IJs breken voor je presentatie

IJs breken voor je presentatie

Het ijs breken vóór je presentatie:  voordat je de presentatie geeft komt het publiek de zaal binnen lopen. De toehoorders zoeken een plaats, praten wat met elkaar en wachten op de presentatie die je gaat geven.

Als je start met de presentatie is de zaal rustig, afwachtend en kijkt de kat uit de boom. Dit is het geval bij merendeel van de presentaties. Als er een geweldig emotioneel onderwerp, zoals baanverlies besproken gaat worden zal het publiek waarschijnlijk rumoeriger en actiever zijn.

Afwachtend publiek

We gaan nu van de eerste situatie uit, er staat geen emotioneel onderwerp als baanverlies centraal. Het publiek is kalm, passief en laat de presentatie op zich afkomen.

Jij begint met de presentatie en het publiek blijft bedaard en legt geen enkel contact. Het is nu een echte one man show. Er is geen contact met het publiek. Ze kijken je kant op en ze luisteren en daar blijf het bij!

Feedback ontvangen

Door deze passieve houding van het publiek zul je geen feedback ontvangen. Daarnaast zullen de luisteraars niet zo betrokken bij je verhaal zijn.

Er is een bepaalde afstand tussen jou en het publiek! De informatie die je geeft wordt nauwelijks door het publiek opgenomen. De sfeer is koel en afstandelijk en zowel jijzelf als het publiek hebben geen plezier.

IJs breken vóór je presentatie


Meer video’s over presenteren kun je bekijken op ons YouTube kanaal

Herken je deze situatie? Of herken je dit van een situatie toen je in de zaal zat? Ik denk dat jij als spreker ook geen afwachtend publiek wilt. Waarschijnlijk wil jij als spreker publiek dat betrokken en enthousiast is. Als presentator wil je ook dat het publiek plezier heeft en er een goede sfeer hangt.

Neem als spreker het initiatief en breek het ijs! Er zijn een groot aantal mogelijkheden om het ijs met het publiek te breken. Ik deze video vertel ik over een eenvoudige manier om het ijs heel eenvoudig met het publiek te breken en direct een goede en plezierige sfeer te creëren.

Als je nog meer wilt weten over goed presenteren, lees dan verder bij onze presentatiegids Winnend Presenteren of in onze handleiding voor betere presentaties.

IJs breken voor je presentatie was last modified: by