Wat er mis kan gaan bij presentaties (video)

Geschatte leestijd: 2 minuten

Wat er mis kan gaan bij presentaties

Een spreker heeft eigenlijk een fout gemaakt terwijl hij er iets aan zou hebben kunnen doen. Een fout maken is natuurlijk geen probleem, maar als spreker kun je van fouten leren. Daarom vertel ik je er nu over. 

Voorbereiding

Hij had zijn presentatie heel erg goed voorbereid. Hij wilde een groot aantal afbeeldingen in zijn presentatie laten zien. Sterker nog: zijn hele presentatie was gebaseerd op afbeeldingen.

Dat hoeft geen enkel probleem te zijn. Als je bijvoorbeeld over kunst wilt vertellen is het veel eenvoudiger om een afbeelding te laten zien dan erover te praten.


De USB stick deed het niet

Maar nu: wat er mis kan gaan bij presentaties. Hij heeft de presentatie op USB-stick gezet en meegenomen naar de zaal. Daar wachtten 80 mensen op zijn verhaal.

Maar wat gebeurde er? De USB-stick deed het niet! Hij kon de afbeeldingen dus niet laten zien terwijl zijn hele presentatie gebaseerd was op afbeeldingen. Drama, zijn hele presentatie viel in het water.

Wat er mis kan gaan bij presentaties

Maar hij moest iets doen. Dus wat deed hij? Hij zette een kleine laptop met een klein schermpje voor de zaal met 80 mensen. Niemand kon de presentatie dus zien en dat is echt jammer.


Wat er mis kan gaan bij presentaties

Dit lijkt overmacht, maar zoiets kan iedereen gebeuren én je kunt het voorkomen. Bekijk de video en leer hoe je een dergelijke fout kunt voorkomen.

Meer video's over presenteren kun je bekijken op ons YouTube kanaal

Je kunt nog veel meer tips vinden in onze presentatiecursus op CD die juist voor ondernemers heel erg tijdbesparend kan zijn.

Wist je dat je me kunt uitnodigen om te spreken bij je bedrijfsevenement? En zou je het leuk vinden je netwerk op LinkedIn uit te breiden met een motivational speaker?

Gepubliceerd op: 14-12-2017
Voor het laatst bijgewerkt op: 6-9-2021