Matchfixing

Matchfixing
Matchfixing

Je hebt vast wel eens van matchfixing of wedstrijdvervalsing gehoord. Wikipedia heeft er een pagina over vol geschreven. Spelers die omgekocht worden om niet al te goed te presteren zodat de tegenstander overwint.

Of twee teams die beide een gelijkspel nodig hebben om hun doelen te bereiken en bij een gelijkspel de wedstrijd uitspelen zonder de intentie te hebben om nog te scoren, ten koste van een derde team dat er belang bij heeft dat één van de twee ploegen verliest.

Spelers die omgekocht worden om niet zo goed te spelen kunnen misschien wel bewust een bal doorlaten of een aanvaller vrij laten staan zodat deze kan scoren. Het zou ook kunnen dat een speler omgekocht is en daarom bewust een honderd procent kans mist.


Omkopen van trainers en coaches

Misschien zal dit ook voorkomen bij trainers en coaches die bepaalde spelers uit de basis laten of misschien zelfs bewust geen goede of een slechte wedstrijd strategie plannen om maar te verliezen.


Matchfixing

Waarom kan het gebeuren dat spelers en eventueel coaches omgekocht kunnen worden? De enige reden die ik kan bedenken is dat ze hiervoor geld ontvangen en hierdoor denken dat ze rijk worden.


Toekomst en carrière

Spelers, coaches denk alsjeblieft aan je toekomst.

Werk aan je eigen carrière!

Zorg dat jij als speler en trainer/coach altijd goed presteert en bouw een lijst met successen op.

Zorg er als speler voor dat jij een enorme meerwaarde voor het team hebt. Als dit het geval is zul je uiteindelijk veel meer verdienen en veel rijker worden dan wanneer je je een keer laat omkopen.

Als jij je als speler of trainer/coach een keer laat omkopen en dus niet optimaal functioneert daalt je marktwaarde en word je minder interessant voor clubs. Het gevolg hiervan is dat je salaris lager zal zijn als je een bod krijgt.

Als het uitkomt dat jij je als speler of trainer/coach hebt laten omkopen ben ik bang dat misschien slechts een enkele club belangstelling voor je zal hebben. Maar alleen als je geluk hebt.


Matchfixing en sportieve plicht

Denk daarnaast ook eens aan je sportieve plicht. Denk aan je medespelers, teamgenoten, begeleidingsteam, trainer/coach en club waar je voor speelt. Ze zijn allemaal de dupe als jij niet optimaal presteert.

Als je eens benaderd wordt voor matchfixing wil ik je op je hart drukken dat je niet kiest voor even snel cashen! Onthoud dat je eerder rijk zult worden als je een geweldige teamplayer bent, goed speelt en doet wat je moet doen: streven om de beste te zijn!

Hier kun je meer over lezen bij Winnaarsmentaliteit.


Serie over sport

Serie voor trainers en coaches van teamsporten

sport coaching serie

Wil de complete serie over sportcoaching ontvangen? Kost je niets, je moet je alleen even inschrijven.

Speciaal voor trainers en coaches van teamsporten. Door voormalig bondscoach Rob Wuijster.


Meer over sport coaching

Hier kun je nog veel meer vinden over sport coaching.

Matchfixing of wedstrijdvervalsing was last modified: by
Matchfixing of wedstrijdvervalsing was last modified: by