Publiek entertainen (video)

Publiek entertainen

Publiek entertainen: in de doorsnee presentatie speel jij als spreker meerdere rollen. Als spreker ben je ook o.a. een entertainer. Dus naast het overbrengen van de boodschap moet je het publiek ook nog vermaken. De toehoorders moeten het namelijk ook fijn en plezierig hebben tijdens je speech. Zorg ervoor dat je de luisteraars verwondert of verbaast.


Meer video’s over presenteren kun je vinden op ons YouTube kanaal

Zorg dat ze het leuk hebben!

Als je beter wilt leren presenteren is het verstandig om te werken aan het leren entertainen van je publiek. De vraag die je jezelf zou kunnen stellen is: hoe kun je het publiek meer vermaken?

Vertel iets grappigs, doe iets grappigs of vertel of doe iets aparts. Demonstreer iets of laat een leuke, speciale, unieke of aparte video of afbeelding zien.

Zorg dat je – naast het overbrengen van je boodschap – de luisteraars plezier geeft. Geef ze iets waarover ze zich kunnen verbazen of iets waardoor ze alert en scherp blijven.

Hoe je het publiek kunt entertainen

Elke spreker kan nog beter leren presenteren. Bedenk iets dat bij je past en waar jij je als spreker ook goed bij voelt.

  • Als je bijvoorbeeld niet zo sterk bent in het maken van woordspelingen, laat dan een grappige afbeelding of video zien.
  • Als je sterk bent in het nadoen van personages, doe dan personages na. Doe iets waar je sterk in bent, wat je leuk vindt en dat goed bij je past!
  • Soms voelt iets oncomfortabel. Bedenk dan dat het ook gunstig kan zijn om de angst te overwinnen en het toch te doen. Door het vaker te doen zul je je dan fijner voelen.

Publiek vermaken

Jij als spreker kunt nog beter leren presenteren. Vraag je eens af hoe je er voor kunt zorgen dat het publiek zich nog meer vermaakt.

De mate waarin en de manier waarop je entertaint is o.a. afhankelijk van de aard van de presentatie. Er zijn situaties waar je als spreker alleen op een correcte en vriendelijke wijze de boodschap overbrengt zoals bij reorganisaties en gedwongen ontslagen.

Als je beter wilt leren presenteren, dan is onze CD een goede gids naar winnende presentaties voor je.

En aan onze handleiding voor betere presentaties kun je ook veel steun hebben.

Publiek entertainen: met dank aan Clker-Free-Vector-Images voor de uitgelichte afbeelding.

Publiek entertainen (video) was last modified: by