Zakelijk presenteren 3 tips

Zakelijk presenteren drie tips

Zakelijk presenteren kan erg eng zijn, daar hoeven we geen doekjes om te winden. Daarom geef ik je hier 3 tips waardoor de kwaliteit van je zakelijke presentatie met sprongen omhoog zal gaan.

Een goede voorbereiding van je zakelijke presentatie kan je zelfvertrouwen ondersteunen. Gewoon zeker weten dat je er alles aan gedaan hebt wat je eraan zou kunnen doen.

Zakelijk presenteren

Hier volgen 3 tips waardoor de kwaliteit van je zakelijke presentatie met sprongen omhoog zal gaan:


Ken je publiek

Weet wie je publiek is en vraag je af hoe je dit publiek kunt boeien.Vraag je af wat je publiek wil horen!

Mensen zijn direct gefocust op je presentatie als ze weten dat je presentatie ze iets oplevert waar ze echt iets aan hebben.


Oefen je presentatie

Oefen je presentatie voordat je ‘m werkelijk moet geven. Spreek hardop, maak de grappen die je wilt maken hardop en stel de vragen die je wilt stellen hardop.

Je zult dan merken dat sommige delen van je presentatie niet lekker lopen. Soms zul je merken dat je iets moet toevoegen, of juist iets moet weglaten. Schenk ook veel aandacht aan de thema’s en let erop dat de onderwerpen vloeiend in elkaar overlopen.


Gebruik verhaaltjes, sages, broodje-aap-verhalen en sprookjes

Je publiek wordt hierdoor geboeid en je kunt hierdoor iets op een heel simpele manier duidelijk maken. Daarnaast: mensen onthouden het verhaaltje én de clou!


Zakelijke presentaties

Als je werkelijk goede zakelijke presentaties wilt geven, heb je natuurlijk niet genoeg aan drie tips.

Wij hebben trainingen voor mensen die snel willen leren hoe je goede zakelijke presentaties geeft. Een training volgen kan je veel doorwaakte nachten schelen en het zal je carrière zeker goed doen!

In onze handleiding voor sprekers kun je natuurlijk ook veel tips vinden. En als je overweegt om een presentatietraining te volgen, dan hebben we een uitgebreid artikel met daarin de aandachtspunten.

Zakelijk presenteren drie tips was last modified: by

Credits: dank aan Geralt en krzysztof-m voor het materiaal in de uitgelichte afbeelding.

Zakelijk presenteren drie tips was last modified: by

Over Rob Wuijster

Voormalig bondscoach van het Zwitserse nationale heren hockeyteam en inspirerende spreker. Ik vind het geven van presentaties leuk en ik vind het leuk om jou te leren hoe je een goede speech kunt houden.