Presenteren hoe doe je dat (video)

Presenteren hoe doe je dat
Je bent hier: Home » Blog » Speechen » Presenteren hoe doe je dat (video)


Presenteren hoe doe je dat?

Presenteren hoe doe je dat? Presenteren is niet heel erg ingewikkeld. Iedereen kan een goede presentatie houden. Er zijn technieken en handvatten die je vrij eenvoudig kunt toepassen en die ervoor zorgen dat je speech geweldig wordt.


Presenteren: hoe doe je dat?

De presentatie kan zo geweldig zijn dat je publiek op de banken danst! Als je dit wilt, lees dan verder!

In deze video geef ik je vijf eenvoudig tips waarmee je fantastische presentaties kunt geven. In de video geef ik je o.a. mogelijkheden om je publiek te betrekken, te boeien en waardoor je er voor kunt zorgen dat de toehoorders het naar hun zin hebben.

Presenteren hoe doe je dat: KISS

Als spreker zijn er veel manieren om het publiek geboeid te laten luisteren. Eén manier is om het KISS-principe te gebruiken. KISS betekent: Keep it Short and Simple.

Dus, houd het kort en eenvoudig. Hoe korter de presentatie is, hoe beter! Ook al zijn je presentatievaardigheden en de presentatie op zich fantastisch, als de presentatie lang duurt verliest het publiek de aandacht. Dit moment wil jij als presentator zeker voorkomen. Dus houd het kort!

Presenteren hoe doe je dat: fun

Als het publiek tijdens de presentatie plezier heeft zal het de presentatie als fijner ervaren. Hierdoor raken je luisteraars meer betrokken, geven ze meer feedback, blijft de boodschap beter hangen en zullen je toehoorders de presentatie als beter beoordelen. Dit is iets wat we als spreker heel erg graag willen. Daarom is het belangrijk om plezier te maken.

Tijdens de voorbereiding moet je dus al momenten in je presentatie inbouwen waardoor je publiek plezier krijgt. Dit kun je dus al voorbereiden.

Bedenk iets waardoor je luisteraars een glimlach op hun gezicht krijgen of hard moeten lachen. Er zijn veel manieren mogelijk om een glimlach op het gezicht van de toehoorders te krijgen.

Video: hoe presenteer je

Als je nog drie andere tips wilt, kijk en luister dan naar de video.


Meer video's over goed presenteren kun je vinden op ons YouTube kanaal


Presenteren hoe doe je dat

Als je deze 5 tips toepast geef je een weergaloze, fantastische presentatie.

  • Keep is short and simple. Houd je presentatie kort, simpel en e.envoudig
  • Make fun: zorg voor plezier. Zorg dat er iets leuks in de presentatie is: een leuke grap, een leuk verhaal. Als dat niet kan of als je dat niet wilt, zorg dan voor een leuke afbeelding of leuke video. Zorg er in ieder geval voor dat er iets leuks in je presentatie is.
  • Betrek het publiek bij de presentatie. Dit kan heel eenvoudig door een vraag te stellen.
  • Oefen je presentatie. Oefen ‘m misschien wel 10 of 20 keer. Je moet precies weten wat er wanneer komt. Schenk met name heel veel aandacht aan overgangen.
  • Zorg voor oogcontact: kijk het publiek aan.

Goed leren presenteren

In sommige beroepen is het fijn als je goed kunt presenteren, in andere beroepen is het essentieel om succesvol te kunnen worden.  Als jij goed wilt leren presenteren, koop dan gewoon onze CD Winnend Presenteren. Of lees onze handleiding voor betere presentaties. 


Pijltje
Presenteren hoe doe je dat (video) was last modified: by

Ben ik de motiverende spreker die jij wilt inhuren? En wil je met me linken op LinkedIn?

Met dank aan Mohamed Hassan voor het beeld in de uitgelichte afbeelding.

Presenteren hoe doe je dat (video) was last modified: by