Voorbeeld van een PowerPoint

Voorbeeld van een PowerPoint presentatie
Voorbeeld van een PowerPoint

In deze video geef ik je een voorbeeld van een PowerPoint presentatie. Ik vertel je hoe een PowerPoint presentatie eruit zou kunnen zien. Mensen vragen me vaak: “Wat moet ik nou precies in mijn PowerPoint zetten?” Ik kan je een heel eenvoudig antwoord geven: houd het zo simpel mogelijk.

Daar bedoel ik het volgende mee:

  1. Weinig tekst
  2. Veel afbeeldingen
  3. en praat voornamelijk over de afbeeldingen.

De afbeeldingen zijn je verhaal. Natuurlijk kun je de afbeeldingen wel ondersteunen met tekst. Maar beperk de tekst. Denk aan hoogstens 4 woorden. Of een klein kort zinnetje. Niet meer. Gebruik geen bullet points. Houd je sheets overzichtelijk.


Video: voorbeeld van een PowerPoint presentatie

Dit ga ik je nu laten zien. Bekijk de video, dan zal het je duidelijk worden hoe je dit aanpakt.

Meer presentatievideo’s kun je vinden op ons YouTube kanaal

Voorbeeld van een PowerPoint was last modified: by

Voorbeeld van een PowerPoint presentatie

Ik vat dit voorbeeld van een PowerPoint presentatie heel kort samen.

  • Gebruik weinig tekst
  • Gebruik afbeeldingen
  • Een afbeelding met ten hoogste 4 woorden of een heel kort zinnetje.
  • Praat erover, vertel je verhaal.

Je kunt ook een afbeelding plaatsen zonder tekst. Houd de sheets zo eenvoudig mogelijk. Natuurlijk mag je er wel iets op plaatsen. Maar alles dat je erop plaatst moet ondersteunend zijn aan je verhaal. De sheet moet je verhaal ondersteunen. De sheet moet je verhaal voeden.

Het mag niet zo zijn dat jij op de achtergrond staat doordat de presentatie te spectaculair is. Hier moet je een weg in zien te vinden.

Meer weten over goede PowerPoint presentaties

Als je meer wilt weten over hoe je een goede PowerPoint presentatie maakt en wat je daar wel en niet op moet zetten, doe dan mee met onze training over PowerPoint.

Maar als je ongeveer net zo in elkaar zit als wij, dan wil je eerst weten of die training wel goed is. Omdat we dit helemaal begrijpen hebben een artikel op deze website gezet waarin je kunt lezen aan welke eisen een goede presentatietraining zou moeten voldoen.

Je kunt ook verder lezen in onze handleiding voor sprekers. In deze handleiding vind je tal van tips die je verder zullen helpen bij je voorbereidingen.

Voorbeeld van een PowerPoint was last modified: by