Invloed van gedachten op gedrag

Invloed van gedachten op gedrag

De invloed van gedachten op ons gedrag en daardoor op onze resultaten is enorm. Ondanks het talent en de kwaliteiten die iemand heeft zal hij niet doorbreken wanneer zijn gedachten beperkend zijn.

Ik wil je nu drie voorbeelden geven van de manier waarop de invloed van gedachten negatief uitpakt op het gedrag en het resultaat.

1. Bang om te falen

Als je bang bent om te falen en fouten te maken kun je ervoor kiezen om er bewust voor te zorgen situaties te creëren waardoor je geen fouten kunt maken en niet kunt falen. Maar dan kun je ook niets bereiken.

2. Geen risico durven nemen

Een anderen mogelijkheid is dat je in geen enkele actie een afgewogen risico neemt. Je ziet bijvoorbeeld een kans. Maar omdat je bang bent om te falen pak je het zo aan dat je geen enkel risico loopt. Maar zo werken kansen gewoonlijk niet.

3. Angst voor succes

Weet je dat er mensen zijn die alles hebben, maar die diep in hun onderbewustzijn niet beroemd willen worden? Denk je werkelijk dat deze mensen alles op alles zetten om goed te presteren? Deze mensen zullen er alles aan doen om maar vooral niet te positief op te vallen en vooral niets zo goed te doen dat ze beroemd worden.

Live in Heiloo

Mindset is alles

Live in Heiloo

Je gedachten kunnen tegen je werken, maar ook vóór je werken!

Voor wie: ondernemers

Datum: maandag 5 november 10 – 16 uur

Prijs: 579 euro excl. btw incl. lunch

5 november 2020 Live in Heiloo Ondernemen
Invloed van gedachten op gedrag was last modified: by

Invloed van gedachten op gedrag

Of iemand goed presteert hangt dus voor een groot deel van zijn gedachten af. Om goed te presteren heb je positieve en voedende gedachten nodig.

Als leidinggevende, coach, begeleider en ouder is het daarom waanzinnig belangrijk dat je gedachten positief en voedend kunt beïnvloeden zodat mensen eruit halen wat erin zit.

Waarden

Een techniek om de gedachten positief te beïnvloeden is het veranderen van waarden. Waarden zijn de zaken die we in ons leven belangrijk vinden. Onze waarden staan in een hiërarchie. We handelen naar dat wat wij het belangrijkst vinden.

Tijdens een bijeenkomst bij een profvoetbalclub vroeg ik een speler om zijn belangrijkste waarden te noemen. Zijn drie belangrijkste waarden waren chillen, uitgaan en met vrienden feesten. Denk jij dat deze speler een topvoetballer wordt? Om een topvoetballer zal hij eerst zijn waarden moeten veranderen.

Gedachten zijn krachten

Over de kracht van gedachten heb ik een speech. Je kunt me laten komen om deze speech bij jullie te houden.

Ondernemen

Wil je tips voor succes als ondernemer?

Schrijf je hier in voor de tips van dé specialist als het gaat om mindset gaat.

Je bent hier: Home » Blog » Sport coaching » Invloed van gedachten op gedrag
Invloed van gedachten op gedrag was last modified: by

Invloed van gedachten: met dank aan mohamed_hassan voor de kopafbeelding.

Invloed van gedachten op gedrag was last modified: by