Home » Zakelijk speechen » Warming-up voor je presentatie

Warming-up voor je presentatie

Geschatte leestijd: 2 minuten

Warming-up voor je presentatie

Een warming up heeft als doel om het lichaam en de geest voor te bereiden op de training, wedstrijd of activiteit. En het is eigenlijk bijzonder dat sprekers – op enkele uitzonderingen na – dit niet doen.

Warming up voor je presentatie

Geen warming-up

Herken je de volgende situatie? Je hebt allerlei besprekingen gehad. Een aantal telefoongesprekken gevoerd. En je ziet dan dat je nog een half uur hebt voordat je de presentatie moet geven.

In plaats van jezelf op de presentatie voor te bereiden, besluit je nog even te bellen. Vervolgens haast je je naar de plaats waar je de presentatie gegeven gaat geven. Een aantal mensen zit al klaar! Je doet nog even snel de USB-stick in de computer. En je begint direct met je presentatie.

Onvoorbereid

Je lichaam en geest zijn dan niet voorbereid op de presentatie die je gaat geven. Terwijl een goede voorbereiding voor de presentatie vergroot de kans dat je presentatie een succes zal worden. Zoals ik al eerder zei heeft een warming-up voorafgaande aan de presentatie gunstige effecten op het lichaam en geest.

In deze video geef ik een aantal gunstige effecten van een warming-up aan. Daarnaast geef ik ook een tip hoe een beperkte warming-up eruit zou kunnen zien.

Het is niet voor niets dat grote motivational speakers voordat ze gaan presenteren lichamelijke en geestelijke activiteiten uitvoeren. 

Lees ook: Wat kost een spreker?

Voorbereiding helpt

Met een goede voorbereiding van je presentatie gaat het zoveel makkelijker dat je aan de voorbereiding beslist alle aandacht moet schenken. En fysieke voorbereiding hoort hier bij.

Een goede presentatietraining volgen is ook een uitstekend idee. We hebben er eentje waarin je leerst overtuigend te presenteren.

En wist je ook dat je presentaties beter worden als je fit bent? Dat is serieus een factor die van belang is.

Checklist voor presentaties

Gratis checklist voor presentaties

Deze checklist is geschikt voor iedere soort presentatie, dus ook voor de presentatie die jij aan het voorbereiden bent.

Meer in deze rubrieken: ,
Rob Wuijster

Rob Wuijster

Specialist in teambuilding, voormalig bondscoach

Transformeert een groep mensen tot een team

Gepubliceerd op: 21-10-2016
Voor het laatst bijgewerkt op: 1-2-2023

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *