Willen winnen is de basis

Willen winnen

Willen winnen of … eigenlijk niet willen winnen? Wil jij als speler of als trainer/coach verliezen of winnen? Natuurlijk denk je dat je wilt winnen.

Toch is er iets vreemds. We zeggen allemaal dat we willen winnen, alleen handelen we daar niet allemaal naar…

Trainen

Oké, we trainen op technische, tactische en fysieke componenten en besteden aandacht aan een gezonde leefwijze. Maar er ontbreekt nog een belangrijk aspect om succesvol te zijn ………..

Willen winnen

  • Ook al ben je als speler nog zo goed, als je onzeker bent en je weinig vertrouwen in jezelf hebt zul je nooit optimaal kunnen presteren.
  • Je zult bang kunnen zijn om te verliezen, om in balbezit te zijn, om gewisseld te worden, om af te gaan en om fouten te maken. Herken je één van deze angsten? Hierdoor zul je niet de juiste keuzes maken

Je zult dan als speler worden geleid door je angsten en dat is nou net niet de juiste wijze waarop een keuze of handeling op gebaseerd moet zijn. Hierdoor zul je meestal ook niet de juiste keuzes maken.

Je zult dan nooit je eigen top kunnen bereiken!

Sportcoaching bij onzekerheid

Zelfvertrouwen voor sporters: als een speler technisch, tactisch en fysiek sterk is, maar geen zelfvertrouwen heeft zal hij nooit optimaal kunnen presteren en de top kunnen bereiken. Het hebben van een groot zelfvertrouwen is essentieel om te kunnen presteren.

Daar heb ik een e-book over geschreven: Zelfvertrouwen voor sporters.

Willen winnen is de basis was last modified: by

Willen winnen aan de top

Wil je als speler werkelijk al je mogelijkheden benutten en goed presteren en je top bereiken?

Vergroot dan alsjeblieft je zelfvertrouwen. Je herinnert je vast een situatie waar jij supergoed in je vel zat waardoor alles lukte en jij een super goede wedstrijd speelde! Wil je dat dit een incident was of wil je dit voortdurend?

Presteren

Willen winnen is vaak niet genoeg, het hebben van een groot zelfvertrouwen is een voorwaarde om goed te kunnen presteren.

  • Je kunt nog zo’n stevig huis bouwen met muren van één meter dik, maar als er een zwak of geen fundament is zal het huis instorten.
  • Je kunt nog zo technisch, tactisch, snel, sterk, soepel en lenig zijn, maar als je niet in jezelf gelooft, niet op jezelf en je mogelijkheden vertrouwt, dan houdt het op!

Zorg voor een goede fundering. En lees eens verder bij mijn speech over winnaarsmentaliteit, dan gaat er een wereld voor je open.


sport coaching serie

Is scoren te trainen?

Over het creëren van een winnaarsmentaliteit hebben we ook een e-book te koop dat je hier kunt vinden.

Je bent hier: Home » Blog » Sport coaching » Willen winnen is de basis
Willen winnen is de basis was last modified: by

Willen winnen: met dank aan Mohamed Hassan voor het beeld in de uitgelichte afbeelding.

Willen winnen is de basis was last modified: by