Home » Zakelijk speechen » Publiek entertainen (video)

Publiek entertainen (video)

Geschatte leestijd: 3 minuten

Publiek entertainen: zorg dat ze het leuk hebben!

Als je beter wilt leren presenteren is het verstandig om te werken aan het leren entertainen van je publiek. De vraag die je jezelf zou kunnen stellen is: hoe kun je het publiek meer vermaken?

Vertel iets grappigs, doe iets grappigs of vertel of doe iets aparts. Demonstreer iets of laat een leuke, speciale, unieke of aparte video of afbeelding zien.

Zorg dat je – naast het overbrengen van je boodschap – de luisteraars plezier geeft. Geef ze iets waarover ze zich kunnen verbazen of iets waardoor ze alert en scherp blijven.

Video: publiek entertainen

Hoe je het publiek kunt entertainen

Elke spreker kan nog beter leren presenteren. Bedenk iets dat bij je past en waar jij je als spreker ook goed bij voelt.

  • Als je bijvoorbeeld niet zo sterk bent in het maken van woordspelingen, laat dan een grappige afbeelding of video zien.
  • Als je sterk bent in het nadoen van personages, doe dan personages na. Doe iets waar je sterk in bent, wat je leuk vindt en dat goed bij je past!
  • Soms voelt iets oncomfortabel. Bedenk dan dat het ook gunstig kan zijn om de angst te overwinnen en het toch te doen. Door het vaker te doen zul je je dan fijner voelen.

Publiek vermaken

Jij als spreker kunt nog beter leren presenteren. Vraag je eens af hoe je er voor kunt zorgen dat het publiek zich nog meer vermaakt.

De mate waarin en de manier waarop je entertaint is o.a. afhankelijk van de aard van de presentatie. Er zijn situaties waar je als spreker alleen op een correcte en vriendelijke wijze de boodschap overbrengt zoals bij reorganisaties en gedwongen ontslagen.

Goed presenteren

Je publiek vermaken is een aspect van goed presenteren, want als mensen het leuk hebben loopt jouw presentatie veel fijner. Maar dit is natuurlijk niet alles.

Als je echt goed wilt leren presenteren kan ik je een presentatietraining aanbieden waarin je leert overtuigend te presenteren. En onze CD is ook een goede gids naar winnende presentaties. Of schrijf je gewoon in voor de tips. Maar doe in elk geval iets.

Zoek je een leuke spreker met een interessant verhaal? Dan ben ik je man.

Checklist voor presentaties

Gratis checklist voor presentaties

Deze checklist is geschikt voor iedere soort presentatie, dus ook voor de presentatie die jij aan het voorbereiden bent.

Rob Wuijster

Rob Wuijster

Specialist in teambuilding, voormalig bondscoach

Transformeert een groep mensen tot een team

Gepubliceerd op: 19-1-2017
Voor het laatst bijgewerkt op: 1-2-2023

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *