Sterke start van een presentatie

Sterke start van een presentatie

Een sterke start van een presentatie en daarna een sterke voortzetting. Hier geef ik je 2 tips om een betere presentatie te kunnen geven. Eentje voor een sterke start en eentje voor een sterke voortzetting. 

Sterke start van een presentatie

Een sterke start van een presentatie: zorg dat je bij het begin van je presentatie de aandacht van het publiek krijgt. Zorg dat je het publiek direct pakt. Zorg dat het publiek gefocust, geconcentreerd en betrokken bij je presentatie is.

Meer video’s over sterke presentaties kun je vinden op ons YouTube kanaal

Als dat niet lukt, wordt het een lastigere presentatie. Als je bij het begin niet direct de aandacht hebt is het heel moeilijk om de aandacht later alsnog te krijgen. Daarom is het belangrijk dat je direct de aandacht van het publiek krijgt.

Doe iets aparts, doe iets speciaals, maar zorg ervoor dat je luisteraars direct bij de les zijn. Zorg dat ze iets hebben van: “Yes, nou gaat er iets komen, dit wordt leuk!” “Dit wordt heel erg grappig” of “Dit wordt reuze interessant”.

Als een sterkte start van je presentatie een probleem voor je is, laat je dan inspireren door de artikelen in de rubriek aandacht krijgen en aandacht houden.

Presenteren is net als hoogspringen:
in de eerste 30 seconden is alles bepaald!

Sterke voortzetting: demonstratie

Sterke voortzetting: demonstreer iets op het podium. Laat iets zien. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je demonstratie betrekking heeft op het onderwerp waar je over spreekt.

Het voordeel van een demonstratie is dat het publiek de boodschap direct begrijpt. En dat je luisteraars de boodschap ook blijven onthouden.

Dus demonstreer iets. Het maakt niet uit wat het is, als je maar iets laat zien: als het maar duidelijker wordt. Als het moeilijk voor je is om een demonstratie te bedenken, laat je dan inspireren door het artikel Demonstraties om te herinneren.

Dit waren de twee tips om een betere presentatie te geven. Meer tips kun je vinden in de handleiding voor betere presentaties.

En je bent niet voor niets op deze pagina gekomen, je wilt beter leren presenteren. Dat gaat het beste als je een presentatietraining volgt. Maar vermoedelijk heb je dat nog niet gedaan. Je kunt er ook voor kiezen onze CD Winnend Presenteren te kopen. Dan leer ik je stap voor stap wat je moet weten om een winnende presentatie te geven.

Gratis checklist

Checklist voor presentaties
Met aanvullende tips

Een complete checklist om je presentatie goed voor te bereiden en niets te vergeten of over het hoofd te zien.

  • Doel
  • Vormgeving van de bijeenkomst
  • Publiek
  • Ruimte
  • Techniek

Alles waar je rekening mee moet houden bij het voorbereiden van je presentatie. We hebben werkelijk overal aan gedacht.

Je bent hier: Home » Blog » Speechen » Presenteren voor beginners » Sterke start van een presentatie
Sterke start van een presentatie was last modified: by

Je kunt me ook volgen op LinkedIn.

Sterke start van een presentatie was last modified: by