Boodschap krachtig presenteren

Boodschap krachtig presenteren
Boodschap krachtig presenteren

De boodschap krachtig presenteren: hoe je dit aanpakt.

De mooiste dingen ontstaan door de interactie tussen mensen onderling. Tijdens een training die ik afgelopen week gaf vroeg iemand aan me:

Rob, hoe kun je de boodschap krachtig presenteren?

Wauw wat een supervraag! Deze vraag heeft er voor gezorgd dat ik dit artikel geschreven heb.

Jij als spreker wil je boodschap krachtig presenteren en goed overbrengen. Waarschijnlijk wil je ook dat iedereen onder de indruk is van je krachtige manier van presenteren.

Er zijn verschillende manieren om krachtig over te komen.

Presentatietip

Ik ga je nu een presentatietip geven die erg goed helpt ervoor te zorgen dat je boodschap krachtiger wordt!

Laat anderen vertellen wat je wilt overbrengen!

Voorbeeld

Stel je nu eens voor dat ik een presentatie moet geven aan potentiële klanten. In dit voorbeeld wil ik een presentatietraining aan deze mensen verkopen.

Ik zou kunnen zeggen: “de trainingen zijn waardevol, nuttig en bruikbaar.” En ik zou kunnen zeggen: “de mensen die de trainingen gevolgd hebben zijn super tevreden”.

Komt dit goed over? Of denken mijn potentiële klanten: “Natuurlijk zegt hij dat om meer trainingen te kunnen geven”?

Boodschap krachtig presenteren

Een andere mogelijkheid is om in mijn presentatie een getuigschrift te laten zien van iemand die de training gevolgd heeft. Dit komt betrouwbaarder, overtuigender en krachtiger over. Bovendien is het nog verifieerbaar. Het publiek raakt hierdoor sneller en eenvoudiger overtuigd van de boodschap!

In de video hieronder laat ik zien hoe je op deze manier de boodschap krachtig kunt overbrengen.

In sommige situaties zeggen woorden van anderen meer dan je eigen woorden. Het kan ook gebeuren dat de woorden van iemand anders net dat laatste zetje zijn waardoor de toehoorders overtuigd raken van je boodschap.

Dus laat anderen spreken over het onderwerp en thema waarover je spreekt! Bijvoorbeeld iemand die je mening deelt of die dezelfde ervaring heeft.

Laat anderen spreken

Stel je voor dat jij vindt dat de medewerkers van jouw bedrijf niet klantvriendelijk handelen. Je kunt je mening versterken door iemand aan het woord te laten die ook vindt dat de medewerkers niet klantvriendelijk handelen. Dat kunnen een klant of een toevallige passant zijn. Hierdoor krijgt jouw boodschap meer kracht!

Gezag

Als je iemand anders laat spreken kies dan bij voorkeur voor iemand die geloofwaardig is en die gezag heeft. Kies iemand die zich op dit gebied al bewezen heeft en status heeft.

Je kunt iemand kiezen door zijn of haar citaat of onderzoek in je presentatie te vermelden. Een andere mogelijkheid is om iemands ervaring en mening te vertellen. Ook kun je een zelfgemaakt filmpje met of zonder tekst gebruiken.

Misschien heeft iemand een goed artikel of een goed boek geschreven over het thema waarover je spreekt. In dat geval kun je dat artikel of boek gebruiken om je eigen mening meer kracht te geven!

Voeg pit toe

Voeg meer pit toe terwijl je spreekt in het openbaar. Laat tijdens je presentatie iemand “praten” die jouw mening en/of ervaring deelt. Hierdoor zullen de luisteraars ook eerder je mening delen met alle positieve gevolgen van dien.

Heb jij misschien ook nog een vraag of worstel je ergens mee? Stel je vraag in het reactieveld hieronder en ik ga mijn best doen om een goed antwoord te geven.

Presentatie geven

Moet jij binnenkort een presentatie geven waar je als een berg tegenop ziet? Je kunt er hulp bij krijgen. En lees direct verder: nog meer tips om je presentatie kracht bij te zetten en het publiek te overtuigen.

Gratis: checklist voor presentaties

Checklist voor presentaties

Checklist voor presentaties.

Onmisbaar bij je voorbereidingen.

Boodschap krachtig presenteren was last modified: by
Boodschap krachtig presenteren was last modified: by