Effect van kleuren in je presentatie

Effect van kleuren in je presentatie
Effect van kleuren in je presentatie

Effect van kleuren in je presentatie om de boodschap meer kracht geven en te ondersteunen.

Wist je dat elke kleur bewust en onderbewust een betekenis voor mensen heeft? Een kleur staat onbewust en bewust voor iets. Rood betekent bijvoorbeeld gevaar en stoppen. Rood is ook de kleur van romantiek.


Effect van kleuren in je presentatie

Naast een betekenis roept een kleur ook emotie bij mensen op. Zonder na te denken en er besef van te hebben heeft een kleur invloed op ons. Of we het nu willen of niet, het gebeurt! Wat gebeurt er als je een grijze kamer binnenloopt? En hoe voel je je als je een kamer binnenloopt met veel zomerse kleuren?


Boodschap ondersteunen met kleuren

Tijdens je presentatie wil jij je boodschap zo goed mogelijk over laten komen. Hier wordt vaak enorm veel werk in gestoken. We besteden o.a. veel tijd aan de juiste tekst, afbeeldingen en voorbeelden. Uren en uren worden besteed om ervoor te zorgen dat de boodschap zo goed  mogelijk overkomt. Dit is nodig en ook goed!

Je kunt de boodschap nog beter laten overkomen als je kleuren gebruikt die de boodschap ondersteunen. Stel je voor dat je een presentatie over liefde geeft. Kun je de tekst dan het beste in grijs of in rood maken? Kun je dan beter kiezen voor grijze of rode afbeeldingen?


Effect van kleuren in je presentatie

Als je een presentatie over liefde geeft wordt de boodschap krachtiger als je rode tekst en rode afbeeldingen gebruikt. Het versterkt je boodschap. Daarnaast maakt de presentatie ook meer emotie bij het publiek los doordat de boodschap door de kleur wordt ondersteund.

Meer video’s over het maken van presentaties kun je vinden op ons YouTube kanaal. 

Denk eraan dat een kleur vaak meerdere betekenissen heeft. Bijvoorbeeld de kleur rood: passie, actie, dynamiek, vitaliteit, liefde, energie en kracht.

Als je een presentatie voorbereid, gebruik dan de juiste kleuren om de boodschap te ondersteunen en om de boodschap krachtiger te maken. Als je dat doet zorgt dat ook voor meer emotie bij het publiek. Kijk de video!

We hebben hier op deze website ook een handleiding voor goede presentaties die je verder kan helpen. En als je je dan nog beter wilt voorbereiden, kijk dan eens bij onze CD Winnend Presenteren.

En hier kun je meer vinden over kleurgebruik in presentaties.

Gratis checklist

Checklist voor presentaties
Met aanvullende tips

Een complete checklist om je presentatie goed voor te bereiden en niets te vergeten of over het hoofd te zien.

  • Doel
  • Vormgeving van de bijeenkomst
  • Publiek
  • Ruimte
  • Techniek

Alles waar je rekening mee moet houden bij het voorbereiden van je presentatie. We hebben werkelijk overal aan gedacht.

Je bent hier: Home » Blog » Speechen » Voorbereiding presentatie » Effect van kleuren in je presentatie
Effect van kleuren in je presentatie was last modified: by

Effect van kleuren in je presentatie: met dank aan frankspandl voor de afbeelding van de pigmenten.

Effect van kleuren in je presentatie was last modified: by