Hoe gebruik je PowerPoint

Hoe gebruik je PowerPoint

In deze video wil ik je iets vertellen over hoe je een presentatie met PowerPoint doet. PowerPoint is bij veel mensen “uit”. En ik denk dat het helemaal niet uit hoeft te zijn.

Want Powerpoint is prachtige software als je het goed gebruikt.

Het gaat erom hoe je PowerPoint gebruikt. Als je PPt goed gebruikt dan is er geen enkel probleem. Dan kun je een weergaloze, een super goede presentatie geven. Ik reik je nu een aantal mogelijkheden aan van wat je met PowerPoint kunt doen. En daarbij ook een tip.

Meer video’s van Rob kun je vinden op ons YouTube kanaal

Eigen sheets ontwerpen

De mogelijkheid bij PowerPoint is dat je je eigen sheets kunt ontwerpen. Je kunt je eigen kleuren gebruiken. Het liefst natuurlijk de kleuren van jouw bedrijf.

Teksten op je sheets

Je kunt er teksten op schrijven. Als je teksten gebruikt, gebruik dan een eenvoudig lettertype dat goed te lezen is en grote letters.

Ontwerpen van je sheets

Let erop dat je bij het ontwerpen van je sheets niet al te veel kleuren gebruikt. In principe 2 tot 3 kleuren. Je kunt natuurlijk wel meer kleuren kiezen, maar dan moet je daar bewust voor kiezen. Dan moet je er een doel mee hebben. Hier heb ik een voorbeeld van een PowerPoint voor je neergezet.


Presenteren met PowerPoint: afbeeldingen

Zet op de PPt ook veel afbeeldingen. Liever een afbeelding dan een tekst. En als je een tekst op PowerPoint zet, zorg dan dat de tekst beperkt is, zeer beperkt is. Het liefst 1 steekwoord. Misschien 2 steekwoorden. Maar absoluut niet te veel tekst. Dat is niet goed.


Presentatie met PowerPoint

Als je dit wilt leren of er begeleiding bij wilt, dan kan dat natuurlijk. Neem dan contact met me op.

Overigens, presentatietrainingen zijn er te kust en te keur. Maar weet je dat allemaal nog als je weer thuis bent? En hoe lang ga je dat allemaal onthouden? Kun je het nog terughalen als je daadwerkelijk een presentatie gaat geven? Overweeg eens om onze CD Winnend Presenteren te kopen. Want die kun je tevoorschijn halen op het moment dat je ‘m nodig hebt.

Ondertussen is het een aanrader om verder te lezen in onze handleiding spreken voor publiek. Dat is een uitstekend startpunt als je een presentatie aan het voorbereiden bent.

Gratis checklist

Checklist voor presentaties
Met aanvullende tips

Een complete checklist om je presentatie goed voor te bereiden en niets te vergeten of over het hoofd te zien.

  • Doel
  • Vormgeving van de bijeenkomst
  • Publiek
  • Ruimte
  • Techniek

Alles waar je rekening mee moet houden bij het voorbereiden van je presentatie. We hebben werkelijk overal aan gedacht.

Je bent hier: Home » Blog » Speechen » Software voor presentaties » Hoe gebruik je PowerPoint
Hoe gebruik je PowerPoint was last modified: by

Presentatie met PowerPoint: met dank aan EsaRiutta voor de afbeelding van PowerPoint.

Hoe gebruik je PowerPoint was last modified: by