespelers hem niet goed aanspelen. Hoe je het draait, wendt of keert, teamleden zijn afhankelijk van elkaar. Dit besef brengt teamleden dichter bij elkaar.

Team building voor sportclubs

Voor de bijeenkomst over team building ben ik beschikbaar om bij jullie op de club te komen. Neem contact met me op als je daar meer over wilt weten.

Sport: train de trainer en coach de coach was last modified: by

Positief coachen

Tijdens deze bijeenkomst bespreken we allerlei manieren en technieken om de spelers op een leuke en effectieve wijze te coachen Door positief te coachen ontwikkelen de spelers zich beter en behaalt het team betere resultaten.

Deze presentatie is voor trainers en coaches een eye-opener. Ze realiseren zich dat de manier waarop ze soms coachen niet effectief is. En zien in dat het gunstiger is om op een positievere wijze te coachen.

Positief coachen

De bijeenkomst over positief coachen is beschikbaar voor sportclubs. Neem contact met me op als je er meer over wilt weten.

Sport: train de trainer en coach de coach was last modified: by
Opdrachtgevers

opdrachtgevers logo's

 

Testimonials
Rob van Amsterdam - LOOT-coördinator Topsport Talentschool 't Rijks
Rob van Amsterdam

LOOT- coördinator, Topsport Talentschool RSG ’t Rijks Bergen op Zoom

Op woensdag 11 december 2013 hebben we, als Topsport Talentschool RSG ′t Rijks, één van de jaarlijkse twee Themabijeenkomsten voor onze (aspirant) LOOT-leerlingen gehad.

Elke keer is het een ander thema, gerelateerd aan Topsport, dat gepresenteerd wordt aan onze sporttalenten.

Deze keer was het Rob Wuijster die een presentatie gaf over het mentale aspect dat natuurlijk bij het sporten op hoog niveau heel duidelijk meespeelt. Maar is iedereen zich dat bewust? Met de pakkende titel: ‘Gedachten zijn enorme krachten’ heeft Rob onze talenten duidelijk gemaakt dat er nog een hoop te winnen is op dit vlak.

De reacties die ik van onze leerlingen, ouders en enkele trainers teruggekregen heb liegen er niet om:

“Ik wil hiermee aan de slag!” “Kan ik meer informatie hierover krijgen?” “Dit is een eyeopener!”

De enthousiaste manier van presenteren van iemand die veel praktijkervaring heeft maakte de bijeenkomst tot een succes. Tastbare, praktische voorbeelden voor de leerlingen en interactie waar nodig maakte dat dit een heel waardevolle en inspirerende voorlichting is geweest.

We danken Rob voor deze geweldige presentatie.

Rob van Amsterdam
Sport: train de trainer en coach de coach was last modified: by
Alexander Nonnekes - Procamp en Clubvoetbaldagen
Alexander Nonnekes

Procamp en Clubvoetbaldagen

Rob heeft gedurende 9 “Train-de-Trainer” -avonden de trainers van de Clubvoetbaldagen-clubs voorbereid op het plezierig en succesvol omgaan met kinderen.

Zijn bondige presentatie gecombineerd met zijn enthousiaste manier van vertellen maakten het tot inspirerende avonden. De concrete tips zoals het gebruikmaken van beeldspraak en positieve woorden vormden de basis van zijn presentatie.

De trainers keerden huiswaarts met een positieve flow en panklare antwoorden om de kinderen fantastische voetbaldagen te bezorgen. Rob bedankt voor de prettige samenwerking!

Met sportieve groet, Alexander Nonnekes

procamp

clubvoetbaldagen

Alexander Nonnekes, Procamp en Clubvoetbaldagen
Alexander Nonnekes
Sport: train de trainer en coach de coach was last modified: by
Joop IJsselstein, Rugby Nederland
Joop IJsselstein, Rugby Nederland

Rugby Bond Ass. Bondscoach Ned. U18

Beste Rob,

Namens de gehele staf van het Nederlands rugby team onder 18 jaar willen wij jou bedanken voor de bijdrage die jij dit seizoen hebt geleverd.

Als groot motivator heb jij onze groep een aantal mentale sessies gegeven. De kracht van de gedachten! We hebben de samenwerking positief ervaren. Je staat open voor ideeën van de staf en weet deze te implementeren in de sessies.

Jouw luisterend oor en scherpe observaties leiden tot interactieve sessies. Rugbyers zijn nuchtere mensen, maar ik weet zeker dat er een aantal jongens buiten de selectie waren gevallen als ze zich deze manier van denken niet hadden eigen gemaakt. Dank hiervoor!

“Winning isn′t everything, its the only thing that counts”

Rugby bond recensie

Joop IJsselstein, Rugby Nederland
Joop IJsselstein
Sport: train de trainer en coach de coach was last modified: by
Gert Boonen, LOOT-coördinator Veluws College Apeldoorn en Twello
Gert Boonen

LOOT-coördinator Veluws College Apeldoorn en Twello

Op donderdag 12 maart 2015 heeft Rob Wuijster een presentatie gehouden over De kracht van gedachten tijdens de tweede LOOT thema-avond van dit schooljaar.

Onze gedachten, zowel positieve als negatieve, zijn van invloed op ons doen en laten. In het geval van sporters kunnen negatieve gedachten zeer nadelig zijn voor hun sportprestaties. Belangrijk dus om hier iets aan te doen.

Op een enthousiaste manier vertelt Rob Wuijster over wat te doen om je gedachten positief te beïnvloeden, om overal het positieve uit te halen en hierbij kan hij putten uit tal van ervaringen.

Leerlingen, sporters en hun ouders kregen een grote hoeveelheid tips, adviezen en mogelijkheden aangereikt om uit alles een positief ‘leerpunt’ te halen, om overal iets positiefs uit te halen, om het beste uit jezelf te halen. Bruikbare tips waarmee zowel leerlingen als ouders gelijk aan de slag kunnen en tips die ‘ingesleten’ dienen te worden.

Uit de reacties van leerlingen en ouders en uit de hoeveelheid vragen viel op dat het een onderwerp is dat zeker aanspreekt en waar alle sporters mee te maken hebben / krijgen. Een interessante en leerzame avond kortom.Hierbij bedank ik Rob voor zijn enthousiaste en inspirerende verhaal.

Gert Boonen
Sport: train de trainer en coach de coach was last modified: by

 

Waar

Je kunt meedoen met de open trainingen in mijn eigen ruimte in het Willibrordus Centrum in Heiloo. En de presentaties kunnen ook als training / workshop bij de club gegevens worden.

Waar is het Willibrordus Business Centrum?

Sport: train de trainer en coach de coach was last modified: by

 

Inschrijven voor een open bijeenkomst voor trainers en coaches in de sport

Als persoon inschrijven voor een open bijeenkomst

Je kunt hier inschrijven voor

Totaal: € -

Je krijgt een factuur toegestuurd.

Privacy beleid

Deze prijs geldt uitsluitend voor bijeenkomsten op onze eigen locatie in Heiloo.

Contactmogelijkheid voor sportclubs

Voor sportclubs

Zijn jullie geinteresseerd in bijeenkomsten voor jullie trainers en coaches? Gebruik de contactmogelijkheid hieronder en je hoort snel van me.

Privacy beleid

Verder lezen over sport

Als je deze pagina helemaal tot hier gelezen hebt, dan wil je vast wel verder lezen over sport. We hebben hier op het blog een categorie die helemaal over sport gaat.

 

Sport: train de trainer en coach de coach was last modified: by

Recente berichten

Interview met spreker Rob Wuijster

Interview met spreker Rob Wuijster. 

Laatst ben ik geïnterviewd door Judith de Vries van Virtueel Present. Judith stelde me onderstaande vragen. Onder elke vraag vind je mijn antwoord. Lees verder

Interview met spreker Rob Wuijster was last modified: by
  1. Sturen met taal Geef een reactie
  2. Luister naar wat iemand zegt Geef een reactie
  3. Train alles wat je kunt trainen Geef een reactie
  4. Pijn, de manier om te veranderen Geef een reactie
  5. Teambuilding met resultaat Reacties uitgeschakeld voor Teambuilding met resultaat
  6. Haal het beste uit je team Reacties uitgeschakeld voor Haal het beste uit je team
  7. Mogen jeugdspelers fouten maken Reacties uitgeschakeld voor Mogen jeugdspelers fouten maken
  8. Vaardigheden coach: wat vinden de spelers? Reacties uitgeschakeld voor Vaardigheden coach: wat vinden de spelers?
  9. Matchfixing Reacties uitgeschakeld voor Matchfixing