Bouw een band op met je spelers

bouw een band op met je spelers

Bouw een band op met je spelers: want wanneer neemt een speler iets van je aan? Voor alle trainers/coaches is het belangrijk dat ze door de spelers serieus genomen worden waardoor ze de tips en adviezen die je als trainer/coach geeft aannemen en uitvoeren. Maar hiervoor moet je eerst een band opbouwen met je spelers. 

Deze situatie moet je als trainer/coach verdienen! Dit gebeurt niet zomaar!

Leeftijd

Er zijn een aantal voorwaarden. Er zijn een aantal voor de hand liggende voorwaarden zoals o.a. leeftijd. Vaak luisteren de spelers al als de trainer/coach ouder dan de spelers is. Maar dat is lang niet genoeg!


Bouw een band op met je spelers

Er is een voorwaarde die vaak over het hoofd wordt gezien. En die voorwaarde is dat er een relatie moet zijn. Als je als trainer/coach aangesteld bent en je training geeft en coacht wilt dat niet zeggen dat je automatisch een relatie met de spelers hebt.

Er is in mijn visie een groot verschil tussen een relatie en een werkelijke relatie hebben. Bouw daarom een band op met je spelers.

Een werkelijke relatie met spelers ontstaat alleen als er respect en waardering voor elkaar is en als beide partijen betrokken bij elkaar en bij de doelstelling zijn.

Daarnaast moet er ‘’goede’’ communicatie plaats vinden. Het allerbelangrijkste is dat er naar elkaar geluisterd wordt. Dit kan alleen wanneer de spelers en trainer/coach bereid zijn om voor elkaar open te staan en bereid zijn om elkaar goed te begrijpen.

Winnend coachen en leidinggeven

De Chinese schotel magiër

Als trainer/coach tijdens diverse Europacups en als bondscoach van het Zwitsers nationale heren hockeyteam heb ik grote successen behaald. Tijdens deze meeting vertel ik je hoe ik dat gedaan heb.

  • Voor wie: trainers en coaches van teamsporten
  • Datum: maandag 7 september 2020
  • Tijd: 20.00-21.00 uur
  • Prijs: 65 euro excl. btw
7 september 2020 Online meeting Sport
Bouw een band op met je spelers was last modified: by

Bouw een band op met je spelers

De trainer/coach moet in mijn ogen bewust werken aan het creëren van een goede, werkelijke relatie met de spelers. Als je als trainer/coach met spelers op één lijn zit zal er automatisch sprake van een goede relatie zijn.

Actief blijven werken aan de relatie

De trainer/coach zal actief moeten blijven werken om een goede en werkelijke relatie en band met spelers te houden.

We hebben allemaal wel eens als trainer/coach ervaren dat de relatie gedurende het seizoen met de spelersgroep ronduit slecht wordt. Trainer/coach en spelers zitten dan niet meer op één lijn. Vaak gaat dit gepaard met mindere resultaten.

De moraal van dit verhaal is dat je als trainer/coach actief moet werken om een goede relatie met de spelers te krijgen en te houden. Bouw een band op met je spelers. Als de relatie goed is zul je zien dat je op één lijn zit.

Bij mijn speech over winnaarsmentaliteit kun je een download vinden van een stuk dat ik heb geschreven voor Vakblad De Voetbaltrainer.

sport coaching serie

Is scoren te trainen?

Over het creëren van een winnaarsmentaliteit hebben we ook een e-book te koop dat je hier kunt vinden.

Je bent hier: Home » Blog » Sport coaching » Bouw een band op met je spelers
Bouw een band op met je spelers was last modified: by

Credits: met dank aan Peggy en Marco Lachmann-Anke voor de uitgelichte afbeelding.

Bouw een band op met je spelers was last modified: by