Warming-up voor je presentatie

Warming up voor je presentatie

Warming-up: in dit artikel geef ik een presentatietip over de voorbereiding vlak vóór het moment dat je de presentatie geeft. In de wedstrijdsport is het een gewoonte om vóór de te leveren prestatie een warming-up te doen.

Dit heeft als doel om het lichaam en de geest voor te bereiden op de training, wedstrijd of activiteit. En het is eigenlijk bijzonder dat sprekers – op enkele uitzonderingen na – dit niet doen.

Geen warming-up voor je presentatie

Herken je de volgende situatie? Je hebt allerlei besprekingen gehad. Een aantal telefoongesprekken gevoerd. En je ziet dan dat je nog een half uur hebt voordat je de presentatie moet geven.

In plaats van jezelf op de presentatie voor te bereiden, besluit je nog even te bellen. Vervolgens haast je je naar de plaats waar je de presentatie gegeven gaat geven. Een aantal mensen zit al klaar! Je doet nog even snel de USB-stick in de computer. En je begint direct met je presentatie.

Onvoorbereid naar je presentatie

Je lichaam en geest zijn dan niet voorbereid op de presentatie die je gaat geven. Terwijl een goede voorbereiding voor de presentatie vergroot de kans dat je presentatie een succes zal worden. Zoals ik al eerder zei heeft een warming-up voorafgaande aan de presentatie gunstige effecten op het lichaam en geest.

In deze video geef ik een aantal gunstige effecten van een warming-up aan. Daarnaast geef ik ook een tip hoe een beperkte warming-up eruit zou kunnen zien.

Het is niet voor niets dat grote motivational speakers voordat ze gaan presenteren lichamelijke en geestelijke activiteiten uitvoeren. Kijk de video en pas de presentatietip toe!

Warming up voor je presentatie

Meer video’s over presenteren kun je vinden op ons YouTube kanaal

Warming up voor je presentatie

Wist je ook dat je presentaties beter worden als je fit bent? Dat is serieus een factor die van belang is.

En als wilt leren beter te presenteren, dan kun je ook veel hebben aan onze presentatiegids op CD of aan onze handleiding.

Gratis checklist

Checklist voor presentaties
Met aanvullende tips

Een complete checklist om je presentatie goed voor te bereiden en niets te vergeten of over het hoofd te zien.

  • Doel
  • Vormgeving van de bijeenkomst
  • Publiek
  • Ruimte
  • Techniek

Alles waar je rekening mee moet houden bij het voorbereiden van je presentatie. We hebben werkelijk overal aan gedacht.

Je bent hier: Home » Blog » Speechen » Voorbereiding presentatie » Warming-up voor je presentatie
Warming-up voor je presentatie was last modified: by
Warming-up voor je presentatie was last modified: by