Bepalende factoren voor je manier van presenteren

Bepalende factoren voor je manier van presenteren

Bepalende factoren: er is niet één manier om een goede presentatie te geven. Ja, dit hoor je goed. De manier van presenteren en de presentatie op zich hangen af van een aantal dingen. Denk hier aan aan de aard, het doel en het onderwerp van de presentatie.

Denk daarnaast ook aan de situatie, maar het hangt ook af van het publiek en van jezelf als spreker. Dus de techniek die je gebruikt en de manier van presenteren, zijn afhankelijk van een aantal factoren. Er is niet één juiste manier.

Video

In deze video bespreek ik de factoren die je manier van presenteren bepalen.

Meer video’s over presenteren kun je vinden op ons YouTube kanaal

Ik zeg niet dat je geen presentatietechnieken mag gebruiken. Of dat je geen presentatievaardigheden moet opbouwen. Integendeel. Presentatietechnieken en -vaardigheden zijn uiterst belangrijk. Ze hebben bewezen dat je daardoor betere presentaties kunt geven.


Bepalende factoren voor je manier van presenteren

Ik wil je nu een voorbeeld geven dat je laat zien dat de manier van presenteren – de dingen die je doet en niet doet – afhankelijk zijn van o.a. de situatie en de aard van de presentatie.


Bepalende factoren: humor

Humor gebruiken tijdens een presentatie is meestal een goed idee. Hierdoor zorg je ervoor dat zowel het publiek als jijzelf heel veel plezier krijgen. Je zorgt hiermee dat de sfeer plezierig wordt en dat het leuk wordt om naar te luisteren. En daardoor raakt het publiek betrokken.


Niet in iedere presentatie

Dat betekent niet dat je in iedere presentatie humor kunt gebruiken. Stel je voor dat je een presentatie moet geven over een reorganisatie waarbij gedwongen ontslagen vallen. Is het dan gewenst en gepast dat je humor gebruikt? Ik denk het niet. Je moet dan juist geen humor gebruiken.


Aanpassen aan de omstandigheden

Als je toch humor gebruikt tijdens een dergelijke presentatie dan krijgt het publiek het gevoel dat het jou kennelijk helemaal niets interesseert of dat je jezelf niet kunt verplaatsen in het publiek.

Daarom is het altijd heel erg belangrijk om je aan te passen. Je moet je aanpassen aan de aard van de presentatie, het onderwerp van de presentatie, het doel van de presentatie en de presentatie zelf. Maar ook aan het publiek. Je kunt hier meer tips over vinden in de handleiding spreken voor publiek.

En je kunt je ook laten ondersteunen door onze presentatie-CD Winnend Presenteren.

Succes door succesvol denken

Je gedachten zijn je enige beperking

De inhoud van deze presentatie bestaat uit het je er bewust worden dat je gedachten een zeer grote invloed hebben op het resultaat. En ik leer je tal van technieken over hoe je je eigen gedachten gunstig kunt beïnvloeden en daardoor je dromen en doelen kunt realiseren. 

  • Voor wie: zzp’ers
  • Datum: maandag 10 augustus
  • Tijd: 20.00 – 21.00 uur
  • Prijs: 65 euro excl. btw
10 augustus 2020 Online meeting Ondernemen
Je bent hier: Home » Blog » Speechen » Toespraak houden » Bepalende factoren voor je manier van presenteren
Bepalende factoren voor je manier van presenteren was last modified: by
Bepalende factoren voor je manier van presenteren was last modified: by