Hoe sta je bij een presentatie

Hoe sta je bij een presentatie
Hoe sta je bij een presentatie

Hoe je staat bij een presentatie bepaalt mede hoe je overkomt en hoe je je voelt. Een goede houding kan je helpen om beter over te komen en je rustiger te voelen. Video-instructie.

Hoe sta je bij een presentatie? In deze video instructie geef ik je een tip hoe je rustiger kunt overkomen tijdens het geven van een presentatie en ook hoe je meer zelfvertrouwen krijgt. Dit heeft o.a. te maken met je houding. De houding die je inneemt, de positie die je inneemt.


Hoe sta je bij een presentatie

Meer video’s kun je vinden op ons YouTube kanaal

Hoe sta je bij een presentatie

Als je gaat lopen is dat natuurlijk heel erg dynamisch. Alleen het probleem is, vooral als je zenuwachtig bent, dat het heel erg nerveus kan overkomen als je voortdurend blijft bewegen.

Daarom is het heel erg goed om eens een keer stil te staan. En hoe sta je stil? Ik geef je daar een tip voor.

  • Zet de voeten uit elkaar op schouderbreedte.
  • Verdeel je gewicht over beide benen en houd ze heel lichtjes gebogen.

Dat is een heel stabiele houding. Probeer maar even. Vanuit deze positie, dit noemen ze de powerpositie, is het veel makkelijker om een presentatie te geven. Je komt ook veel duidelijker en beter over.

Succes!


Hoe je staat bij een presentatie

Hoe je staat is natuurlijk niet het enige waar het om gaat bij je lichaamshouding. Een ander belangrijk punt is: wat je doe je met je handen?

Presenteren is vreselijk leuk en de beste manier om het te leren is door een presentatietraining te volgen bij een presentatietrainer die weet hoe het moet. En bij het kiezen van een trainer kies je natuurlijk gelijk ook voor een presentatietraining.

Presentatietrainingen schieten als paddenstoelen de grond uit, maar niet iedere presentatietraining biedt een trainer die zelf ervaring heeft met speechen en dan leer je natuurlijk niet zoveel. We hebben daarom voor je op een rijtje gezet hoe je een goede presentatietraining kunt herkennen, zodat je het kaf van het koren kunt scheiden.

Hoe sta je bij een presentatie was last modified: by

En hier kun je onze presentatietrainingen vinden.

Hoe sta je bij een presentatie was last modified: by