Home » Zakelijk speechen » Presenteren hoe doe je dat (video)

Presenteren hoe doe je dat (video)

Geschatte leestijd: 3 minuten

Presenteren: hoe doe je dat?

De presentatie kan zo geweldig zijn dat je publiek op de banken danst! Als je dit wilt, lees dan verder!

In deze video geef ik je vijf eenvoudig tips waarmee je fantastische presentaties kunt geven. In de video geef ik je o.a. mogelijkheden om je publiek te betrekken, te boeien en waardoor je er voor kunt zorgen dat de toehoorders het naar hun zin hebben.

Presenteren: KISS

Als spreker heb je een heleboel manieren om het publiek geboeid te laten luisteren. Eén manier is om het KISS-principe te gebruiken. KISS betekent: Keep it Short and Simple.

Dus, houd het kort en eenvoudig. Hoe korter de presentatie is, hoe beter! Ook al zijn je presentatievaardigheden en de presentatie op zich fantastisch, als de presentatie lang duurt verliest het publiek de aandacht. Dit moment wil jij als presentator zeker voorkomen. Dus houd het kort!

Fun in je presentatie

Als het publiek tijdens de presentatie plezier heeft zal het de presentatie als fijner ervaren. Hierdoor raken je luisteraars meer betrokken, geven ze meer feedback, blijft de boodschap beter hangen en zullen je toehoorders de presentatie als beter beoordelen. Dit is iets wat we als spreker heel erg graag willen. Daarom is het belangrijk om plezier te maken.

Tijdens de voorbereiding moet je dus al momenten in je presentatie inbouwen waardoor je publiek plezier krijgt. Dit kun je voorbereiden als je je presentatie maakt.

Bedenk iets waardoor je luisteraars een glimlach op hun gezicht krijgen of hard moeten lachen. En er zijn heel veel manieren om een glimlach op het gezicht van de toehoorders te krijgen.

Video

Hier geef ik je 5 presentatietips. Als je deze 5 tips toepast geef je een weergaloze en fantastische presentatie. In de video krijg je nog 3 extra tips, dus als je die ook wil moet je even gaan kijken.

  1. Keep It Short and Simple. Houd je presentatie kort, simpel en eenvoudig.
  2. Make fun: zorg voor plezier. Zorg dat er iets leuks in de presentatie is: een leuke grap, een leuk verhaal. Als dat niet kan of als je dat niet wilt, zorg dan voor een leuke afbeelding of leuke video. Zorg er in ieder geval voor dat er iets leuks in je presentatie is.
  3. Betrek het publiek bij de presentatie. Dit kan heel eenvoudig door een vraag te stellen.
  4. Oefen je presentatie. Oefen ‘m misschien wel 10 of 20 keer. Je moet precies weten wat er wanneer komt. Schenk met name heel veel aandacht aan overgangen.
  5. Zorg voor oogcontact: kijk het publiek aan.

In sommige beroepen is het fijn als je goed kunt presenteren, in andere beroepen is het kunnen geven van een goede presentatie essentieel om succesvol te kunnen worden.  Als jij goed wilt leren presenteren dan kan ik je een professionele presentatietraining bieden.

Ben ik de motiverende spreker die jij wilt inhuren? En wil je met me linken op LinkedIn?

Checklist voor presentaties

Gratis checklist voor presentaties

Deze checklist is geschikt voor iedere soort presentatie, dus ook voor de presentatie die jij aan het voorbereiden bent.

Rob Wuijster

Rob Wuijster

Specialist in teambuilding, voormalig bondscoach

Transformeert een groep mensen tot een team

Gepubliceerd op: 2-2-2017
Voor het laatst bijgewerkt op: 1-2-2023