Brazilie - Nederland 2014

Brazilie – Nederland 2014

Beheers als speler en trainer/coach tijdens de wedstrijd je emoties. Tijdens de halve finale op het WK Brazilië Nederland 2014 werd de eerste strafschop door Ron Vlaar genomen. De bal werd gestopt door de Argentijnse doelman Sergio Romero.

Emoties beheersen

Mijn mening dat je als speler en trainer/coach je emoties tijdens het spel zoveel mogelijk moet beheersen wordt ondersteund door de beelden die op internet opgedoken zijn.

Brazilië – Nederland 2014

Op het onderstaande amateurbeelden is te zien dat Sergio Romero de strafschop stopt en direct feest gaat vieren zonder nog op de bal te letten.

Hij had geen enkele aandacht meer voor de bal. Zijn emoties namen de loop met zijn gedrag! Hij was niet meer gefocust op het spel.

Video

Brazilië – Nederland 2014

Doellijn

Wat er gebeurde: terwijl Sergio Romero feest vierde stuitte de bal op de grond en rolde langzaam naar het doel en de bal bleef uiteindelijk op de doellijn liggen.

En wat als de bal iet verder zou zijn doorgerold?  Dan was het een doelpunt en kon de strafschoppenserie totaal anders gelopen zijn.

Emoties uitschakelen

Mijn advies is: schakel als speler en trainer/coach je emoties tijdens een wedstrijd zo veel mogelijk uit. Hierdoor blijf je alerter, beter gefocust en heb je de meeste kans om een goed resultaat te behalen.

Emoties tijdens de wedstrijd van de spelers en trainers/coaches zijn over het algemeen schadelijk! Hier kun je meer over lezen in de rubriek over sport coaching.

Lees ook: Brazilië – Duitsland 1-7

Brazilie – Nederland 2014 was last modified: by

Over Rob Wuijster

Voormalig bondscoach van het Zwitserse nationale heren hockeyteam en inspirerende spreker. Ik vind het geven van presentaties leuk en ik vind het leuk om jou te leren hoe je een goede speech kunt houden.