Brazilie - Duitsland

Brazilie – Duitsland 1-7

Brazilië – Duitsland 1-7: complimenten voor het effectieve balbezit van Duitsland bij de wedstrijd Brazilië Duitsland. Het is duidelijk dat Brazilië na het tweede tegengoal mentaal brak. In 6 minuten tijd kreeg Brazilië 4 goals tegen.

Met mentale training is het mogelijk om een team voor te bereiden op een achterstand vroeg in de wedstrijd. En zo kun je voorkomen dat je in korte tijd veel goals tegen krijgt.

Wat doen we  als …

De vraag die aan het team voorafgaande aan de wedstrijd gesteld kan worden is: Wat doen we als we op een vroeg moment in de wedstrijd achter komen? Wat doen we als het gewoon niet lukt? (Lees hiervoor ook: Sturen met taal).

Hierdoor krijgen spelers vertrouwen want ze zijn voorbereid op tegenslagen. En dan weten ze exact hoe ze moeten handelen als het werkelijk gebeurt.

Door mentale training kun je bewust het zelfvertrouwen van de teamleden vergroten waardoor ze weerbaar worden voor een eventuele tegenslag, bijvoorbeeld een nul twee achterstand na drieëntwintig minuten.

Brazilië – Duitsland 1-7

Gedurende gehele wedstrijd kreeg Brazilië nog wel kansen die ze niet benut hebben. Waren de spelers wel gefocust op goed spelen of waren ze gefocust op dat het niet lukte of op de consequenties van het eventuele verlies?

Mentale training

We hebben in deze wedstrijd gezien dat mentale training van een enorm groot belang en bepalend voor goede resultaten is.

Lees ook: Brazilië – Nederland

Ik zou het leuk vinden als je dit deelt:


Ontwikkel een winnaarsmentaliteit

Winnen kun je leren

Tijdens deze presentatie leer ik je technieken  waarmee je een winnaarsmentaliteit bij het team kunt creëren. En het team een ‘’vechtmachine’’ wordt.

  • Voor wie: coaches en trainers in de sport
  • Datum: maandag 6 juli
  • Tijd: 20.00 – 21.00 uur
  • Prijs: 65,00 euro incl. btw
Online meeting Sport Prijs incl. btw

Over het creëren van een winnaarsmentaliteit hebben we ook een e-book te koop dat je hier kunt vinden.


Brazilie – Duitsland 1-7 was last modified: by

Credits: met dank aan Geralt voor de uitgelichte tekening.

 

Brazilie – Duitsland 1-7 was last modified: by

Over Rob Wuijster

Voormalig bondscoach van het Zwitserse nationale heren hockeyteam en inspirerende spreker. Ik vind het geven van presentaties leuk en ik vind het leuk om jou te leren hoe je een goede speech kunt houden.