video in je presentatie

Video in je presentatie

Video in je presentatie

  • een filmpje moet iets verduidelijken
  • het filmpje moet iets bevestigen
  • en een filmpje moet over het onderwerp gaan waar je het over hebt

Een belangrijke voorwaarde is dat de video een toevoeging is. Als dat niet het geval is leidt het filmpje van je boodschap af.

Filmpjes in je presentatie  zorgen ervoor dat het publiek betrokken en alert blijft. Het is fijn voor het publiek om even de aandacht op iets anders dan de spreker te richten.


Aandacht richten

Dat neemt niet weg dat een filmpje voor verveelde toehoorders ook een prima gelegenheid is om het verstand op nul te zetten en even een hazenslaapje te doen. Dit kun je doen door vooraf te vragen om ergens op te letten.

Video in je presentatie

Kijk hier naar de video over het vasthouden van de aandacht van je publiek.

Meer video's kun je vinden op ons YouTube kanaal

Hoe lang gaat het duren?

Het is ook een goed idee om vooraf te vertellen hoe lang het filmpje gaat duren en zorg er vooral voor dat dit niet te lang is.

Een paar minuten die werkelijk iets toevoegen is beter dan een langere film waarvan sommige delen te weinig toevoegen. Dus kort en krachtig.

Video in je presentatie

Ook kun je de bedoeling van de video aangeven.

Het publiek begrijpt dan wat je er mee wilt bereiken en dit zorgt er ook voor dat je zelf heel kritisch bent in de keuze van je video: als je niet kunt uitleggen wat je ermee wilt bereiken, voegt dat filmpje dan werkelijk iets toe?

Lees je deze blogpost omdat je binnenkort een presentatie moet geven? We hebben een presentatiecursus op CD die je er feilloos doorheen zal leiden.

Pijltje

Gepubliceerd op: 26-5-2015
Voor het laatst bijgewerkt op: 11-8-2021

Als sportieve spreker zou ik het leuk vinden mijn netwerk op LinkedIn uit te breiden met inspirerende mensen zoals jij.

Gepubliceerd op: 26-5-2015
Voor het laatst bijgewerkt op: 11-8-2021