Waarom mag ik de presentatie geven (video)

""
Waarom mag ik de presentatie geven?

Waarom mag ik de presentatie geven?In het antwoord op deze vraag ligt de oplossing voor angst.  Angst overwinnen kan hopeloos moeilijk lijken. Daarom gaat deze video over hoe je angst voor het spreken in het openbaar kunt verminderen of kwijt kunt raken.

Je moet je het volgende goed realiseren:

Elke spreker, hoeveel ervaring hij of zij ook heeft, voelt spanning. Elke spreker heeft een zekere spanning om voor het publiek een presentatie te geven. Dit is normaal en hoef je verder geen aandacht aan te schenken.

Waarom mag ik de presentatie geven?

Er zijn een aantal goede redenen waarom jij de presentatie mag geven.


Meer video’s over betere presentaties kun je vinden op ons YouTube kanaal

Spanning is gunstig

Op zich is deze spanning gunstig en heb je deze spanning ook nodig. Het zorgt er voor dat je als spreker alert en scherp bent en dat je voordracht goed verloopt.

Sommige mensen hebben echt angst om een presentatie te houden. Het geven van een presentatie zien ze als een enorme ramp. Ze zitten er enorm tegen op! Als ze al aan de presentatie geven denken voelen ze kriebels in hun buik, krijgen ze klamme handen en voelen ze zich onprettig.

Deze angst voor het spreken kun je overwinnen. Je kunt spreekangst verminderen, maar ook kwijtraken. Er zijn een groot aantal manieren waarop je dat kunt doen.

Waarom mag ik de presentatie geven?

Het is belangrijk dat jij je als spreker realiseert dat spreekangst een gedachte is. Angst voor het spreken in het openbaar bestaat alleen in je gedachten.

Het is mogelijk om de angst voor het presenteren kwijt te raken door je gedachten over het spreken in het openbaar te veranderen. Als je anders over het presenteren gaat denken ga je automatisch anders tegen een presentatie aankijken.

Angst overwinnen

Angst voor het spreken kun je dus verminderen en kwijtraken door anders over een presentatie te denken. In deze video geef ik je drie tips waardoor je anders tegen het presenteren gaat aankijken.

Toepassen

Al je deze presentatietips toepast kun je de angst voor het spreken in het openbaar verminderen en overwinnen. Het is zelfs mogelijk dat je plezier in het presenteren gaat krijgen. Sterker nog, het kan zelfs dat je je gaat verheugen op de presentatie die je moet gaan geven.

En kijk vooral ook naar de video over leren presenteren zonder publiek. Dan kun je oefenen zonder dat het direct heel erg eng wordt. En je kunt in onze handleiding voor spreken voor publiek een heleboel tips vinden om je presentatie tot een goede presentatie te maken.

Gratis checklist

Checklist voor presentaties
Met aanvullende tips

Een complete checklist om je presentatie goed voor te bereiden en niets te vergeten of over het hoofd te zien.

  • Doel
  • Vormgeving van de bijeenkomst
  • Publiek
  • Ruimte
  • Techniek

Alles waar je rekening mee moet houden bij het voorbereiden van je presentatie. We hebben werkelijk overal aan gedacht.

Je bent hier: Home » Blog » Speechen » Presenteren voor beginners » Waarom mag ik de presentatie geven (video)
Waarom mag ik de presentatie geven (video) was last modified: by

Met dank aan Magic Creative voor het beeld in de uitgelichte afbeelding.

Waarom mag ik de presentatie geven (video) was last modified: by