presentatietrainer kiezen

Presentatie trainer kiezen

Je bent hier: Home » Blog » Speechen » Presentatie trainer kiezen

Presentatietrainer kiezen

Het geven van een goede presentatie kan je heel veel opleveren. Als je een goede presentatie geeft is het mogelijk om een zaal te overtuigen en je boodschap goed over te brengen. Door het geven van een goede presentatie kun je nieuwe klanten krijgen en kunnen je producten en diensten afgenomen worden.

Nieuwe baan

Het is zelfs mogelijk dat je door een goede presentatie te houden een baan aangeboden krijgt. En het is ook mogelijk dat je hierdoor promotie maakt en salarisverhoging krijgt. Je kunt door een goede presentatie ook meer respect, status en waardering krijgen.

Presentatie trainer kiezen

Je besluit staat vast, je gaat op zoek naar een bedrijf of presentatie trainer om beter te leren presenteren. Je typt bij google “presentatie training” of “presentatie trainer” in. Tot je schrik zie je op beide zoekresultaten ruim 500.000 resultaten. Daar boven staan zelfs nog een aantal advertenties. Je ziet door het bomen het bos niet meer. Er zoveel bedrijven die presentatietrainingen geven en er zijn zoveel verschillende presentatie trainers.

Vervolgens klik je waarschijnlijk op één van de advertenties of op één van de bovenste resultaten. Dan wordt de website geopend. De website ziet er mooi uit, maar zijn de training en de trainer wel goed?


Presentatie trainer kiezen: tips

Presentatie trainer kiezen: ik wil je graag helpen met het zoeken naar een geschikte presentatie trainer. In deze blogpost een aantal tips om een geschikte presentatie trainer te zoeken. Ik geef aan waarop je zou kunnen letten om een goede presentatie trainer te vinden.

Aantoonbare ervaring als spreker

Wil je leren skiën van iemand die zelf zelden of nog nooit geskied heeft? En zou je een cursus ballonvaren willen volgen van een persoon die dat zelf slechts één keer gedaan heeft? Of wil je leren vliegen van iemand die zichzelf piloot noemt, maar die zelf eigenlijk nooit gevlogen heeft? Denk je dat je echt goed leert presenteren van een trainer die zelf nauwelijks of nooit presentaties geeft?

Presentatietrainer kiezen

Daarom: volg een presentatietraining bij een trainer die zelf veel presentaties gegeven heeft of liever nog, een trainer die nog steeds voor publiek spreekt. Deze trainers weten exact wat je als spreker in de praktijk ervaart en waar je tegenaan loopt. Een spreker weet in welke situatie jij je als spreker bevindt. Deze trainers kennen het klappen van de zweep. Zij hebben de technieken zelf ervaren en toegepast. Hun technieken zijn aan de praktijk getoetst.

Nu zul je misschien denken, “maar een presentatietrainer presenteert toch ook voortdurend?”. Er zijn absoluut overlappingen. Maar, een training geven verschilt erg van het geven van een presentatie.

Voor wie?

Dan de vraag voor wie heeft de presentatie trainer als spreker gesproken heeft.

Voor een presentatie trainer is het een groot voordeel als hij zelf voor verschillende doelgroepen gesproken heeft. Hierdoor heeft hij geleerd om zich aan verschillende doelgroepen aan te passen. Deze vaardigheid kan hij de cursisten leren. Elk publiek is namelijk anders! Zelfs binnen een bedrijf. Een presentatie geven aan computerspecialisten is totaal anders dan het geven van een presentatie aan het salesteam.

Zelf heb ik presentaties gegeven aan verschillende doelgroepen: in het bedrijfsleven, in het verenigingsleven, aan topsporters en topsportteams, aan gedetineerden en bij gemeenten.

Referenties

Het is niet zo interessant om te lezen hoe iemand over zijn eigen kwaliteiten als presentatie trainer denkt. Belangrijker is het hoe de cursisten de presentatie trainer ervaren hebben. Wat vinden zij van hem als trainer? Daarom raad ik je aan om referenties te vragen. Ik zou het ook verstandig vinden om referenties als spreker van hem of haar te vragen.

Door het lezen van referenties krijg je een beter beeld van de trainer. Vraag om de referenties als deze niet op de website staan.

eugenie landburg

Eugénie Landburg: Rob weet als geen ander de aandacht van de groep vast te houden

Ik heb een workshop ‘Gedachten zijn je krachten’ van Rob Wuijster bijgewoond. Rob weet als geen ander de aandacht van de groep vast te houden.Zijn positieve energie, open vriendelijke doch doortastende manier van communiceren, presenteren en motiveren is immens. Van harte aanbevolen dus.

Zie je wel?

Persoonlijk contact

Je hebt de antwoorden op je vragen gekregen. De presentatietrainer heeft zelf veel ervaring als spreker. Hij heeft voor verschillende doelgroepen gesproken en hij heeft goede referenties. Helemaal goed!

Dan is de laatst stap: telefonisch of face-to-face contact. Mijn voorkeur gaat uit naar face-to-face contact. In deze fase check je o.a. of hij veel kennis heeft en of hij past bij de cursisten en het bedrijf. Door een persoonlijk gesprek krijg je ook de indruk of het wel een plezierig, sympathiek , betrouwbaar en prettig mens is om mee samen te werken.

Goedkoop is vaak duurkoop

Na intensief gezocht te hebben heb je eindelijk een presentatietrainer gevonden over wie je een goed gevoel hebt.  Je hebt zoiets van: als de prijs goed is wil ik eigenlijk wel de training bij hem volgen.

Later zie je de prijs op zijn website, in de offerte of misschien hoor je dat tijdens een telefoongesprek. Als je de prijs weet, schrik je! Wauw dat is veel geld! En je besluit om het niet te doen en op zoek te gaan naar een presentatietrainer die het goedkoper aanbiedt.

Uiteindelijk besluit je een training te volgen bij een goedkopere trainer. Na deze training realiseer je je dat deze training niet echt was wat je er van gehoopt had. Je hebt er niet veel geleerd en je bent er niet of nauwelijks beter van geworden. Je hebt spijt en denkt: ik had beter die duurdere presentatietraining kunnen volgen. Dat had me veel meer opgeleverd!

Ik beweer niet dat een duurdere training per definitie beter is dan een goedkopere training, maar laat je niet afschrikken doordat een training waar je een goed gevoel over hebt duurder is dan een andere training. De kosten van een goede presentatietraining verdien je in de toekomst weer terug.

Door het geven van een goede presentatie kun je salarisverhoging, promotie, respect, waardering, status en aanzien krijgen. En je kunt hierdoor een grotere omzet krijgen.

Dus als je een goede presentatietrainer gevonden hebt, laat je niet afschrikken door de prijs!


Winnende presentaties

Als je een training bij mij zou willen volgen: ik heb een presentatiegids op zakformaat voor je. Eentje die er altijd voor je is, wanneer je ‘m maar nodig hebt. Zo goedkoop dat je je er nooit een buil aan kunt vallen. En als je privé les van me wilt, neem dan gewoon contact met me op.


Meer over presenteren

pijltje

Gepubliceerd op: 15-6-2017
Voor het laatst bijgewerkt op: 18-8-2021

Ik heb aantoonbare ervaring als spreker, want ik ben een motivational speaker. Als je me wilt boeken kan dat rechtstreeks bij mij. Maar er het kan ook bij bijvoorbeeld TopSpeakers. Net wat je wilt. En als je wilt dat ik je leer presenteren, neem dan contact met me op, dan geef ik je een privé training.

Met dank aan Mohamed Hassan voor het beeld in de uitgelichte afbeelding.

Gepubliceerd op: 15-6-2017
Voor het laatst bijgewerkt op: 18-8-2021