Voel je vrij en laat spreekangst los

voel je vrij

Voel je vrij

en laat je spreekangst los …

Voel je vrij tijdens je presentatie, want dat betekent dat je je boodschap beter kunt overbrengen. Als je met zelfvertrouwen presenteert zal je publiek je presentatie beter vinden. De kwaliteit van je presentatie gaat erdoor omhoog.

Hoe vrijer je je voelt, hoe beter de kwaliteit van je presentatie is. Het is belangrijk om als spreker niet al te veel geremd te zijn. Als je je geremd voelt wordt je presentatie direct veel minder. Je boodschap komt minder goed over je komt ook minder overtuigend over.


Voel je vrij

Om betere presentaties te geven moet je je dus vrijer voelen. De vraag is nu: hoe kun je daarvoor zorgen? Dat is heel eenvoudig. Hierbij zijn 2 punten belangrijk.

Vergroot je zelfvertrouwen

Je zelfvertrouwen vergroten kun je op heel veel manieren doen. Ook in het dagelijks leven. Noteer bijvoorbeeld al je successen in een succesboek. Dat kan gewoon een schriftje zijn waarin je ieder succes noteert. En je zult ontdekken dat je veel meer succes hebt dan je ooit had gedacht.


Bereid je presentatie zo goed mogelijk voor

Besteed heel veel tijd aan je presentatie. Zorg dat je precies weet wat je wilt gaan vertellen en hoe je het wilt gaan vertellen.

Maak de presentatie leuk zodat je voorpret krijgt en daardoor stijgt je zelfvertrouwen. Je krijgt er dan zelfs zin in om de presentie te geven. En daardoor krijg je een betere uitstraling en je voelt je veel vrijer.


Oefenen

Oefen de presentatie. Als je de presentatie goed hebt voorbereid, dat ‘m dan oefenen, oefenen en nog een keer oefenen. Hierdoor maak je je de presentatie eigen.


Video

Hoe vrijer je je voelt, hoe beter je presentatie verloopt.

Heb je onze andere video’s al gezien?

Met zelfvertrouwen presenteren

Als je met deze 2 punten aan de slag gaat zul je merken dat je je tijdens de presentatie veel vrijer voelt. En doordat je je vrijer voelt gaat het allemaal veel gemakkelijker.

Als je goed wilt leren presenteren en daar graag meer over wilt lezen, begin dan bij onze handleiding voor betere presentaties. Je kunt deze handleiding vrijblijvend lezen.

En als je overweegt een presentatietraining te gaan volgen, dan kun je ook overwegen om onze CD Winnend Presenteren aan te schaffen. Dan heb je altijd een presentatietraining bij de hand.


Gratis checklist

Checklist voor presentaties
Met aanvullende tips

Een complete checklist om je presentatie goed voor te bereiden en niets te vergeten of over het hoofd te zien.

  • Doel
  • Vormgeving van de bijeenkomst
  • Publiek
  • Ruimte
  • Techniek

Alles waar je rekening mee moet houden bij het voorbereiden van je presentatie. We hebben werkelijk overal aan gedacht.

Je bent hier: Home » Blog » Speechen » Presenteren voor beginners » Voel je vrij en laat spreekangst los
Voel je vrij en laat spreekangst los was last modified: by
Voel je vrij en laat spreekangst los was last modified: by