Brazilie – Duitsland 1-7

Brazilie - Duitsland

Brazilië – Duitsland 1-7: complimenten voor het effectieve balbezit van Duitsland bij de wedstrijd Brazilië Duitsland. Het is duidelijk dat Brazilië na het tweede tegengoal mentaal brak. In 6 minuten tijd kreeg Brazilië 4 goals tegen.

Met mentale training is het mogelijk om een team voor te bereiden op een achterstand vroeg in de wedstrijd. En zo kun je voorkomen dat je in korte tijd veel goals tegen krijgt.

Winnend coachen en leidinggeven

De Chinese schotel magiër

Als trainer/coach tijdens diverse Europacups en als bondscoach van het Zwitsers nationale heren hockeyteam heb ik grote successen behaald. Tijdens deze meeting vertel ik je hoe ik dat gedaan heb.

  • Voor wie: trainers en coaches van teamsporten
  • Datum: maandag 7 september 2020
  • Tijd: 20.00-21.00 uur
  • Prijs: 65 euro excl. btw
7 september 2020 Online meeting Sport
Brazilie – Duitsland 1-7 was last modified: by

Wat doen we  als …

De vraag die aan het team voorafgaande aan de wedstrijd gesteld kan worden is: Wat doen we als we op een vroeg moment in de wedstrijd achter komen? Wat doen we als het gewoon niet lukt? (Lees hiervoor ook: Sturen met taal).

Hierdoor krijgen spelers vertrouwen want ze zijn voorbereid op tegenslagen. En dan weten ze exact hoe ze moeten handelen als het werkelijk gebeurt.

Door mentale training kun je bewust het zelfvertrouwen van de teamleden vergroten waardoor ze weerbaar worden voor een eventuele tegenslag, bijvoorbeeld een nul twee achterstand na drieëntwintig minuten.

Brazilië – Duitsland 1-7

Gedurende gehele wedstrijd kreeg Brazilië nog wel kansen die ze niet benut hebben. Waren de spelers wel gefocust op goed spelen of waren ze gefocust op dat het niet lukte of op de consequenties van het eventuele verlies?

Mentale training

We hebben in deze wedstrijd gezien dat mentale training van een enorm groot belang en bepalend voor goede resultaten is.

Lees ook: Brazilië – Nederland

sport coaching serie

Is scoren te trainen?

Over het creëren van een winnaarsmentaliteit hebben we ook een e-book te koop dat je hier kunt vinden.

Je bent hier: Home » Blog » Sport coaching » Brazilie – Duitsland 1-7
Brazilie – Duitsland 1-7 was last modified: by

Credits: met dank aan Geralt voor de uitgelichte tekening.

 

Brazilie – Duitsland 1-7 was last modified: by