Sprekers met ervaring

ervaren sprekers
ervaren sprekers

Sprekers met ervaring doen het een beetje anders dan sprekers die minder ervaring hebben. Misschien heb jij als spreker al veel ervaring.  En misschien zijn de thema’s die tijdens de gewone presentatietrainingen behandeld worden bekend voor je en misschien pas je ze al toe.

Je kunt er voor kiezen om nog zo’n training te volgen. Van elke training leer je namelijk altijd weer iets of wordt een onderwerp nog iets duidelijker. Maar waarschijnlijk wil je méér.


Presentatietechniek van sprekers met ervaring

Maar er bestaan presentatietechnieken die niet zo vaak gedoceerd worden. Daar wil ik je iets over vertellen want afhankelijk van je ervaring, doel, interesse en motivatie wil je misschien een aantal andere zaken leren.  Als je een wensenlijstje hebt kun je checken of deze onderwerpen tijdens de trainingen behandeld worden.

Overtuigen

Hoe krijg je het als spreker voor elkaar om je luisteraars te overtuigen? Er zijn manieren om mensen te laten inzien dat jouw visie, ideeën, oplossing en aanpak de verstandigste en meest voor de hand liggende zijn. Tijdens een goede presentatie training zou je moeten leren hoe hoe je de luisteraars tijdens een speech kunt overtuigen.

Hoe krijg je een band met het publiek?

Hoe beter de band met je publiek is, hoe beter de boodschap zal overkomen. Daarom is het essentieel  dat je contact met het publiek krijgt. Tijdens een goede presentatie training zou je moeten leren op welke wijze je connectie met het publiek kunt krijgen en houden.

Betrokkenheid

Welke spreker wilt nou niet dat het gehoor bij de presentatie betrokken is?  Het is voor jou als presentator plezieriger als de toehoorders tijdens de presentatie feedback geven en actief met de voordracht mee leven.

Het is fijn en gunstig  als de toehoorders bijvoorbeeld knikken en op andere non-verbale manieren laten zien dat ze bij je verhaal betrokken zijn.  Als je in het openbaar spreekt is het geweldig wanneer iemand uit de zaal een vraag stelt.  Je kunt leren hoe je mensen bij je verhaal kunt betrekken.

Demonstraties geven

Een demonstratie geven kan je boodschap verduidelijken en kan er voor zorgen dat de luisteraars je boodschap onthouden. Hoe pak je het geven van een demonstratie aan? Maar zorg dan zeker dat je ervaring hebt.


winnend presenteren

Winnend Presenteren

Een cursus presenteren die je in je eigen omgeving kunt volgen. Deze cursus presenteren heeft de vorm van een luisterboek. Ook geschikt als opfrisser.

Sprekers met ervaring was last modified: by

Zeer ervaren sprekers

Er zijn technieken die alleen de zeer ervaren sprekers  kennen en toepassen.  Deze technieken onderscheiden de goede sprekers van de topsprekers. Maar het kan zijn dat je ervoor kiest om deze technieken – die de echte pro’s toepassen – te leren.

Hier onder een aantal zaken waar alleen zeer ervaren sprekers de fijne kneepjes van kennen en die alleen door zeer ervaren sprekers gebruikt worden.


Zeer ervaren sprekers winnen het publiek voor zich

Hoe sympathieker het publiek jou vindt, hoe meer het publiek aan je lippen hangt en hoe beter de sfeer wordt. Als mensen jou als spreker sympathiek vinden staan ze veel meer open voor je boodschap. Daarnaast begrijpt je publiek de boodschap sneller en beter. Redenen genoeg dus om te leren hoe je als spreker het publiek voor je kunt winnen.


Spreken voor publiek dat verplicht is te luisteren

Het zal je duidelijk zijn dat presenteren aan mensen die vrijwillig komen luisteren verschilt met presenteren aan mensen die gedwongen worden om naar je te luisteren.  Hoe ga je om met luisteraars die verplicht zijn om naar je presentatie te luisteren? Wat kun je verwachten en hoe ga je hier mee om? En reken maar dat het moeilijk is als je moet spreken voor mensen die totaal niet geïnteresseerd zijn en die veel liever iets anders willen doen.


Onthouden worden

Hoe kun je er voor zorgen dat publiek je presentatie onthoudt? Het is fantastisch als de zaal enthousiast is over je presentatie en over jou als spreker.

Jij wilt als presentator dat de boodschap goed overkomt, maar daarnaast wil je ook dat de boodschap onthouden wordt. Misschien wil je ook dat ze jou als spreker onthouden. Er zijn manieren om er voor te zorgen dat de luisteraars zowel de boodschap als jou als redenaar onthouden.


Zeer ervaren sprekers brengen het publiek in actie

Mensen overtuigen en motiveren om in actie te komen is de eerste stap.  Maar belangrijkste stap is natuurlijk dat je gehoor werkelijk actie neemt. Hoe krijg je mensen zover dat ze werkelijk in actie komen en stappen ondernemen?


Hoe kun je het publiek entertainen?

Er zijn sprekers die hun boodschap helder kunnen overbrengen en die daarnaast ook het publiek entertainen. Deze presentators krijgen het voor elkaar dat het gehoor plezier heeft en zich enorm vermaakt. Ze weten het publiek te emotioneren.

Je zult het internet goed moeten afspeuren om een presentatietraining te vinden waarin deze pro vaardigheden onderwezen worden.


Goede presentatie

Leren hoe je een goede presentatie moet geven is dus niet voor iedereen hetzelfde. Niet alleen mensen verschillen, maar het instapniveau verschilt ook. En als je een training volgt met mensen die op een totaal ander niveau zitten, dan heb je daar last van. Zeer ervaren sprekers hebben gewoon andere leerbehoeften dan beginnende sprekers.

Het verschil tussen beginnende sprekers en sprekers met ervaring zal je duidelijk geworden zijn. Wil jij een spreker met ervaring worden? Dan moet je vlieguren maken. Je kunt beginnen met onze luister-CD Winnend Presenteren aan te schaffen. Ook geschikt als opfrisser.


pijltje

Meer over winnende presentaties

Rob Wuijster

Rob Wuijster

Motivational speaker

Voormalig bondscoach van het Zwitserse nationale heren hockeyteam en inspirerende spreker. 

Je bent hier: Home » Blog » Speechen » Sprekers met ervaring


Sprekers met ervaring was last modified: by

Rob Wuijster kun je ook vinden op LinkedIn.

Met dank aan Peggy und Marco Lachmann-Anke voor het beeld in de uitgelichte afbeelding.

Sprekers met ervaring was last modified: by