Fit zijn als spreker

Fit zijn als spreker

Fit zijn als spreker is belangrijker dan je denkt. Kijk naar deze video als je nog niet overtuigd bent dat je als spreker fit moet zijn.

Je bereidt je presentaties zorgvuldig voor en je oefent deze presentaties een groot aantal keer voor de werkelijke presentatie.

En waarschijnlijk lees je ook artikelen over presenteren. Ook zul je nadenken over hoe je volgende keer nog beter kunt presenteren. Wellicht volg je een presentatietraining, of dat heb je al gedaan of dat ga je dat nog doen. Kortom je steekt er tijd in om een betere presentator te worden en betere presentaties te geven.

Je vrij voelen als spreker

Naast presentatiekennis en -vaardigheden moet een spreker een bepaalde mentale instelling hebben. Het is gunstig als jij je als spreker redelijk vrij voelt tijdens het presenteren.

Conditie: hoe fit ben je?

Maar er is nog een ander aspect. Als je als spreker in goede conditie bent zullen je presentaties beter worden. Het publiek zal je presentatie ervaren als een betere presentatie en je presentatie ook onthouden. In de video vertel ik waarom het gunstiger is als je als spreker fit bent.

Fit zijn als spreker

Meer video’s over presenteren kun je bekijken op ons YouTube kanaal

Voldoende bewegen

Daarom is het belangrijk dat je als spreker in het dagelijkse leven voldoende beweegt. Het gaat niet zozeer om intensief te bewegen, maar het gaat erom dat je beweegt.

Fitness

Er zijn sprekers, maar ook mensen die op de televisie of in het openbaar optreden, die bewust aan hun uiterlijk werken. Ze doen aan fitness om er strak, jong en fit uit te zien. Het is geen “must” om een goed uiterlijk te hebben, maar het werkt wel mee om positief beoordeeld te worden.

De dag van je presentatie

Het is ook belangrijk dat je zorgt dat je op de dag dat je moet spreken fit bent. Plan de dag ervoor en de dag zelf niet helemaal vol met allerlei werkzaamheden.

Neem ook tijd voor jezelf. Zorg dat je vóór de presentatie uitgerust en fit bent. Bereid je goed voor op de presentatie die je gaat geven. Zorg voor een warming-up.

Video

Ben je nog niet overtuigd dat een spreker fit moet zijn? Kijk dan nog een keer naar de video hierboven. Hierin geef ik aan waarom het goed is dat jij als spreker fit bent.

Hulp nodig bij je presentatie? Ga dan naar de gids die we voor je op CD hebben gezet. Of lees verder in onze handleiding voor betere presentaties.

Gratis checklist

Checklist voor presentaties
Met aanvullende tips

Een complete checklist om je presentatie goed voor te bereiden en niets te vergeten of over het hoofd te zien.

  • Doel
  • Vormgeving van de bijeenkomst
  • Publiek
  • Ruimte
  • Techniek

Alles waar je rekening mee moet houden bij het voorbereiden van je presentatie. We hebben werkelijk overal aan gedacht.

Je bent hier: Home » Blog » Speechen » Voorbereiding presentatie » Fit zijn als spreker
Fit zijn als spreker was last modified: by
Fit zijn als spreker was last modified: by