Succes krijgen en gelukkig worden

Succes krijgen en gelukkig worden

Succes krijgen en gelukkig worden: een sporter is pas echt gelukkig als hij zijn doelstellingen behaalt en succes heeft! Voor een team geldt dit het zelfde! Succes zorgt dus voor geluk. En zeg nu eens eerlijk welke speler wilt niet gelukkig zijn!

Als sporter beter worden van tegenslagen

Elke sporter heeft te maken met momenten waarop het tegenzit. En om met de deur in huis te vallen: van tegenslagen kun je  jezelf verbeteren en ontwikkelen. Het zijn mogelijkheden om te groeien. Je kunt er als sporter beter van worden.

Sommige sporters willen zelfs graag tegenslagen krijgen omdat ze weten dat ze er uiteindelijk beter van worden.


Succes krijgen en gelukkig worden

De vraag is: hoe kun je van een tegenslagen in je voordeel laten werken? Hoe kun je tegenslagen gebruiken om succes te krijgen en gelukkig te worden?

Je kunt van tegenslagen gebruik maken door jezelf positieve vragen te stellen. Als je jezelf positieve vragen stelt, krijg je positieve antwoorden. En positieve antwoorden maken positieve acties mogelijk.

Overigens is het ook zo dat wanneer je jezelf negatieve vragen stelt, je negatieve antwoorden krijgt.


Succes krijgen en gelukkig worden

Hoe kan ik:

  • de volgende keer meer aanvallende duels winnen?
  • ervoor zorgen dat ik die strafschop tegen hou?
  • zelfverzekerd aan de wedstrijd beginnen?

Elke sporter heeft tegenslagen

Onthoud dat elke team met tegenslagen worstelt! En elke sporter krijgt tegenslag. En hoe meer je als team of sporter wilt bereiken, hoe meer tegenslagen je zult krijgen. Daarom is het zo belangrijk hoe je met een tegenslag omgaat.


Actie

Elk sportteam en elke sporter krijgt een positief antwoord als hij een positieve vraag stelt. Als de positieve vraag goed geformuleerd is krijg je een positief en oplossingsgericht antwoord.

Als je de situatie wilt veranderen, zullen je je gedachten, gewoonten, handelingen en je optreden moeten veranderen. Als je gedachten werkelijk veranderen, verandert de situatie mee! Zo kun je succes krijgen en gelukkig worden.


Groeien

Met andere woorden, om een gunstigere situatie te verkrijgen en om de doelstellingen te kunnen bereiken zul je als speler of als team moeten groeien. Het team en de sporter zullen zichzelf moeten verbeteren en ontwikkelen.

En je kunt dat voor elkaar krijgen door jezelf positieve vragen te stellen en de positieve uitkomsten werkelijk uit te voeren.


Succes krijgen en gelukkig worden

Succes krijg je door van tegenslagen te groeien

En je kunt ook verder lezen bij mijn speech Gedachten zijn je krachten. Of koop gewoon mijn boek Denk jezelf succesvol.

Denk jezelf succesvol
Lees meer over: Denk jezelf succesvol

De moeite waard om te delen?

sport coaching serie

Wil de complete serie over sportcoaching ontvangen? Kost je niets, je moet je alleen even inschrijven.

Speciaal voor trainers en coaches van teamsporten. Door voormalig bondscoach Rob Wuijster.

Succes krijgen en gelukkig worden was last modified: by
Succes krijgen en gelukkig worden was last modified: by

Over Rob Wuijster

Voormalig bondscoach van het Zwitserse nationale heren hockeyteam en inspirerende spreker. Ik vind het geven van presentaties leuk en ik vind het leuk om jou te leren hoe je een goede speech kunt houden.